Η Τραγωδία στο Summerhall

Το Summerhall είναι ένα ερειπωμένο κάστρο στα Stormlands. Παλαιότερα, ένα ελαφρώς οχυρωμένο κάστρο που χρησιμοποιήθηκε από τους Targaryens ως θερινή βασιλική κατοικία και καταστράφηκε σε μια μεγάλη πυρκαγιά το 259AL.

Το Summerhall χτίστηκε στα Dornish Marches κατά τη διάρκεια της προ-Dorne βασιλείας του βασιλιά Daeron II. Βρίσκεται εκεί που ενώνονται τα Dorne, Reach και  Stormlands κοντά στο τέλος του περάσματος Boneway.


Ήταν το "καλοκαιρινό" κάστρο και κατοικία των Targaryen και χρησιμοποιούνταν συχνά από τον Daeron στα νιάτα του. Καθώς μεγάλωσε το κάστρο πέρασε στο νεώτερο γιο του πρίγκιπα Maekar. Ο πρίγκιπας διατήρησε εκεί την έδρα του μετά την Εξέγερση Blackfyre. 


Μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο κάστρο το 259AL, ένα σοβαρό πλήγμα για τον Οίκο Targaryen. Η πυρκαγιά κατέστρεψε το κάστρο και πιθανότατα ήταν η αιτία που έχασαν τη ζωή τους ο βασιλιά Aegon V, ο μεγαλύτερος γιος και κληρονόμος του - Πρίγκιπας Duncan ο Μικρός και ο Άρχοντας Διοικητής της Βασιλικής Φρουράς Σερ Duncan ο Ψηλός. Ως λόγος της πυρκαγιάς θεωρείται μια εκ των πολλών προσπαθειών των Targaryen στην εκκόλαψη αυγών δράκων.


Στα μάτια του πρίγκιπα Aerys II και της αδελφής - συζύγου του Rhaella, η τραγωδία στο Summerhall είτε προανήγγειλε ή συνέβαλε άμεσα στην γέννηση του Rhaegar. Ο Πρίγκιπας Rhaegar μεγάλωσε με μια περίπλοκη γοητεία ως προς το Summerhall. Εκεί ήταν ταυτόχρονα πιο ευτυχισμένος αλλά και λυπημένος από τη μνήμη της τραγωδίας. Του άρεσε να επισκέπτεται και να κοιμάται στην ερειπωμένη αίθουσα του Summerhall, κάτω από το φεγγάρι και τον έναστρο ουρανό.


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.