Η Άλωση του King's Landing

Η Άλωση του Kings Landing συνέβη μετά από την καθοριστική για την Εξέγερση του Robert, Μάχη της Τρίαινας.

Ο Άρχοντας Tywin Lannister, ο οποίος παρέμενε ουδέτερος μέχρι τη Μάχη της Τρίαινας, κατευθύνθηκε προς τις πύλες της πρωτεύουσας με δύναμη 12.000 ανδρών, υποστηρίζοντας την πίστη στο βασιλιά Aerys II και ζητώντας είσοδο στην πόλη. Ήταν ο Μεγάλος Maester Pycelle που έπεισε το βασιλιά στο άνοιγμα των πυλών παρά τις αντιρρήσεις του Varys. Ο Pycelle αισθανόταν πως το βασίλειο χρειάζονταν ένα νέο βασιλιά μετά το θάνατο του πρίγκιπα Rhaegar και εξέφρασε την ελπίδα πως θα ήταν ο Tywin. Οι δυνάμεις των Lannister στη συνέχεια άρχισαν να λεηλατούν την πόλη στο όνομα του Robert Baratheon. Ο Aerys διέταξε το πρόσφατο Χέρι του, πυρομάντη Rossart, να ανάψει φωτιά στις κρύπτες της πόλης φωνάζοντας να αφήσουν το Robert να γίνει βασιλιάς απανθρακωμένων οστών και στάχτης.


Στη συνέχεια διέταξε τον Σερ Jaime Lannister να κρατήσει το Κόκκινο Φρούριο και να σκοτώσει τον πατέρα του. Αντ' αυτού ο Jaime σκότωσε τον Άρχοντα Rossart αποτρέποντας το σχέδιο του ολοκαυτώματος και στη συνέχεια σκότωσε τον βασιλιά. 


Περίπου την ίδια ώρα τα στρατεύματα των Lannister πολεμούσαν με τους βασιλόφρονες Targaryen στα σκαλιά και στο οπλοστάσιο του Κόκκινου Φρουρίου. Ο Eddard Stark οδηγούσε την εμπροσθοφυλακή του Robert μέσα από τις πύλες της πόλης. Ο Άρχοντας Roland Crakehall ρώτησε τον Jaime αν θα έπρεπε να διακηρύξουν νέο βασιλιά. Ο Jaime του απάντησε να διακηρύξει όποιο βασιλιά ήθελε καθώς και να διαδώσει το θάνατο Aerys με την ελπίδα να πείσει τους βασιλόφρονες να παραδοθούν.


Ο Tywin έστειλε τους ιππότες του, Σερ Gregor Clegane και Σερ Amory Lorch στο Maegor's Holdfast για να «ασχοληθούν» με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, εξασφαλίζοντας το θρόνο για τον Robert και αποδεικνύοντας ότι ο Οίκος Lannister είχε εγκαταλείψει για πάντα τους Targaryens. Ο Gregor σκότωσε το βρέφος - διάδοχο του θρόνου Aegon ενώ η μητέρα του παρακολουθούσε και στη συνέχεια βίασε και δολοφόνησε την πριγκίπισσα Elia. Ο Amory έσυρε την πριγκίπισσα Rhaenys που κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι του πατέρα της και τη μαχαίρωσε 50 φορές. 


Όταν ο Eddard έφτασε λίγο αργότερα με τον στρατό βρήκε τον Jaime να κάθεται στο Θρόνο με το πτώμα του Aerys μπροστά του. Ο Tywin παρουσίασε τα σώματα της γυναίκας και των παιδιών ως αποδείξεις της αφοσίωση του, τυλιγμένα στους κόκκινους μανδύες του Οίκου του. 


Οι Eddard Stark και Robert Baratheon διαφώνησαν για τη δολοφονία της οικογένειας του Rhaegar. Ο Ned την έβρισκε αδικαιολόγητη ενώ ο Robert ικανοποιητική. Ακόμη και ο Jon Arryn δεν μπόρεσε να καταλαγιάσει την οργή τους. Ο Eddard πήγε νότια και έληξε την Πολιορκία του Storm’s End και έπειτα έφτασε στον Πύργο της Χαράς βρίσκοντας νεκρή την αδερφή του Lyanna Stark.

Στους επιζώντες της Άλωσης, όπως τους Σερ Jaremy Rykker και Σερ Alliser Thorne, δόθηκε από τον Tywin η επιλογή της ένταξης στην Νυχτερινή Φρουρά ή του θανάτου.


[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.