Οστρακιά - Greyscale

Η ασθένεια νεκρώνει τη σάρκα αφήνοντας την σκληρή και το δέρμα σπασμένο και αφυδατωμένο, με μαύρα και γκρι στίγματα όπως η μια πέτρα στην αφή. Η γλώσσα και τα χείλη «πετρώνουν» επίσης.

 


Γενικά προσβάλλει συνήθως παιδιά, ιδιαίτερα σε ψυχρά και υγρά κλίματα. Τα θύματα παραμορφώνονται αλλά τα καθιστά απρόσβλητα στην πιο σπάνια θανατηφόρα μορφή και στην γκρι πανούκλα. Ο λαός τους θεωρεί ακάθαρτους. 


Αν κάποιος εκτεθεί στην ασθένεια μπορούν να τρυπούν τα δάχτυλα των ποδιών και χεριών τους καθημερινά με ένα μαχαίρι για να ελέγχουν την λοίμωξη. Εφόσον τα τσιμπήματα πονούν το άτομο είναι ασφαλές. Όταν δεν αισθάνονται την λεπίδα πιθανώς έχουν κολλήσει την ασθένεια. 


Οι Maesters λένε ότι η επέκταση της ασθένειας θα μπορούσε σταματήσει με καταπλάσματα μουστάρδας και ζεματιστά – ζεστά μπάνια. Οι Σέπτον επιμένουν ότι η προσευχή, η θυσία και η νηστεία είναι η θεραπεία. Γενικά πιστεύεται οτι αποκόπτοντας κάθε μολυσμένο τμήμα μπορεί να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου, μια θεραπεία που δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Μερικοί λένε ότι το πλύσιμο του προσώπου με ξύδι βοηθά στην πρόληψη της νόσου.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.