Θεωρία : Ποιοι είναι οι γονείς του Τζον Σνόου?


Το θέμα προφανώς περιέχει σποιλερ από τα βιβλία. Αφορά την νούμερο ένα θεωρία στο ASOIAF και πιθανές απαντήσεις. Ο Μάρτιν έχει δηλώσει πως οι γονείς του Jon θα αποκαλυφθούν αργότερα στα βιβλία κι έτσι υποθέτουμε ότι η αποκάλυψη θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη.Υπάρχουν πολλές υποθέσεις, με πιο κύρια την R+L. Θα μείνουμε σε τρεις που έχουν να κάνουν με φήμες οι οποίες κυκλοφορούν στα επτά βασίλεια, από αναφορές των Eddard Stark και Edric Dayne και τέλος μέσα από την παρατηρητικότητα ως αναγνώστες στα οράματα, όνειρα και λόγια των πρωταγωνιστών.

Eddard + Wylla

H Wylla ήταν τροφός στην υπηρεσία του Οίκου Dayne. Ως πιθανή μητέρα την θέτει ο ίδιος ο Νεντ στον Ρόμπερτ στο πρώτο βιβλίο. Επίσης υπόθηκε και στην πρώτη σεζον της τηλεοπτικής σειράς μεταξύ τους. (σε ελεύθερη μετάφραση)

-Μου είπες κάποτε. Ήταν η Merryl; Ξέρεις ποια εννοώ, την μητέρα του μπάσταρδου σου;
-Το όνομα της ήταν Wylla και δεν θα μιλήσω γι’ αυτήν.
-Wylla, ναι. Θα πρέπει να ήταν σπάνια για να μπορέσει να κάνει τον Άρχοντα Eddard Stark να ξεχάσει την τιμή του. Ποτέ δεν μου είπες πως έμοιαζε…
- Ούτε θα σου πω. Άφησε το Robert, για την αγάπη που λες ότι μου έχεις. Ντρόπιασα τον εαυτό μου και ντρόπιασα την Catelyn στα μάτια των θεών και των ανθρώπων.

Ο Νεντ έχει έναν μόνο λόγο να πει ψέματα στον Robert κι αυτό έχει να κάνει με την αδερφή του Lyanna. Αλλά το γεγονός είναι πως ισχυρίζεται ότι η Wylla είναι η μητέρα του Jon. Από την άλλη το ψέμα δεν ταιριάζει στη διάσημη τιμή του και το γεγονός ότι σπάνια ψεύδεται.

Στο A Storm of Swords η Arya έχει μια συζήτηση με τον Edric Dayne που μεγάλωσε στο Starfall. Όταν τον ρωτά από πού ξέρει τον Τζον, ο Έντρικ λέει πως είχαν την ίδια τροφό. Την Wylla. (σε ελεύθερη μετάφραση)

- Ποια είναι η Wylla; (Arya)
- H μητέρα του Τζον. Δεν σου το είπε ποτέ; Μας υπηρετεί για πολλά χρόνια. Πριν ακόμη γεννηθώ.


Έτσι υπάρχει και δεύτερη πηγή. Σχεδόν όλα ταιριάζουν μεταξύ τους εκτός από μερικά γεγονότα. Όπως και με την Αshara (βλέπε παραπάνω) o Νεντ θα πρέπει να πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα στο Starfall προκειμένου να γεννηθεί ο Τζον και να τον πάρει μαζί του στο Βορρά. Παρόλα αυτά δεν είναι αδύνατο. Γιατί λοιπόν δεν είναι κοινά αποδεκτό ότι η Wylla είναι η μητέρα του Τζον; Υπάρχουν πολλά περισσότερα στοιχειά που υποστηρίζουν την θεωρία R+L. Όπως και να έχει ο Νεντ και η Wylla φαίνεται να γνωρίζονται και να είναι μέρος της ίδιας ιστορίας γιατί και οι δυο τους, εκατοντάδες μίλια μακριά, διατήρησαν την ίδια υπόθεση. Είναι δυνατόν η Wylla να είναι ένα στοιχείο σύγχυσης. Αλλά όποια κι αν είναι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατέχει ένα σημαντικό κομμάτι πληροφοριών. Με την εξαίρεση του Χάουλαντ Ριντ, η Wylla μπορεί να είναι το μόνο ζωντανό πρόσωπο που γνωρίζει την αλήθεια της γέννησης του Τζον, είναι ή δεν είναι η πραγματική του μητέρα.

Eddard + Ashara 


Η Ashara, αρχόντισσα του Starfall, είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του Νεντ πριν την Εξέγερση του Ρομπερτ. Μετά το τέλος του πολέμου γνωρίζουμε ότι αυτοκτόνησε πέφτοντας στην θάλασσα από ένα πύργο. Τα υπόλοιπα ανάμεσα είναι υποθέσεις. Από τη στιγμή που ο Νεντ έφερε τον Τζον από το νότο, κυκλοφορούσαν φήμες πως η Ashara ήταν η αληθινή μητέρα του Τζον. Η Κατ άκουσε την ιστορία από υπηρέτες στο Winterfell και ο Νεντ είχε μια ενδιαφέρουσα απάντηση όταν τον ρώτησε. (σε ελεύθερη μετάφραση)

-Ποτέ μη με ρωτάς για τον Τζον είπε με παγερό ύφος. Είναι αίμα μου κι είναι το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις. Και τώρα θα μάθω από πού άκουσες αυτό το όνομα αρχόντισσα μου.

Κι από κείνη την ημέρα οι ψίθυροι σταμάτησαν και το όνομα της Ashara δεν ξανακούστηκε ποτέ στο Winterfell. Σημείωση ότι ο Νεντ δεν αρνείται τις φήμες και θέλει να βάλει ένα τέλος. Παρόλα αυτά οι φήμες κυκλοφόρησαν και τις άκουσε η Cersei, o Edric Dayne και ο Harwin. Υπάρχει όμως αλήθεια πίσω από τις φήμες; Οι δυο τους φάνηκε να είχαν κάτι. Ο Edric Dayne λέει στην Arya ότι οι δυο τους ερωτεύτηκαν στο Harrenhal. Γνωρίζουμε από την ιστορία της Meera (Knight of the Laughing Tree) ότι ο Νέντ χόρεψε με την Ashara σε τουρνουά στο Harrenhal.

- The crannogman saw a maid with laughing purple eyes dance...with the quiet wolf... but only after the wild wolf spoke to her on behalf on his brother too shy to leave his bench."

Ξέρουμε ότι η Ashara είχε βιολετί μάτια και ο ήσυχος λύκος ήταν ο Νεντ. Ωστόσο, το τουρνουά στο Harrenhal έγινε ένα - δύο χρόνια πριν από την Εξέγερση κι αν ο Τζον είχε συλληφθεί τότε θα πρέπει να ήταν πολύ μεγαλύτερος ηλικιακά. Υποθέτουμε ότι η σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια του πολέμου ή νωρίτερα πριν ξεσπάσει. Αλλά πως; Ο Νεντ είχε ήδη παντρευτεί την Κατ και έχουμε πολλές αναφορές για την περιβόητη τιμή που, που κάνει μάλλον απίθανη την πατρότητα ενός νόθου. Γνωρίζουμε ότι ταξίδεψε στο Starfall μετά το θάνατο της Λυάννα για να επιστρέψει το σπαθί Dawn του Arthur Dayne στην οικία του, αλλά θα πρέπει να έμεινε εκεί για εννέα μήνες και περισσότερο ώστε να γεννηθεί το μωρό και να τον φέρει στον Βορρά. Δεν υπάρχουν αναφορές για τέτοια μακρά παραμονή στο Dorne αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί. Μια άλλη πιθανότητα είναι να συναντήθηκαν κρυφά λίγο πριν το τουρνουά στο Harrenhal, ίσως για τελευταία φορά πριν ξεσπάσει η Εξέγερση. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία, δεν υπάρχει κανένας να το αρνηθεί.


Είναι ή δεν είναι η μητέρα του Τζον, η Ashara αυτοκτόνησε μετά τον πόλεμο. Ισως από θλίψη για το θάνατο του αδερφού της Αrthur από τα χέρια του Νεντ. Ίσως επειδή ο Νεντ έφερε στον κόσμο τον Τζον με άλλη. Ίσως επειδή είναι η μητέρα του Τζον αλλά ο Νεντ ήθελε να γυρίσει στην γυναίκα του. Ίσως ο συνδυασμός όλων των παραπάνω.

Rhaegar + Lyanna


Δεν υπάρχει καμία άμεση απόδειξη ή προσωπικές μαρτυρίες για να υποστηρίξουν αυτή τη θεωρία σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ενδείξεις και όσο περισσότερο κοιτάμε, τόσο πιο πεπεισμένοι γινόμαστε. Η θεωρία είναι περίπλοκη καταρχάς, οπότε θα δώσουμε ολόκληρη την «ιστορία», όσο εν συντομία γίνεται.

Ο Rhaegar Targaryen παντρεύτηκε την Elia Martell και απέκτησαν δύο παιδιά. Ο γάμος ήταν μια πολιτική κίνηση και στο τουρνουά του Harrenhal ο Rhaegar συνάντησε την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο της Λυάννα Σταρκ. Μαζί, το ζευγάρι ερωτεύτηκε και κατέφυγε στον Πύργο της Χαράς στο Ντορν. Εκεί ο Rhaegar άφησε έγκυο την Λυάννα, αλλά έπρεπε να φύγει για να πολεμήσει τον Ρόμπερτ και την εξέγερση. Άφησε τρία μέλη της Βασιλικής Φρουράς να την φυλάνε. Κάπως ο Νεντ ανακάλυψε την τοποθεσία που βρίσκονταν η αδερφή του και υπέθεταν ότι απήχθη από τον Rhaegar. Ο Νεντ και οι σύντροφοι του φτάνουν στον Πύργο, μάχονται με τους Φρουρούς και βγαίνουν ζωντανοί από την μάχη ο Νεντ και ο Χάουλαντ Ρίντ. Βρίσκει την αδερφή του που έχει γεννήσει το παιδί, αλλά λόγω επιπλοκών στον τοκετό πεθαίνει. Βάζει τον Νεντ να της υποσχεθεί να κρατήσει μυστική την πραγματική ταυτότητα του παιδιού, ίσως εξαιτίας του μίσους του Ρομπερτ στους Targaryen. Τότε πεθαίνει. Ο Νεντ ονομάζει το παιδί Τζον και πηγαίνει στο Starfall (πιθανώς μαζί με τον Χάουλαντ) για να επιστρέψει το ξίφος του Dayne, που σκοτώθηκε στην μάχη. Εκεί ίσως ο Νεντ συνωμοτεί με την Wylla παρουσιάζοντας την ως μητέρα του παιδιού για την προστασία του. Επίσης, η Ashara αυτοκτονεί για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Ο Νεντ γυρίζει στον Βορρά, υποστηρίζοντας ότι είναι γιος του με την Wylla.

Στην αρχή, ο αναγνώστης αποκτά μια αντιπάθεια προς τον Rhaegar. Ωστόσο οι περισσότερες απόψεις προέρχονται από τον Robert που τον κάνει να φαίνεται κακός και βιαστής. Ο λόγος μπορεί να είναι η αρπαγή της Λυάννα, της αγαπημένης του. Προφανώς κανένας άλλος χαρακτήρας δεν έχει αυτή την απέχθεια στον Rhaegar και οι περισσότεροι φαίνεται να τον σέβονταν, μέσα σε αυτούς οι Νεντ, Τζόρα και Μπάρισταν Σέλμυ. Κάτι που ίσως το συνειδητοποιεί και ο ίδιος ο Ρόμπερτ. Στα κείμενα υπάρχει το ενδεχόμενο η Λυάννα να ερωτεύτηκε και να πήγε με την θέληση της. Ξέρουμε ότι δεν είχε μεγάλη αγάπη για τον Ρόμπερτ. (σε ελεύθερη μετάφραση)

-“Ο Robert ποτέ δεν μείνει πολύ σε ένα κρεβάτι”, του είπε η Λυάννα στο Winterfell, τη νύχτα πριν πολύ καιρό, όταν ο πατέρας τους υποσχέθηκε το χέρι της στον νέο Άρχοντα του Storm's End. “Ακούω ότι έχει ένα παιδί με κάποια νεαρή κοπέλα στην Κοιλάδα”. O Νεντ είχε κρατήσει το μωρό στην αγκαλιά του. Θα μπορούσε να το αρνηθεί, ούτε να πει ψέματα στην αδελφή του, αλλά την διαβεβαίωσε ότι αυτό που έκανε ο Ρομπερτ πριν τον αρραβώνα τους δεν είχε καμία σημασία, ότι ήταν ένας καλός άνθρωπος και αληθινός που θα την αγαπούσε με όλη του την καρδιά. Η Λυάννα μόνο χαμογέλασε. “H αγάπη είναι γλυκιά, αγαπητέ μου Νεντ, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τη φύση του ανθρώπου".

Φαίνεται πως η Λυάννα δεν αγαπούσε πραγματικά τον Ρόμπερτ και ο Rhaegar δεν ήταν ο κακός στη ιστορία. Είναι πιθανό ότι το ζευγάρι όντως ερωτεύτηκε. Για παράδειγμα, στο τουρνουά στο Harrenhal ο Rhaegar κέρδισε στην μονομαχία και την στέφει Βασίλισσα της ομορφιάς και του έρωτα αντί της γυναίκας του Elia. Ο Νεντ θυμάται πως όλα τα χαμόγελα πάγωσαν εκείνη την στιγμή, όταν άφησε στα πόδια της ένα στέμμα από μπλε τριαντάφυλλα του χειμώνα, μπλε όπως ο πάγος. Ο Νεντ άπλωσε το χέρι του να πιάσει το λουλουδένιο στέμμα αλλά κάτω από τα μπλε πέταλα κρυβόντουσαν τα αγκάθια. Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή που θυμάται ο Νεντ ενώ είναι κλειδωμένος σε ένα κελί.

Μια ακόμη αναφορά έρχεται από την ιστορία της Meera. Ο πρίγκιπας δράκος τραγούδησε ένα τραγούδι, τόσο λυπηρό που έκανε την λύκαινα να βουρκώσει. Αλλά όταν ο αδερφός της την πείραξε που έκλαιγε, του έχυσε κρασί πάνω στο κεφάλι. Έτσι υπονοείται πως η Λυάννα αρχίζει να τον ερωτεύεται.

Ακόμη η Dany έχει οράματα, βλέποντας τον αδερφό της να μάχεται τον σφετεριστή στα ματωμένα νερά της Τρίαινας και να πεθαίνει για την γυναίκα που αγαπούσε. Επίσης στον Οίκο των Αθανάτων βλέπει τα ρουμπίνια να πετάγονται σαν σταγόνες αίματος από το στήθος του ετοιμοθάνατου πρίγκιπα και στην τελευταία του πνοή μουρμούρισε το όνομα μιας γυναίκας. Και στις δύο περιπτώσεις ο Μάρτιν χρησιμοποιεί τη λέξη γυναίκα και όχι Elia, υπονοώντας ότι μπορεί να μιλάμε για κάποια άλλη.

Για τα γεγονότα στον Πύργο της χαράς : ο Νέντ ονειρεύεται υπό την επήρεια του της παπαρούνας που παίρνει λόγω του τραυματισμένου ποδιού του. Βλέπει την μάχη στον Πύργο. Ο Μάρτιν έχει δηλώσει ότι το όνειρο δεν είναι κυριολεκτικό αλλά κάποια στοιχεία ισχύουν. Οι τρεις φύλακες στον Πύργο (Σερ Arthur Dayne, Σερ Oswell Whent και Σερ Gerold Hightower) κάνουν τα πράγματα πολύ ύποπτα. Γιατί βρίσκονταν στην προστασία της Λυάννα η Βασιλική Φρουρά αφού δεν έχει βασιλικό αίμα; Και γιατί δεν ήταν με τους Viserys και Daenerys; (τα υπόλοιπα παιδιά Targaryen είναι νεκρά). Ο προφανής λόγος είναι πως η Λυάννα έχει το παιδί του Rhaegar και η βασιλική φρουρά βρίσκεται εκεί για να το προστατέψει. Αλλά γιατί ο Rhaegar τους εμπιστεύεται ένα τόσο μεγάλο μυστικό; Ο Μπάρισταν λέει στην Ντάνυ πως ο Arthur Dayne είναι ο καλύτερος και παλαιότερος φίλος του αδερφού της, οπότε έτσι εξηγείται η εμπιστοσύνη.

Στη συνέχεια έχουμε το περίεργο θέμα του θανάτου της Λυάννα. Από τις σκέψεις του Νεντ μαθαίνουμε ότι πέθανε από πυρετό, σε ένα δωμάτιο που μύριζε αίμα και τριαντάφυλλα. Δεδομένου ότι η πάλη πραγματοποιήθηκε έξω από τον πύργο, πιστεύουμε ότι το αίμα προέρχεται από τοκετό. Γνωρίζουμε ότι το αίμα είναι της Λυάννα από τις αναμνήσεις του Νεντ – σε ένα κρεβάτι από αίμα. Άρα προήλθε από την ίδια και δεν είναι αποτέλεσμα πυρετού. Ο Μάρτιν χρησιμοποιεί τον ίδιο όρο για την γέννα μέσω της Mirri Maz Duur που λέει ότι ξέρει τα μυστικά του αιματοβαμμένου κρεβατιού που σημαίνει γέννα.

Η υπόσχεση (ελεύθερη μετάφραση) : «Ήμουν μαζί της όταν πέθανε. Ήθελε να επιστρέψει σπίτι, να ξεκουραστεί δίπλα στον Μπράντον και τον Πατέρα... Μπορούσε ακόμη να την ακούσει μερικές φορές... Υποσχέσου μου Nεντ. Ο πυρετός είχε πάρει τη δύναμη της και η φωνή της ήταν ξεθωριασμένη, αλλά όταν έδωσε τον λόγο του ο φόβος χάθηκε από τα μάτια της αδερφής του…». Ο Νεντ υπαινίσσεται ότι η υπόσχεση αφορά την επιστροφή της στο Winterfell. Ωστόσο υποδηλώνει ότι η υπόσχεση σήμαινε κάτι περισσότερο. Ο φόβος που χάθηκε από τα μάτια της αδερφής του υποδηλώνει μια βαθύτερη υπόθεση. Άλλωστε γιατί η Λυάννα να έχει τόσο φόβο για το που θα είναι ο τάφος της; Τα όνειρά του είναι πολύ βίαια και αιματηρά και δεν μοιάζει λογικό να έχουν να κάνουν με το που θα ταφεί. Ο Νεντ ίσως υπόσχεται να κρατήσει την ταυτότητα του Τζον μυστική. Όταν μιλάει με τον Ρόμπερτ του λέει ότι εκδικήθηκε την Λυάννα στην Τρίαινα αλλά ταυτόχρονα θυμάται τα λόγια της «υποσχέσου μου Νεντ». Η φράση του Νεντ ταιριάζει με την υπόσχεση ως προς το παιδί λόγω του μίσους του Ρομπερτ στους Ταργκάρυεν. Αυτές και πολλές άλλες αναφορές του Νεντ με τις οποίες δεν θα σας κουράσω, δίνουν την υπόσχεση ως κάτι πολύ σημαντικό που έχει να κάνει με τον Τζον ή κάτι εξίσου μεγάλο.

Επίσης το Νεντ θυμάται να μπλε τριαντάφυλλα τις πιο «περίεργες» στιγμές. Μπορεί να είναι μια σύνδεση με την αδερφή του, η οποία λάτρευε την μυρωδιά τους και το στέμμα που της δόθηκε ήταν από αυτά. Φυσικά η αναφορά των λουλουδιών μπορεί να είναι απλά η σύνδεση με την θλίψη για την αδερφή του αλλά μπορεί να σημαίνει και κάτι παραπάνω. Το δωμάτιο στο οποίο πέθανε η Λυάννα μύριζε τριαντάφυλλα και κρατούσε κάποια στα χέρια της. Αν ο Rhaegar ήξερε ότι είναι τα αγαπημένα της θα μπορούσε να ήθελε να την κάνει χαρούμενη δίνοντας της κάποια. Επίσης, η Ντανυ στον οίκο των Αθανάτων βλέπει ένα όραμα, ενός μπλε τριαντάφυλλου που μεγαλώνει σε έναν τοίχο από πάγο. Αυτό το όραμα υπαινίσσεται ότι το μπλε ρόδο της Λυάννα, ο Τζον, βρίσκεται στο Τείχος. Τέλος, η Ygritte λέει στον Τζον την ιστορία του Bael του Βάρδου. Ο Bael πήρε ένα μπλε τριαντάφυλλο από το Winterfell. Ένα χρόνο αργότερα, επέστρεψε τον γιο που απέκτησε με την κόρη του Άρχοντας Σταρκ ως  πληρωμή για το εν λόγω τριαντάφυλλο. Ο Rhaegar ήταν γνωστός λάτρης της μουσικής και των τραγουδιών και πιθανό να γνώριζε την ιστορία, και εκπλήρωσε την ρομαντική προοπτική της στη ζωή με τη μίμηση του Bael στο μπλε τριαντάφυλλο.

Ο Νεντ περιγράφεται ως ένας έντιμος άνθρωπος, που θα ένοιωθε ένοχος για το ψεύδος. Σίγουρα αισθάνεται ένοχος για κάτι. Σε όλο το βιβλίο υπάρχουν πολλές αναφορές στο γεγονός ότι ο ίδιος αισθάνεται ένοχη στα ψέματα που λέει. Αυτά τα ψέματα πιθανότατα έχουν να κάνουν με τον Τζον ή κάτι εξίσου σοβαρό. Έχει ταραγμένο ύπνο (κάτι που συνηθίζει) και ζει στα ψέματα για δεκατέσσερα χρόνια, που τον στοιχειώνουν τη νύχτα. Μιας και ο Τζον είναι δεκατεσσάρων (εκείνη τη στιγμή) μας δίνει να εννοηθεί ότι το ψέμα αφορά τον Τζον και τη ζωή του. Πολλά εννοούν ότι ο Τζον είναι παραπάνω από ένα απλό μπάσταρδο. Ο Νεντ τον αποκαλεί αίμα του αλλά όχι γιο μου. Ίσως με αυτό τον τρόπο ο Νεντ προσπαθεί να αποκαλύψει περισσότερη αλήθεια από όση μπορεί να πει. Όταν φέρνει στην μνήμη τα παιδιά του, αναφέρει όλα εκτός από τον Τζον.

Ο Μπραν βλέπει όνειρο ότι ο πατέρας του βρισκόταν στις κρύπτες στο Winterfell και ήταν στεναχωρημένος για κάτι που είχε να κάνει με τον Τζον.

Ακόμα μια πιθανή ένδειξη έρχεται από την εμφάνιση των χαρακτήρων. Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι ο Τζον και η Άρυα μοιάζουν. Η Άρυα επίσης συγκρίνεται συχνά με την Λυάννα, όπως λέει ο Νεντ.

Και φυσικά ο τίτλος της σειρά των βιβλίων, ένα τραγούδι της φωτιάς και του πάγου που ταιριάζει με την περίπτωση του Τζον. Φαίνεται να διαμορφώνεται ως ο κύριος χαρακτήρας με τον Rhaegar ως φωτιά και την Λυάννα ως πάγο.

Το ερώτημα όμως είναι, γιατί ο Rhaegar, ο έντιμος αυτός άνδρας να προδώσει την γυναίκα του και να φύγει μακριά με την Λυάννα, φέρνοντας κιόλας στον κόσμο ένα νόθο παιδί; Η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί πλήρως, εκτός από ένα κομμάτι από όραμα της Ντάνυ. Στο όραμα βλέπει τον αδερφό της και την Elia να στέκονται πάνω από τον νεογέννητο γιο τους Aegon. Ο Rhaegar λέει ότι ο Aegon είναι ο πρίγκιπας που έχει υποσχεθεί και δικό του είναι το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου. Στη συνέχεια προσθέτει αινιγματικά πως πρέπει να υπάρξει άλλος ένας γιατί ο δράκος έχει τρία κεφάλια. Τα δύο πρώτα κεφάλια είναι προφανώς η Rhaenys και ο Aegon. Είναι πιθανό, όποια προφητεία κι αν διάβασε ο Rhaegar, να σκέφτηκε ότι έπρεπε να τεκνοποιήσει μια Stark για την παραγωγή του τρίτου κεφαλιού και το τραγούδι του πάγου και της φωτιάς. Τραβηγμένο; Ίσως. Όπως και να χει η απάντηση είναι κοντά…


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.