King's Landing

Το King's Landing είναι η πρωτεύουσα των Επτά Βασιλείων στα Crownlands, στην ανατολική ακτή του Westeros. Βρίσκεται κατά μήκος της βασιλικής οδού στις εκβολές του Blackwater Rush με θέα τον κόλπο Blackwater. Είναι η έδρα του Σιδερένιου Θρόνου.Η κύρια πόλη περιβάλλεται από τείχη επανδρωμένα από την Φρουρά της Πόλης, επίσης γνωστή ως οι Χρυσοί Μανδύες. Η πόλη είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη αλλά μάλλον αντιαισθητική και βρώμικη σε σύγκριση με άλλες. Οι φτωχότεροι κατασκεύασαν παραγκουπόλεις έξω από την πόλη. Η δυσωδία από τα απόβλητα της πόλης μπορεί να μυρίζει από πολύ μακριά. Είναι το κύριο λιμάνι των Επτά Βασιλείων και συναγωνίζεται μόνο από της Oldtown. Στις κοντινές πόλεις περιλαμβάνονται οι Rosby και Duskendale στα βορειοανατολικά και η Tumbleton στα νοτιοδυτικά, ενώ το kingswood βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας κατά μήκος του Blackwater.Πριν από τον πόλεμο του Κατακτητή η περιοχή ήταν μόνο λόφοι και δάση με μόνο μια χούφτα ψαράδες που ζούσαν βόρεια του Blackwater Rush. Ιστορικά στο Blackwater είχαν αξιώματα εκατό βασιλείς από το Reach, τα Riverlands και τα Stormlands. Τριακόσια χρόνια πριν ο Aegon ο Κατακτητής από τον οίκο Τargaryen οδήγησε το στρατό του από το Dragonstone και προσγειώθηκε στο Blackwater Rush, έχτισε το πρώτο φρούριο από ξύλο το Aegonfort, στην κορυφή του ψηλότερου λόφου. Αργότερα, όταν ο Aegon οριστικοποίησε τη θέση του αποφάσισε να χτίσει την πρωτεύουσά γύρω από αυτό το φρούριο, δεδομένου ότι ήταν η κεντρικότερη τοποθεσία από οποιοδήποτε άλλη και δεν αποτελούσε μέρος πρώην βασιλείων, καθορίζοντας τον βασιλιά εκτός από τους νέους υποτελείς του. Με τον καιρό η πόλη επεκτάθηκε από τους βασιλείς Targaryen. Το Red Keep ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Maegor the Cruel, το Μεγάλο Σεπτ χτίστηκε για να δείξει την ευσέβεια και την τήρηση των Targaryens στην πίστη των Επτά από τους παλιούς Βαλυριανούς θεούς και το Dragonpit κατασκευάστηκε για να στεγάσει τους δράκους.


Στον εμφύλιο πόλεμο γνωστό ως χορό των δράκων η πόλη κυβερνιόνταν από τον Aegon II, αλλά στο 130 AC η πόλη έπεσε όταν εισέβαλε η βασίλισσα Rhaenyra Targaryen και οι Μαύροι. Αργότερα μέσα στο 130 AC ξέσπασαν ταραχές εναντίον της Rhaenyra και οδήγησαν στην μαζική έφοδο στο Dragonpit και τον θάνατο πέντε δράκων, χιλιάδων ανθρώπων και την καταστροφή του Dragonpit. Η Rhaenyra εγκατέλειψε την πόλη και τον τελευταίο μήνα του 130 AC o Aegon II διακήρυξε την πρόθεση του να την ανακαταλάβει. Κατά τη διάρκεια της Εξέγερσης Blackfyre το 196 AC, ο στρατός του Daemon Ι Blackfyre νόθο ετεροθαλή αδελφό του βασιλιά Daeron ΙΙTargaryen, απείλησε την πόλη αλλά τους σταμάτησαν στη μάχη στο Redgrass Field. Όταν η Μεγάλη Ανοιξιάτικη Ασθένεια τύλιξε το Westeros το 209 AC τέσσερις στους δέκα κατοίκους σκοτώθηκαν από την έξαρση. Το κάψιμο των νεκρών που πραγματοποιήθηκε στα ερείπια του Dragonpit ζωγράφισε τον νυχτερινό ουρανό στο αφύσικο πράσινο χρώμα του wildfire. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Εξέγερσης τουRobert ή και Πόλεμος του Σφετεριστή, ο βασιλιάς Aerys ΙΙ Targaryen ετοιμάζεται να κάψει την πόλη για να την "σώσει" από τους αντάρτες αλλά τον σταματά η Άλωση πραγματοποιούμενη από το πρώην Χέρι του, Tywin Lannister. Ο Robert Baratheon έγινε ο νέος βασιλιάς του Οίκου Baratheon του King's Landing.

Game of Thrones,HBO
H πόλη έχει σχεδόν τετράγωνο σχήμα, περιστοιχίζεται από ψηλά τείχη και εξαπλώνεται για αρκετά μίλια. Υπάρχουν επτά πύλες που οδηγούν στην πόλη: Dragon Gate, Lion Gate, Mud Gate, Old Gate, Gate of the Gods, King's Gate και Iron Gate. Εντός των τειχών η πόλη είναι διάσπαρτη με οικίες, κιόσκια, σιταποθήκες, τούβλινες αποθήκες, ξύλινα πανδοχεία, εμπορικούς πάγκους, ταβέρνες, νεκροταφεία και οίκους, μια ψαραγορά και στο λιμάνι υπάρχουν εκατοντάδες αποβάθρες. Μεταξύ των κτιρίων οι δρόμοι είναι φαρδιοί με δέντρα και διακλαδώνονται με πολλά σοκάκια. Ακριβώς μέσα στην Mud Gate βρίσκονται οι τρεις μεγάλοι καταπέλτες που ονομάζονται Τρεις Πόρνες, μια νέα προσθήκη στην άμυνα της πόλης.
Game of Thrones,HBO
Η πόλη καλύπτει τη βόρεια ακτή του Blackwater και τρεις ψηλούς λόφους που πήραν το όνομα τους από τον Aegon και τις δύο αδελφές του Visenya και Rhaenys. Ο λόφος του Aegon ξεπερνιέται από το Red Keep, το βασιλικό κάστρο που βρίσκεται στη νότιο-ανατολική γωνιά της πόλης με θέα τον κόλπο. Ο λόφος της Visenya δυτικά «στεφανώνεται» από το μαρμάρινο Μεγάλο Σεπτ του Baelor και τους επτά κρυστάλλινους πύργους του. Ο λόφος της Rhaenys στα βόρεια καλύπτεται από τα ερείπια του τρούλου του Dragonpit. Οι χάλκινες πόρτες του είναι κλειστές εδώ και ενάμιση αιώνα από τότε που πέθανε ο τελευταίο δράκος. 
Game of Thrones,HBO
Οι φτωχοί μένουν σε φτωχογειτονιές που ονομάζονται Flea Bottom. Ένας λαβύρινθος από στενά δρομάκια και σοκάκια, όπου κατοικούν πολλοί ζητιάνοι και το φτωχότερο τμήμα του πληθυσμού. Αυτοί τρέφονται τακτικά με bowls of brown, ένα μυστηριώδες στιφάδο που μπορεί να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κρέας αρουραίων και θυμάτων δολοφονιών. Οι πλουσιότεροι κάτοικοι ζουν από την άλλη πλευρά του λόφου της Rhaenys. Τις πλουσιότερες εποχές οι πιο πλούσιες περιοχές βρισκόταν στην Παλιά Πύλη. Τα μεγάλα τουρνουά πραγματοποιούνται έξω από την πόλη δίπλα στο Blackwater. Ο πληθυσμός της υπολογίζεται πάνω από 500.000 αν και ο αριθμός αυτός κυμαίνεται κατά τη διάρκεια των χειμώνων και σε καιρούς πολέμου, όταν οι άνθρωποι ψάχνουν καταφύγιο πίσω από τα τείχη της πόλης. Ο Martin έχει δηλώσει ότι η πόλη είναι μεγαλύτερη από το μεσαιωνικό Λονδίνο ή το Παρίσι αλλά μικρότερη από ότι η Κωνσταντινούπολη ή η Αρχαία Ρώμη (πληθυσμό περίπου 1.000.000).
Game of Thrones,HBO
Την πόλη προστατεύει η Φρουρά της που ονομάζεται επίσης και Χρυσοί Μανδύες. Έχουν αναλάβει την φύλαξη και την αστυνόμευση της πόλης και των περιχώρων της. Αποτελείται από 2.000 άνδρες αν και αυξάνονται σε περιόδους ανάγκης ή πολέμου. Ο βασιλικός στόλος φυλάει την είσοδο του Blackwater Bay και περιπολούν στο κόλπο και το Blackwater Rush. 

Game of Thrones,HBO
Επτά είναι ο ιερός αριθμός της Πίστης και είναι ο λόγος που ο Aegon έχτισε τις επτά τεράστιες πύλες ως εισόδους της πρωτεύουσας. Κάθε μία από αυτές τις πύλες προστατεύεται από βαριές σιδερένιες πόρτες και ένοπλη φρουρά. Η Dragon Gate οδηγεί βόρεια προς την βασιλική οδο. Η Iron Gate οδηγεί στο δρόμο Rosby. Η Πύλη του ποταμού γνωστή ως Mud Gate από τον πληθυσμό της πόλης οδηγεί νότια στην βασιλική οδό και στην roseroad. Η Πύλη των Λεόντων οδηγεί δυτικά στην Goldroad.
Game of Thrones,HBO
Τοποθεσίες μέσα στην πόλη που αξίζει να αναφερθούν είναι :

Το Κόκκινο Φρούριο Red Keep. Το Βασιλικό κάστρο πάνω στον λόφο του Aegon.

Game of Thrones,HBO
Το μεγάλο Σεπτ του Baelor που βρίσκεται στον λόφο της Visenya.

Game of Thrones,HBO
Το Dragonpit, ένα μεγάλος θόλος που έχει καταρρεύσει. Ήταν το σπίτι των δράκων των Targaryen. Βρίσκεται στον λόφο της Rhaenys και έχουν μείνει οι μπρούντζινες πόρτες του. Μεταξύ του και του Μεγάλου Σεπτ υπάρχει ο δρόμος των Αδελφών.  

Το Alchemist's Guildhall. Κάτω από τον λόφο της Rhaenys επεκτεινόμενο δεξιά προς τον λόφο της Visenya κατά μήκος του Δρόμου των Αδερφών. Από κάτω του δημιουργείται και αποθηκεύεται το wildfire από τους Αλχημιστές.

Η Flea Bottom. Η παραγκούπολη της πόλης. Έχει καταστήματα κατά μήκος των σοκακιών όπου μπορεί κανείς να πάρει bowl o' brown. Αναδύει μια δυσωδία από χοιροστάσια, στάβλους και βυρσοδεψία που αναμιγνύεται με την μυρωδιά των πορνείων και ταβερνών.


O δρόμος του Ατσαλιού όπου έχουν τα σιδηρουργεία τους. Αρχίζει στα δυτικά της πλατείας Fishmonger, μέσα από την River Gate και ανεβαίνει λόφο της Visenya. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει κάποιος τόσο πιο ακριβά τα καταστήματα. Στην κορυφή του είναι το κατάστημα του Tobho Mott.
Ο δρόμος του μεταξιού, ένας δρόμος προς τα βορειοδυτικά του Dragonpit επενδυμένος με οίκους ανοχής διαφόρων τιμών.

Game of Thrones,HBO

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.