Τέσσερις χαρακτήρες που το Game of Thrones άφησε απ’ έξω!


Καθώς το φινάλε κοντοζυγώνει έχει καταστεί σαφές ότι κάποιοι χαρακτήρες από τα βιβλία δεν πρόκειται να περάσουν στην οθόνη. Είναι κάτι ευρέως γνωστό παρόλο που οι παραγωγοί δεν έχουν δώσει ξεκάθαρη απάντηση για τις μελλοντικές σεζόν.
Οι παρακάτω χαρακτήρες είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα φανούν στις οθόνες σας. Σε όσους δεν αρέσουν τα σπόιλερ καλό θα ήταν να μην συνεχίσουν την ανάγνωση. Οποιοσδήποτε από τους παρακάτω χαρακτήρες θα μπορούσε να εισαχθεί στη σειρά οποιαδήποτε στιγμή και κατά κάποιο τρόπο τίποτα δεν είναι αβέβαιο. Παρακαλώ αφήστε τα σχόλια σας στο θέμα εδώ και όχι στο facebook.

Strong Belwas


Στα βιβλία η παρέα της Dany και των συμβούλων αυξάνεται σημαντικά καθώς ο στρατός άσπιλων κερδίζει το Slaver’s Bay. Δεν είναι μόνο ο Daario, ο Σερ Barristan και ο Σερ Jorah αλλά και ο Strong Belwas, ίσως το πιο διασκεδαστικό μέλος της συμβουλευτικής ομάδας. Πρώην σκλάβος από το Meereen που στέλνεται από τον Illyio Mopatis ώστε να την υποστηρίξει στο ταξίδι της. Αρχικά τον συναντάμε στα βιβλία ως σύντροφο του Barristan Selmy στην Qarth. Περιγράφεται ως άντρας με λαμπερό φαλακρό κεφάλι, τεράστιο στήθος και τεράστια κοιλιά. Είναι ευνούχος όπως οι Άσπιλοι και έχει ένα μεγάλο σπαθί σε στιλ arakh (κυρτή λεπίδα) και στη μάχη δεν έχει νικηθεί ποτέ. Για διασκέδαση, αφήνει τους αντιπάλους τους να τον τραυματίσουν / κόψουν μια φορά πριν τους σκοτώσει. Χρησιμοποιεί τα σημάδια του για να πείσει την Dany για την ανδρεία του. Ο Belwas θα ήταν πραγματικά διασκεδαστικός στη σειρά. Μεγαλόσωμος, δυνατός και πομπώδης, κάτι που θα πρόσθετε λίγο πιπέρι στην ιστορία. Ο χαρακτήρας του έχει δώσει στοιχεία στους Daario και Grey Worm αλλά παραμένει πιθανό να τον δούμε στην συνέχεια.


Coldhands


Ένας χαρακτήρας που έπρεπε να έχουν δείξει είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των Sam και Gilly ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Bran. Ένας μυστηριώδης τύπος που ντύνεται με τους μαύρους μανδύες της Νυχτερινής Φρουράς και κυκλοφορεί με μια τεράστια άλκη. Η ταυτότητά του παραμένει μυστική κρύβοντας το προσωπό του πίσω από ένα μαντήλι αλλά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προδίδουν ότι είναι νεκρός, ακριβώς όπως ένας walker. Μόνο που τα μάτια του είναι μαύρα και μπορεί να μιλήσει. Είναι ένα χρήσιμο κομμάτι για τον Bran αλλά και τον Sam, προσπαθώντας μαζί με το Κοράκι με τα τρία μάτια να φέρει τον Bran στον τελικό προορισμό του κάτω από το δέντρο weirwood. Είναι σαφές ότι ο Dan Weiss και ο David Benioff ήταν πολύ προσεκτικοί σχετικά με την εισαγωγή διαφόρων μαγικών στοιχείων της ιστορίας.
Arianne Martell


Στα βιβλία ο πρίγκιπας Doran Martell έχει δύο γιους και μία κόρη. Η Arianne είναι η μεγαλύτερη και κληρονόμος του βασιλείου. Στην σειρά ο μέχρι τώρα ρόλος της έχει δοθεί στην Ellaria Sand που καταστρώνει το σχέδιο για να χτυπήσει την Cersei μέσω της Myrcella (σε απάντηση στο θάνατο του Oberyn) ξεκινώντας τελικά πόλεμο  μεταξύ Lannister και Martell. Στα βιβλία το σχέδιο είναι παρόμοιο, αν και όχι τόσο κακεντρεχή και οδηγείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την Arianne και τα ξαδέλφια της, τις Sand snakes. Ο λόγος που λείπει από την σειρά, εκτός από την ακρως σεξουαλική εμφάνιση της, είναι αυτό το κάτι που κάνει το Dorne διαφορετικό μιας και αποτελεί την διάδοχο. Η σειρά δείχνει τον Trystane ως κληρονόμο και την Ellaria ως ραδιούργα, στερώντας ένα πραγματικά φοβερό χαρακτήρα.
Patchface


Όπως έχουμε δει μέχρι τώρα, η ιστορία της πριγκίπισσας Shireen Baratheon έχει «μεγαλώσει» από τα βιβλία κάνοντας την όλο και πιο σημαντικό πρόσωπο. Ο Stannis είναι πραγματικά ένας από τους τελευταίους «καλούς» που εξακολουθεί να συναγωνίζεται για το Σιδερένιο Θρόνο. Η πραγματική σημασία της Shireen ίσως αποκαλύφθηκε στο 7ο επεισόδιο αλλά ο σκοπός της μέχρι στιγμής ήταν να εξανθρωπίσει τον πατέρα της. Υπάρχει κάτι που λείπει όμως από την ιστορία της, ο φίλος της Patchface. Πρώην σκλάβος, γελωτοποιός από το Volantis του οποίου η ελευθερία αγοράστηκε από τον Stannis για να κρατάει συντροφιά στο παιδί του. Δεν κάνει τίποτα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στα βιβλία, όντας απλά ένας περίεργος αλλά πιστεύω θα ήταν ενδιαφέρον να τον δούμε.


Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη που θα θέλατε να δείτε και φυσικά ο καθένας έχει τους δικούς του αγαπημένου από τα βιβλία, αλλά αυτή είναι μια τηλεοπτική μεταφορά με την ματιά των παραγωγών και θα μπορούσαμε να πούμε πολλά (αρνητικά ή και θετικά). Πιστεύω όμως ότι το GoT παραμένει μια αξιόλογη και αγαπητή σειρά, ειδικά σε όσους δεν γνωρίζουν τα βιβλία και αν «ξεκολλήσουμε» το μυαλό μας από αυτά θα την χαρούμε περισσότερο.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.