Οίκος Velaryon

Ο οίκος Velaryon του Driftmark κυβερνά το νησί Driftmark, το μεγαλύτερο νησί του Blackwater Bay στα Crownlands. Το κάστρο τους είναι το High Tide. Ο επικεφαλής του οίκου χρησιμοποιεί τους τίτλους Lord of the Tides και Master of Driftmark.


Ο οίκος είναι αρχαίος και υπερήφανος φέροντας το αίμα της παλιάς Valyria στις φλέβες του. Οι Velaryons όπως οι Targaryens έχουν Βαλυριανά χαρακτηριστικά δλδ. ασημένια μαλλιά και μοβ μάτια. Στα όπλα τους απεικονίζεται ένας ασημί ιππόκαμπος σε πράσινη θάλασσα. Το μότο τους δεν εμφανίζεται στα βιβλία αλλά σύμφωνα με πηγές είναι The Old, the True, the Brave.

Ο οίκος είναι στενά συνδεδεμένος με την οικογένεια των Targaryen. Δώδεκα χρόνια πριν από την Καταστροφή ο Άρχοντας Aenar Targaryen μετακίνησε όλη του την οικογένεια και τους δράκους από τη Valyria στο νησί Dragonstone. Οι Velaryons πήγαν μαζί του και εγκαταστάθηκαν στο Driftmark.


Ο οίκος Velaryon ορκίστηκε πίστη στον Aegon τον Κατακτητή όταν άρχισε ο πόλεμος. Από τότε οι Targaryen βασιλείς επέλεξαν συζύγους από τον οίκο Velaryon για τρεις πρίγκιπες τους. Μεταξύ αυτών μια αρχόντισσα του οίκου έγινε η δεύτερη σύζυγος του βασιλιά Aegon III και γέννησε τους βασιλείς Daeron Ι και Baelor Ι. Ήταν επίσης πρόγονος της γραμμής Blackfyre μέσω της Daena. Η αδελφή της Daena, Elaena Targaryen, είχε ερωτική σχέση με τον ξάδερφο της Alyn Velaryon. Ο γιος τους Σερ Jon Waters ξεκίνησε μια γενιά από νόθα που εξακολουθεί να υπάρχει στο King's Landing με τον Rennifer Longwater, δεσμοφύλακας στο Red Keep.


Κατά τη διάρκεια του Dance of the Dragons οι Velaryons συμμάχησαν με τους μαύρους ενάντια στους πράσινους. Ο Αρχοντας Corlys Velaryon, το Θαλάσσιο Φίδι, απέκλεισε το Blackwater Bay με το στόλο του. Ωστόσο τα Spicetown και High Tide λεηλατήθηκαν με τη μάχη στο Gullet με το πρώτο να καταστέφεται ολοσχερώς.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.