Η φανταστική σκηνή μάχης του Hardhome!

 Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η σειρά απογειώνεται με μια τεράστια σκηνή μάχης. 

Η μάχη του Blackwater ήταν η πρώτη μεγάλη μάχη και μία από τις καλύτερες που έχουμε δεί ποτέ. Η μάχη του Castle Black χαρακτηρίστηκε από τις συναρπαστικότερες σε μέγεθος και διάρκεια. Με έναν τέτοιο ανταγωνισμό φάνταζε δύσκολο να υπάρξει μία ακόμη ανάλογη μάχη. Κι όμως η παραγωγή έκανε το θαύμα της και μας έδωσε μία ακόμη φοβερή μάχη, την μάχη του Hardhome, που διακρίνεται πρώτα με την προσθήκη των White Walkers και ύστερα των wights.

Οι παραγωγοί David Benioff και Dan Weiss έχουν κάνει πολλά πράγματα φέτος στη σειρά που είναι δεν έχουν σχέση με τα βιβλία. Πράγματι, η Μάχη του Hardhome ήταν σε μεγάλο βαθμό εφεύρεση δικιά τους, και τώρα που την παρακολουθήσαμε είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο έπρεπε να συμβεί. Οι White Walkers είναι υποτίθεται η μεγαλύτερη απειλή για το Westeros, είναι μεγαλύτερη και από την Daenerys και τους δράκους της, και πολύ μεγαλύτερη από τις συγκρούσεις μεταξύ των Οίκων που έχουμε ήδη ως τώρα. Μέχρι στιγμής έχουμε δει πολύ λίγες φορές τους White Walkers και αυτό είναι που τους επέτρεψαν να διατηρήσουν μια μαγεία και να μας κάνουν ανυπόμονους για το πότε θα τους ξαναδούμε σε δράση.


Στα βιβλία του A Song of Ice and Fire, οι White Walkers δεν εμφανίζονται πολύ, αν και είναι αυτονόητο ότι θα τους δούμε περισσότερο στο 6ο βιβλίο The Winds of Winter. Οι Benioff και Weiss πήραν την απόφαση να τους φέρουν στο προσκήνιο για να μας θυμίσουν τι πραγματικά διακυβεύεται σε αυτή τη σειρά, και να μας δείξουν πόσο τρομακτικοί είναι με μια στρατιά από νεκρούς που όταν επιτεθούν γίνεται πανικός. Το Hardhome δεν είναι μόνο μία από τις πιο συναρπαστικές σκηνές μάχης στην ιστορία της σειράς αλλά και μία από τις πιο επιτυχημένες αλλαγές που έγινε σε σχέση με τα βιβλία μέχρι σήμερα.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.