Κingsmoot

Το kingsmoot είναι μια παραδοσιακή τελετή που πραγματοποιούνταν από τους κατοίκους των Σιδερένιων Νησιών, όπου όλοι οι καπετάνιοι επιλέγουν με ψήφο τον νέο Iron King.

Το kingsmoot διεξαγόταν παραδοσιακά στο Λόφο Nagga στο Old Wyk. Σύμφωνα με το βιβλίο Ιστορία των Ironborn (ένα βιβλίο γραμμένο από τον Haereg για την Ιστορία των ironborn) δεν έχει πραγματοποιηθεί kingsmoot για τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με το Ερωτήσεις (ένα βιβλίο γραμμένο από τον Maester Denestan) λέει για δύο χιλιάδες χρόνια.

Μερικοί από τους πιο διάσημους βασιλιάδες εξελέγχθηκαν από το kingsmoot. Μέσα σε αυτούς οι Urras Ironfoot, Sylas Flatnose, Harrag Hoare και Old Kraken. Το τελευταίο kingsmoot κατέληξε σε λουτρό αίματος. Ο Urron Greyiron συγκέντρωσε τους άνδρες του και σκότωσαν όλους τους άλλους συμμετέχοντες και δημιούργησε την κληρονομική βασιλεία των Greyiron που διήρκεσε για χίλια χρόνια μέχρι την άφιξη των Andals. Αυτό ήταν και το τελευταίο kingsmoot.

Μόλις ένας υποψήφιος έθετε σε επιλογή τον εαυτό του «δενόταν» με τη απόφαση που θα έπαιρνε το kingsmoot. Μόνο μια φορά στην ιστορία των Νησιών έχει κηρυχθεί παράνομο. Όταν ένας βασιλιάς πέθανε, ο αδελφός του βασιλιά κάλεσε το kingsmoot. Ο γιος του εκλιπόντος βασιλιά, ο Torgon the Latecomer έλειπε μακριά σε επιδρομές στη θάλασσα. Ο αδελφός του βασιλιά ήλπιζε πως θα εκλεγεί κατά την απουσία του ανιψιού του αλλά το kingsmoot εξέλεξε τον Urragon Goodbrother, του οποίου η πρώτη πράξη ήταν να σκοτώσει όλους τους συγγενείς του παλιού βασιλιά.

Ο Torgon επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα και ισχυρίστηκε ότι το kingsmoot ήταν παράνομο, δεδομένου ότι ο ίδιος ο γιος του προηγούμενου βασιλιά δεν ήταν παρών για να βάλει υποψηφιότητά όπως είχε το δικαίωμά. Ο Urragon ήταν αιμοδιψής και με τη σκληρότητα του έκανε πολλούς εχθρούς. Έτσι οι ιερείς και οι Ironborn τον κατήγγειλαν και έκαναν τον Torgon νέο βασιλιά.


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.