Aegon V Targaryen

Ο Aegon ο πέμπτος, ήταν ο δέκατος πέμπτος Targaryen που κάθισε στον Σιδηρούν Θρόνο.

Έγινε βασιλιάς μετά την απόφαση του Μεγάλου Συμβουλίου, που παρέκαμψε τον αριθμό των υποψηφίων στη γραμμή της διαδοχής και μετά την άρνηση του μεγαλύτερου αδερφού του Aemon για το θρόνο. Δεδομένου ότι ο Maekar I ήταν τέταρτος γιος και επίσης ο ίδιος ο Aegon, ονομαζόταν Aegon the Unlikely.

Σύμφωνα με πηγή ο Aegon είχε μακριά μαλλιά στο ύψος των ώμων που έλαμπαν σαν χρυσό με ασήμι μαζί. Ψηλός, λεπτός και όμορφος, είχε μεγάλα μάτια βαθύ-σκούρο μοβ. Φόρεσε το στέμμα του Aegon III.

Στα νιάτα του υπηρέτησε ως συνοδός του ιππότη Σερ Duncan the Tall, με το παρατσούκλι Egg. Είχε στην κατοχή του ένα αυγό δράκου χρωματισμένο πράσινο με λευκό, το οποίο τοποθετούνταν στην κούνια μαζί του όταν ήταν μωρό. Ο ίδιος απεχθανόταν τον αδελφό του, σκληρό και σαδιστή Aerion, ο οποίος έριξε τη γάτα του Aegon σε ένα πηγάδι και σε μια επίσκεψη του στο δωμάτιο του Aegon έβαλε ένα μαχαίρι στα γεννητικά όργανα του Aegon και αστειεύτηκε πως θα τα αφαιρέσει για να γίνει κορίτσι και να μπορέσει να τον παντρευτεί.


http://en.amokanet.ru/gallery/martin/mrz_1247.html
O Aegon V ως Egg

Ο Aegon έπρεπε να γίνει συνοδός του αδερφού του Daeron στο Τουρνουά του Ashford αλλά ο Daeron ο οποίος δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να αγωνιστεί έμεινε σε ένα πανδοχείο και ήπιε μέχρι να πέσει σε λήθαργο. Ο Σερ Duncan επισκέφθηκε το πανδοχείο και ο Aegon εντυπωσιάστηκε από τον ταπεινό ιππότη κι έτσι τον ακολούθησε.

Υπηρέτησε ως συνοδός του Σερ Duncan κατά τη διάρκεια του Τουρνουά. Ο πατέρας του επιθυμούσε να εκπαιδευτεί ως ιππότης αλλά ο Aegon θα συμφωνούσε μόνο αν ο Duncan ήταν ο εκπαιδευτής του. Ο Maekar πρόσφερε στον Duncan μια θέση στην φρουρά του Summerhall αλλά υποχώρησε και συμφώνησε να αναλάβει τον Aegon. Θα ζούσε ταπεινά αλλά ο Duncan σκέφτηκε ότι θα τον έκανε καλύτερο άνθρωπο από τα αδέρφια του. 


Ένα χρόνο αργότερα θα συνόδευε τον Duncan κατά τη διάρκεια της μικρής σύρραξης μεταξύ των οίκων Webber και Osgrey. Το 212AL, έπαιξε κάποιο ρόλο στην καταστολή της δεύτερης Εξέγερση Blackfyre στα Whitewalls.

Μετά το θάνατο του πατέρα του δεν ήταν σαφές ποιος έπρεπε να ανέβει στον θρόνο, δεδομένου ότι δύο από τους μεγαλύτερους αδελφούς του είχαν πεθάνει πριν από τον πατέρα τους. Ο Daeron άφησε μια αδύναμη κόρη και ο Aerion έναν μικρό γιο, οπότε το Μεγάλο Συμβούλιο κλήθηκε να επιλέξει τον βασιλιά. Ο αδερφός του Aemon που ήταν Maester αρνήθηκε το στέμμα, δηλώνοντας ότι θα έπρεπε να δοθεί στο Aegon. Ο Aemon στη συνέχεια εντάχθηκε στη Νυχτερινή Φρουρά ώστε να αποφευχθούν πιθανές δολοπλοκίες που θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν εναντίον του αδελφού του.

Παντρεύτηκε από αγάπη και επέτρεψε στους γιους του να κάνουν το ίδιο με λύπη του βασιλείου.


http://en.amokanet.ru/gallery/martin/targaryens_1220.html
Ο Aegon στέφθηκε βασιλιάς των Επτά Βασιλείων όταν ήταν τριάντα τριών ετών. Σύμφωνα με τον Aemon, ο Aegon παρά το γεγονός ότι ήταν καλλιεργημένος άνθρωπος και πατέρας, ήταν ακόμη μισός παιδί και είχε μια αθωότητα και μια γλυκύτητα που τον έκανε αγαπητό.

Ως τιμητική φρουρά για το ταξίδι του Aemon στο Τείχος, ο Aegon άδειασε τα μπουντρούμια και έστειλε τους κρατούμενους. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, διόρισε τον παλιό του φίλο Σερ Duncan ως Άρχοντα Διοικητή της Βασιλικής Φρουράς.


Έχασε την ζωή του σε μια πυρκαγιά στο Summerhall, τη θερινή κατοικία των Targaryen, προσπαθώντας να εκκολάψει αυγά δράκων. Ο γιος του, πρίγκιπας Duncan the Small και ο Άρχοντας Διοικητής Duncan χάθηκαν επίσης στο περιστατικό. Η περίπτωση αυτή αναφέρεται ως Η Τραγωδία του Summerhall.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.