Η Μάχη του Gulltown

Η Μάχη του Gulltown συνέβη το 282AL και ήταν η αρχική μάχη της Εξέγερσης του Robert.

Μετά την εκτέλεση των Rickard και Brandon Stark στο Kings Landing, ο βασιλιάς Aerys II διέταξε τον Άρχοντα Jon Arryn του Eyrie να παραδώσει τον Eddard Stark, νέο άρχοντα του Winterfell. Ο Jon αρνήθηκε περιφρονητικά στον βασιλιά και ο Eddard έφυγε από το Eyrie ώστε να συγκεντρώσει τους λαβαροφόρους του στο Βορρά ενώ ο Άρχοντας Jon άρχισε να καλεί τους δικούς του από την Κοιλάδα σε εξέγερση ενάντια στο Θρόνο. 


Η πόλη του Gulltown παρέμενε πιστή στη δυναστεία των Targaryen κι έτσι ο Eddard αντί να πλεύσει από το εκεί λιμάνι επέστρεψε στο Βορρά μέσω των Βουνών της Σελήνης, τα Δάχτυλα και το Sisterton.

Ενώ ο Ned ταξίδευε στο Βορρά ο Άρχοντας Jon οδήγησε τους συμμάχους του ενάντια στο Gulltown το οποίο υπερασπιζόταν ο οίκος Grafton. Ο Robert Baratheon ήταν ο πρώτος από τους αντάρτες που νίκησε τα τείχη του Gulltown και σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια τον Marq Grafton.Η κατάληψη του Gulltown από τον Jon Arryn του επέτρεψε να εδραιώσει τον έλεγχο των ανταρτών στην Κοιλάδα. Ο Lyn Corbray κέρδισε τον τίτλο του ιππότη αν και πολεμούσε στο πλευρό των Grafton στις πύλες του Gulltown, αλλά εντάχθηκε στις δυνάμεις του Arryn μετά τη μάχη. Ο Robert επέστρεψε στα Stormlands για να συγκεντρώσει τους δικούς του λαβαροφόρους, γεγονός που οδήγησε στην Μάχη του Summerhall. Ο Ned επέζησε από το ταξίδι μέσω του Bite και μάζεψε τους Βόρειους συμμάχους του.[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.