Το τουρνουά στο Harrenhal

Το Τουρνουά στο Harrenhal πραγματοποιήθηκε το 281AL, διοργανώθηκε από τον Άρχοντα Whent στο Harrenhal στα Riverlands προς τιμήν της κόρης του και για να αναδείξει τον πλούτο του Οίκου Whent. Κράτησε δέκα ημέρες και ήταν το μεγαλύτερο τουρνουά της εποχής του.


Τα πλούσια βραβεία που προσέφερε ο Άρχοντας Whent έφεραν εκατοντάδες διεκδικητές στο τουρνουά. Ο βασιλιάς Aerys II παραβρέθηκε μόνο επειδή ο Varys του έβαλε υποψίες πως ο γιος του  Rhaegar οργάνωσε το τουρνουά ως πρόσχημα για να συναντηθεί με αρκετά σημαντικούς άρχοντες για να συζητήσουν την καθαίρεση του Aerys από την βασιλεία.


Κατά τη διάρκεια του γεγονότος ο δεκαπεντάχρονος Jaime Lannister έγινε δεκτός στην Βασιλική Φρουρά. Αν και ήθελε να συμμετάσχει στο τουρνουά, ο βασιλιάς τον διέταξε να επιστρέψει στην πρωτεύουσα για να προστατέψει την βασίλισσα Rhaella και τον πρίγκιπα Viserys.

To κάστρο του Harrnehal
http://bakirasan.deviantart.com/art/Harrenhal-Castle-257111836
Υπήρξε μια επταμελής μάχη σώμα με σώμα σε αρχαίο στυλ στην οποία έλαβε μέρος ο Άρχοντας Robert Baratheon. Εκτός από μάχη σώμα με σώμα και κονταρομαχία το τουρνουά περιλάμβανε και διαγωνισμό τοξοβολίας, ρίψη τσεκουριού, ιπποδρομία και ένα τουρνουά τραγουδιστών. Υπήρχε επίσης μια παράσταση μίμων. Ένας μυστηριώδης ιππότης με το όνομα "Knight of the Laughing Tree» εμφανίστηκε στις λίστες των συμμετεχόντων, μαχόμενος για τη τιμή του Howland Reed του Greywater Watch.

Knight of the Laughing Treehttp://en.amokanet.ru/gallery/martin/
Ο Rhaegar στέφθηκε πρωταθλητής στην κονταρομαχία και στο τέλος επέλεξε την Lyanna Stark ως Βασίλισσα της αγάπης και της Ομορφιάς, τοποθετώντας ένα στεφάνι από μπλε χειμερινά τριαντάφυλλα στην αγκαλιά της. Ένα σκανδαλώδες γεγονός όχι μόνο επειδή ο Rhaegar ήταν ήδη παντρεμένος με την Elia του Dorne, αλλά και γιατί η Lyanna ήταν αρραβωνιασμένη με τον Άρχοντα Robert Baratheon. Η «απερισκεψία» του Rhaegar κορυφώθηκε με την απαγωγή της Lyanna ένα χρόνο αργότερα, η οποία πυροδότησε τον Πόλεμο του Σφετεριστή / Εξέγερση του Robert και έβαλε τέλος στην βασιλεία των Targaryen.

http://en.amokanet.ru/gallery/martin/

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.