Οίκος Baratheon - Εισαγωγή

Οίκος των Baratheon του Storm End είναι ένας από τους Μεγάλους Οίκους του Westeros και ο άρχων οίκος των Stormlands. Η έδρα στο Storm’s End είναι ένα αρχαίο κάστρο που έφτιαξαν οι Storm Kings.

Το οικόσημο των Baratheon είναι ένα εστεμμένο μαύρο ελάφι σε χρυσό φόντο. Τα μέλη της οικογένειας είναι ψηλά και γεροδεμένα, με μαύρα μαλλιά και μπλε μάτια καθώς και με δυνατά, πλατιά σαγόνια. Είναι γνωστοί για την ευμετάβλητη ψυχραιμία τους και τα λόγια του Οίκου είναι Ours is the Fury.

Οι Baratheon είναι ο νεότερος από τους Μεγάλους Οίκους, με καταγωγή από τον Orys Baratheon, ένας από τους καλύτερους στρατηγούς του Aegon I. Φημολογείται ότι εκτός από καλύτερός του φίλος ήταν και νόθος αδερφός του. Μέσα από τη γυναικεία γραμμή, οι Baratheons κατάγονται από τους Storm Kings, καθώς ο Orys σκότωσε τον Argilac τον Αλαζόνα, τον τελευταίο των Βασιλέων και παντρεύτηκε την κόρη του Argella Durrendon. Ο Orys υιοθέτησε το έμβλημα και τα λόγια των προγόνων της συζύγου του. Η γενιά των Storm Kings χρονολογείται από την Εποχή των Ηρώων, όταν το βασίλειό τους ιδρύθηκε από τον βασιλιά Durran I "Godsgrief", έναν θρυλικό ήρωα.
Κατά τη διάρκεια της Blackfyre Εξέγερσης, οι Baratheons παρέμειναν πιστοί στην δυναστεία Targaryen, παρέχοντας ένα μεγάλο μέρος δύναμης με διοικητή τον πρίγκιπα Baelor Breakspear, στην μάχη του Redgrass Field. Η πριγκίπισσα Rhaelle Targaryen, κόρη του Aegon V, παντρεύτηκε κάποιον άγνωστο Άρχοντα του Οίκου και γέννησε τον Άρχοντα Steffon Baratheon, συνεχίζοντας τους στενούς δεσμούς μεταξύ του δράκου και του ελαφιού. Μετά την εξέγερση του Robert Baratheon, γιου του Άρχοντα Steffon, ο Οίκος απέκτησε δύο γραμμές. Εκείνη που κάθεται στο Θρόνο υπό τον βασιλιά Robert και μια δεύτερη στο Dragonstone με επικεφαλής τον Άρχοντα Stannis.Ιστορικά Μέλη : Orys Baratheon, Gowen Baratheon, Lyonel Baratheon
Κατηγορίες , ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.