Ο σκηνοθέτης David Nutter μίλησε για το αν ο Stannis είναι πραγματικά νεκρός!

Στο φινάλε της 5ης σεζόν είδαμε πολλούς συγκλονιστικούς θανάτους.

Ένας από αυτούς ήταν με τον Stannis Baratheon, που προφανώς πέθανε στα χέρια της Brienne της Tarth, αλλά ο θάνατός του στην πραγματικότητα δεν εμφανίστηκε στην οθόνη. Η απόφαση να κοπεί η σκηνή λίγο πριν η Brienne του δώσει το τελικό χτύπημα οδήγησε κάποιους φανς να πιστεύουν ότι ο  Stannis δεν είναι πραγματικά νεκρός.

Αυτό ήταν μια άποψη που υποστηρίχθηκε από τον εκτελεστικό παραγωγό Dan Weiss σε μία συνέντευξη που έδωσε στο Entertainment Weekly. Όταν μιλάμε για το (φαινομενικά τελικό) θάνατο ο Weiss είπε, "Σε μια σειρά, ο καθένας βλέπει αυτό που είναι. Είναι ο κανόνας: "Αν δεν δείτε το σώμα, τότε κάποιος δεν είναι πραγματικά νεκρός."

Η Wall Street Journal μίλησε με τον David Nutter, σκηνοθέτη του φινάλε της 5ης σεζόν και συζήτησε γι'αυτό το ζήτημα.

"Νομίζω ότι υπήρχε μια πραγματική αίσθηση του αναπόφευκτου προς το τι επρόκειτο να συμβεί, και νομίζω ότι τίποτα πέρα ​​από αυτό θα ήταν κάπως περιττό. Ο Stannis ήξερε ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου και δεν υπήρχε τίποτα άλλο να πει πραγματικά, και τίποτα άλλο να κάνει. Πάντα πίστευα ότι το να κοπεί μια μεγάλη σκηνή λίγο πριν τελειώσει θα κάνει τον τηλεθεατή να αναρωτιέται τι έγινε τελικά και να πλάθει ιστορίες στο μυαλό του. Αυτό είναι ακριβώς που κάναμε σε αυτήν την σκηνή και σκέφτηκα ότι δούλεψε τέλεια."

Ο Nutter δεν βγήκε έξω να πει ο "Stannis είναι νεκρός," αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ζωντανός. Ο Stannis είχε αφεθεί στη μοίρα του, και η απόφαση να μην δείξουν πραγματικά τον θανατό του ήταν κάτι σαν σεβασμός, που εκτιμήθηκε σε ένα επεισόδιο που χαρακτηρίστηκε πολύ για τους  μακάβριους θανάτους.Παρόλα αυτά, καταλαβαίνω γιατί μερικοί θεατές έχουν μια ελπίδα ότι ο Stannis έζησε. Ακόμη και ο Syrio Forel που έχει προφανώς πεθάνει εδώ και χρόνια, αλλά οι συζητήσεις εξακολουθούν να μαίνονται πάνω από την επιβίωσή του και όλα αυτά επειδή δεν είδαμε ποτέ το σώμα. Ο Dave και ο Dan ήταν πολύ σαφής με το πώς θα ήθελαν η σκηνή να αντιμετωπιστεί.

Έτσι, για να συνοψίσω, η συνέντευξη του David Nutter είναι απίθανο να διευθετήσει οριστικά οποιεσδήποτε συζητήσεις σχετικά με το αν Stannis έχασε τη ζωή του στο φινάλε της σεζόν αν και οι παραγωγοί δήλωσαν ότι η ιστορία του Stannis τελείωσε.

Μιλώντας για την 6η σεζόν, καταλήγει ότι ο David Nutter δεν θα είναι μέρος της. Προφανώς, θέλει ένα μικρό διάλειμμα από την σειρά μετά από τον τραυματισμό στο γόνατο του, ενώ έκανε τα γυρίσματα της σκηνής της Dany και του Drogon στους λάκκους του Daznak, μια από τις πιο δραματικές στιγμές της σεζόν. Δεν αποκαλύπτει πώς ακριβώς χτύπησε το γόνατό του, αλλά απαίτησε να ξεκουραστεί. Ωστόσο, ο Nutter είπε επίσης ότι "αν με θέλουν πίσω για την 7η σεζόν , θα επιστρέψω σαν τρελός."[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.