Alysanne Targaryen

Η Alysanne Targaryen, γνωστή ως η Καλή Βασίλισσα Alysanne, ήταν κόρη του Aenys Ι. Με τα έθιμα των Targaryen παντρεύτηκε τον αδελφό της Jaehaerys Ι. Όπως και ο αδελφός - σύζυγό της, έζησε κι αυτή πολλά χρόνια. Ο δράκος της λέγονταν Silverwing.

Σύμφωνα με πηγές η Alysanne είχε λεπτή μέση, μικρό στήθος, μακρύ λαιμό και μεγάλο μέτωπο. Ήταν ψηλή και ευθυτενής, αναλλοίωτη στο χρόνο. Είχε καθαρά μπλε μάτια και ψηλά ζυγωματικά. Στα γηρατειά τα μαλλιά της άσπρισαν σαν το χιόνι και τα είχε πιασμένα σε ψηλό κότσο. Η ηλικία της χάρισε πόδι χήνας στα μάτι και γραμμές έκφρασης στο πρόσωπο αλλά ποτέ δεν έχασε την ομορφιά της. Φορούσε ένα γυναικείο, λεπτοφτιαγμένο στέμμα. Ο Μάρτιν την έχει συγκρίνει με την Ελεονώρα της Ακουιτανίας.

Στα νιάτα της η Alysanne ήταν άριστη τοξότρια και κυνηγός κι αγαπούσε να πετάει με τον δράκο της στις απομακρυσμένες περιοχές του βασιλείου. Ως Βασίλισσα είχε μεγάλη επιρροή πάνω στον Jaehaerys. Τον έπεισε να καταργήσει το δικαίωμα του άρχοντα στην Πρώτη Νύχτα.


http://en.amokanet.ru/gallery/martin/targaryens_1232.html
Αργότερα, όταν το ζευγάρι επισκέφθηκε το Βορρά, η βασίλισσα ταξίδεψε στο Τείχος με τον δράκο της. Σύμφωνα με ιστορίες ήταν τόσο εντυπωσιασμένη από τη γενναιότητα της Νυχτερινής Φρουράς που ζήτησε από τον Jaehaerys να διπλασιάσει τα εδάφη τους. Η γη που αποκτήθηκε ονομάστηκε Νέο Δώρο. Κατά την επίσκεψή της έμεινε στο κάστρο Snowgate το οποίο μετονομάστηκε Queensgate προς τιμήν της. Έπεισε επίσης την Νυχτερινή Φρουρά να χτίσει ένα νέο κάστρο, το Deep Lake, ως αντικαταστάτη του Nightfort.

Σύμφωνα με πηγές η βασίλισσα ήταν πολύ κοντά στο σύζυγό της ως το πιο αξιόπιστο μέλος του συμβουλίου του. Είχε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και αγαπήθηκε από το λαό.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.