Crossroads Inn

Το πανδοχείο βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ της βασιλικής οδού (που εκτείνεται από βορρά προς νότο), της river road (δυτικά μέσω των Riverlands στα Westerlands) και την high road (ανατολικά προς την κοιλάδα Arryn). Μερικές φορές ονομάζεται και Παλιό πανδοχείο και παλιά λεγόταν Two Crowns, River Inn, Clanking Dragon και Bellringer Inn.


Το πανδοχείο βρίσκεται στα βόρεια της Τρίαινας κοντά στο ruby ford σε εδάφη που ανήκαν στον Οίκο Darry. Έχει τρεις ορόφους με πυργίσκους και καμινάδες από λευκή πέτρα. Η νότια πτέρυγα είναι χτισμένη σε πασσάλους, πάνω από ένα στρώμα με αγριόχορτα. Στη βόρεια πλευρά υπάρχει ένας στάβλος με αχυροσκεπή κι ένα καμπαναριό. Το κτίριο περιβάλλεται από ένα χαμηλό τοίχο από σπασμένες άσπρες πέτρες. Το πανδοχείο λειτουργούσε η Masha Heddle.


Game of Thrones, HBO
To πανδοχείο υπάρχει εκεί για εκατοντάδες χρόνια. Στην παρούσα του μορφή υπάρχει από την εποχή του Jaehaerys I, ο οποίος το κατασκεύασε μαζί με την Βασιλική Οδό. Ο ίδιος και η βασίλισσα Alysanne έμειναν εκεί και ονομάστηκε Two Crowns προς τιμήν τους. Αργότερα άλλαξε σε Bellringer Inn όταν ένας από τους ιδιοκτήτες έχτισε το καμπαναριό.

Τελικά πέρασε στα χέρια του ιππότη Long Jon Heddle όταν τραυματίστηκε και έγινε σιδηρουργός στα γηρατειά του. Έφτιαξε ένα νέο σήμα το οποίο κρέμασε στην αυλή, ένα τρικέφαλο μαύρο δράκο και έτσι το πανδοχείο άλλαξε πάλι όνομα σε Clanking Dragon για το θόρυβο που έκανε η πινακίδα με τον αέρα. Κατά τη διάρκεια της Εξέγερσης Blackfyre ο Daemon Blackfyre έκανε έμβλημα του έναν μαύρο δράκο και ο Άρχοντας Darry, ο οποίος ήταν διάσημος υποστηρικτής των Targaryen, είδε την πινακίδα την κατέβασε και την έσπασε σε χίλια κομμάτια.

Game of Thrones, HBO
Η πινακίδα δεν αντικαταστάθηκε και οι άνθρωποι τελικά ξέχασαν τους δράκους και άρχισαν να το λένε River Inn, εκεί όπου κάποιος μπορούσε να πάρει το πλοίο για την πόλη του Άρχοντα Harroway και τα Whitewalls απέναντι. Ωστόσο ο ποταμός μετακινήθηκε και σύντομα το όνομα ξεθώριασε, την εποχή που το πανδοχείο είχε ο παππούς της Masha Heddle.

Το πανδοχείο μας είναι πολύ γνωστό από την πρώτη σεζόν. Στο πρώτο βιβλίο, ενώ η βασιλική πομπή του Robert Baratheon σταματά στο πανδοχείο η Nymeria τραυματίζει τον Joffrey. Η Catelyn Tully και ο Σερ Rodrik Cassel μένουν εκεί κατά την επιστροφή τους στον Βορρά όταν συναντούν και συλλαμβάνουν τον Tyrion Lannister. 

Game of Thrones, HBO
Αργότερα ο Tywin Lannister εκδικείται το πανδοχείο σκοτώνοντας την Masha στην αγχόνη. Ο Tyrion συναντά εκεί τον πατέρα του κατά την επιστροφή του από το Eyrie με τις Βουνίσιες Φυλές. 


Στο δεύτερο βιβλίο, όταν ο Tywin πάει στο Harrenhal ο Roose Bolton παίρνει το πανδοχείο από τους Lannisters.

Game of Thrones, HBO
Στο τρίτο βιβλίο το Κυνηγόσκυλο με την Arya συναντούν τρεις άνδρες και μετά από έναν σύντομο διάλογο σκοτώνουν τον Polliver.

Στο τέταρτο βιβλίο ο ανιψιός της ανοίγει ξανά το πανδοχείο ως πορνείο αλλά σκοτώνεται από έναν ευγενή. Πρόσφατα δύο ανιψιές της Masha το μετατρέπουν σε καταφύγιο για ορφανά παιδιά. Η Brienne, ο Pod, ο Σέπτον Meribald και ο Σερ Hyle Hunt ταξιδεύουν στο σταυροδρόμι. Προσπερνούν κρεμασμένους άνδρες των Sack of Saltpans κι έτσι ο Hyle το ονομάζει Gallows Inn. Πιστεύουν πως ο Gendry εργάζεται εκεί ως σιδηρουργός αλλά το πανδοχείο είναι πλέον συνδεδεμένο με την Αδελφότητα χωρίς Λάβαρα. 

Game of Thrones, HBO

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.