Θεωρία : Ο Jon θα ηγηθεί τον στρατό των Walkers

Το θέμα περιέχει σπόιλερ και τρέλα!!!


Η θεωρία στηρίζεται στα γεγονότα των βιβλίων, στην ονομασία της σειράς A song of ice and fire και την τελική μάχη της Φωτιάς με τον Πάγο, αλλά Jon εναντίον Daenerys (με την υποψία ότι είναι Targaryen), ως αντικατοπτρισμός της επανάστασης Blackfyre. Η θεωρία είναι καθαρά fun made. FUN MADE!  

Αν και οι προφητείες δεν είναι να τις παίρνουμε κυριολεκτικά, έχουμε την γέννηση των δράκων και αυτό που μας φαίνεται «παράξενο» είναι ο ισχυρός παραλληλισμός μεταξύ Τζον και Ντάνυ (που είναι και το εστιακό σημείο της ιστορίας). Γεννιούνται περίπου την ίδια χρονική στιγμή στον απόηχο της αιματοχυσίας της εξέγερσης του Ρόμπερτ και του θανάτου του Aerys και κληρονόμου Rhaegar. Πρέπει να πάμε πίσω σε δύο πολύ σημαντικά γεγονότα, της εξέγερσης Blackfyre και της Εξέγερσης του Σφετεριστή.

Όταν ο Daemon Blackfyre επαναστάτησε, σχεδόν ρίχνοντας την βασιλεία του ετεροθαλή αδελφού του (ή ξάδερφου ανάλογα με το ποιον πιστεύετε) ο Daeron ο Καλός έστειλε έναν άνδρα με το όνομα Quickfinger να κλέψει μερικά αυγά. Ίσως να χρησίμευε ως σύμβολο ή ίσως να προσπαθούσε να τα ζωντανέψει ο ίδιος για να αποδείξει μια και καλή ότι αυτός ήταν ο πραγματικός βασιλιάς. Μετά από αυτόν, ο γιος του Daemon II προσπάθησε να κερδίσει ένα αυγό και να το εκκολάψει, πιστεύοντας ότι το όνειρο του ήταν προφητικό και αν το έκανε θα γεννιόταν ένας δράκος. Ένας δράκος γεννήθηκε κατά μια έννοια με τη μορφή του ώριμου και σταθερού πρίγκιπα Aegon που μια μέρα θα γινόταν βασιλιάς. Το συγκεκριμένο αυγό εξαφανίστηκε, πιθανό πέφτοντας στα χέρια του Bloodraven απόγονο του Aegon του Ανάξιου και εκείνη την εποχή Χέρι του Βασιλιά (βλέπε Ο Μυστηριώδης Ιππότης). Τι απέγινε αυτό το αυγό; Η περιγραφή του ταιριάζει μάλλον στενά με ένα από τα τρία αυγά που παρουσιάζονται στην νεαρή Targaryen νύφη την ημέρα του γάμου της με έναν πολέμαρχο Dothraki.

Ίσως η πιο σημαντική από τις προηγούμενες προσπάθειες εκκόλαψης δράκων, όσον αφορά τις επιπτώσεις του παρόντος χρονοδιαγράμματος ήταν το Summerhall. Η θερινή κατοικία των Targaryen είναι προς το παρόν ένα καμένο ερείπιο. Το Summerhall είναι ένα όνομα γεμάτο τραγική χροιά στα Επτά Βασίλεια όλα χάρη στο όνειρο των δράκων. Φαίνεται ότι ο Aegon V όπως ο πρίγκιπας Aegon χρόνια πριν προσπάθησε να εκκολάψει έναν ή περισσότερους δράκους αλλά χτύπησε η καταστροφή. Ο Aegon έχασε τη ζωή του μαζί με τον γιο του πρίγκιπα Duncan και τον Άρχοντα Διοικητής της Βασιλικής Φρουράς Σερ Duncan ο Ψηλός. Και όταν ήρθε η καταστροφή ένας «δράκος» γεννήθηκε, ο τελευταίος δράκος σύμφωνα με κάποιους, ο πρίγκιπας Rhaegar. Το Summerhall σηματοδότησε τη γέννησή του και χαρακτήρισε τη ζωή του μετά από αυτό, οδηγώντας τον σε ένα μονοπάτι που θεωρούσε γραφτό του.

Ως εκ τούτου ο Aegon V και ο Rhaegar είναι δύο δράκοι ερχόμενοι μέσω μιας τραγωδίας. Γιατί είναι σημαντικό; Πολλοί έχουν προσπαθήσει να ξυπνήσουν τους δράκους από πέτρα και πολλοί έχουν αποτύχει. Πιστεύουμε ότι ένας «αληθινός δράκος» έχει τη δυνατότητα να το πράξει αλλά μόνο υπό σωστές συνθήκες. Ο θάνατος του Aegon και του γιου και κληρονόμου επέτρεψε στον Τρελό Βασιλιά Aerys να ανέβει στο θρόνο, κάτι που οδήγησε σε μια ακολουθία γεγονότων και στις γεννήσεις των Dany και Jon. Ως εκ τούτου το να είσαι «αληθινός δράκος» πληρεί μόνο μία προϋπόθεση. Για να γεννηθεί ένας δράκος (μυθικό πλάσμα) σύμφωνα με την προφητεία πρέπει κανείς να εκτελέσει μια θυσία κάτω από το αιματοβαμμένο αστέρι.

Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ Jon και Daenerys. Και οι δύο είναι (ακολουθώντας την προηγούμενη αναλογία) «δράκοι» γεννημένοι μέσα από τραγωδία. Το θάνατο του βασιλιά και πρίγκιπα Targaryen αλλά αυτή τη φορά γεννιούνται δύο την ίδια στιγμή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παραδείγματα. Τόσο ο Jon όσο και η Dany είναι εγκλωβισμένοι σε διαφορετικά μέρη του κόσμου περνώντας δύσκολα, μη μπορώντας να συμμετέχουν άμεσα στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Westeros. Ωστόσο είναι μυημένοι σε ορισμένα γεγονότα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για ολόκληρη την εικόνα και τον τελικό στόχο: Η Daenerys είναι η μητέρα δράκων, ο Jon έχει έναν αλμπίνο ανταρόλυκο, είναι warg και καταπολεμά White Walkers που είχαν να εμφανιστούν 8000 χρόνια. Η διαφορά τους βρίσκεται στην φράση «The man who passes the sentence should swing the sword». Στο Game of Thrones μετά την εισαγωγή των παιδιών Stark, ο Νεντ αποκεφαλίζει έναν αποστάτη δείχνοντας έτσι τι σημαίνει να είσαι Σταρκ, Βόρειος και καλός αρχηγός / ηγέτης. H κληρονομιά των Σταρκ ζει μέσω των αποφάσεων και του Ρομπ για παράδειγμα και βλέπουμε την πίστη σε αυτούς μέσα σε πολλές αναφορές, όπως το γράμμα της Mormont στον Stannis όσο είναι στο Τείχος. Η Ντάνυ όπως και ο Τζον παίρνουν δύσκολες αποφάσεις όπως με τον Mossador ή με τον Slynt. Και οι δύο έχουν προβλήματα στην διοίκηση. Βέβαια η Ντάνυ βάζει κάποιον άλλο να το κάνει ενώ ο Τζον ακολουθεί το παράδειγμα του Νεντ και τον σκοτώνει ο ίδιος. Ασχέτως με το πιστοποιητικό γέννησης του ο Τζον είναι μεγαλωμένος Σταρκ,

Δυαδικότητα του Jon. Ο διεκδικητής Blackfyre είχε ένα όνειρο στο οποίο ένας δράκος θα εκκολαφθεί στα Whitewalls. Ο Egg αποδείχθηκε ότι ήταν ο δράκος και οι Targaryen είναι γνωστοί για τα όνειρα τους. Ο Aegon πίστευε ότι ο πρίγκιπας που έχει υποσχεθεί θα προέλθει από τον Aerys και την αδελφή του. Πιστευτούμε ότι ο Aegon ήξερε ότι έπρεπε να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην εκπλήρωση αυτής της προφητείας και στη συνέχεια είχε ένα όνειρο όπου ένας δράκος θα εκκολάπτονταν στο Summerhall. Ο Rhaegar γεννήθηκε τη νύχτα της τραγωδίας. Πιστεύουμε ότι ο Rhaegar γνώριζε / ονειρεύτηκε επίσης ότι ο Aegon έχασε τη ζωή του για να φέρει έναν πραγματικό δράκο στον κόσμο. Πάντα είχε μια ιδιαίτερη / παράξενη σχέση με το Summerhall. Όταν ονειρεύτηκε πως θα πρέπει να γίνει πολεμιστής για να εκπληρώσει την προφητεία ξεκίνησε αμέσως την εκπαίδευση του. Έτσι θεωρούμε ότι ο Rhaegar ονειρεύτηκε πως ο Jon ήταν ο πρίγκιπας και γι' αυτό πήρε την Lyanna, ξεκίνησε έναν πόλεμο, άφησε 3 Φύλακες της Βασιλικής Φρουράς στον Πύργο της Χαράς και ίσως πέθανε εν ηρεμία στην Τρίαινα. Ως εκ τούτου, στη θεωρία μας θέτουμε ότι ο Jon Snow είναι ο γιος του πάγου και της φωτιάς, δύο μαγικών οίκων του Westeros.

Θάνατος και ανάσταση του Jon. Η τελευταία εμφάνιση του Τζον στα βιβλία και τη σειρά, ήταν μαχαιρωμένος από τους αδερφούς και θεωρούμενος νεκρός. Η επιστροφή στην ζωή μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Η Melisandre θα χρησιμοποιήσει τον Κόκκινο Θεό για να τον φέρει πίσω, κατά τον ίδιο τρόπο που ο Thoros έφερνε πίσω τον Dondarrion. Κατά το οποίο όμως ο Τζον θα χάσει ένα κομμάτι της ανθρωπιάς του.

Η Melisandre θα χρησιμοποιήσει μαγεία της για δώσει άλλη μορφή στον Τζον, κάνοντας τον να φαίνεται σαν κάποιος άλλος αδερφός της Φρουράς (περίπτωση Rattleshirt / Mance). Σχεδόν απίθανο για διάφορους λόγους.

Ο Jon ως warg θα μπει στον Ghost την τελευταία στιγμή. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Jon θα είναι ζωντανός για ένα μικρό χρονικό διάστημα (ένας νεκρός warg που μπαίνει στο ζώο σιγά-σιγά αρχίζει να πεθαίνει μέσα στο ζώο) ώστε να καταφέρει μέσα σε λογικό χρόνο να βρει κάποιον άλλο άνθρωπο πχ για να ξαναμπεί σε κάποιο σώμα.

Ακόμη, ο Bloodraven θα μπορούσε να οργανώσει (ενδεχομένως με την ShieraSeastar) ολόκληρη την ιστορία, μπαίνοντας στο κοράκι του Mormont και διασφαλίζοντας την εκλογή του Τζον, το οποίο ενδεχομένως οδηγούσε στον θάνατό του. Αν και γνωρίζουμε ελάχιστα για την ατζέντα του Blodraven θα μπορούσε να θέλει την εκδίκηση μέσω της γραμμής Blackfyre ή κάτι τελείως διαφορετικό. Όπως και να χει η υποψία του Jon ως Targaryen νόθο ταιριάζει όμορφα στην ιστορία. Πως θα μπορούσε να γίνει; Δύο λέξεις : Theon Turncloak. Στο κεφάλαιο “The Ghost of Winterfell” κάποιοι λένε ότι πρόκειται για τον Benjen Stark και κάποιοι για την «χωρισμένη» προσωπικότητα του Theon Greyjoy. Το Φάντασμα είναι ένας Βόρειος ορκισμένος στους Σταρκ αλλά και ο Theon που είναι POV χαρακτήρας στο κεφάλαιο. Ίσως ο τίτλος προβλέπει εξέλιξη στον χαρακτήρα του Theon και θα τελειώσει με τον θάνατο του κάνοντας τον άλλο ένα φάντασμα στο Wintefell. Με ποιο σκοπό; Για αρχή ο Theon έχει υποφέρει αρκετά. Ένας καθαρός θάνατος θα ήταν ωραίος τρόπος να τελειώσει τη ζωή του. Αν δεν τελείωσε ήδη με την πτώση από τα τείχη πληρώνοντας έτσι για τις αμαρτίες του. Ο Bloodraven με την βοήθεια του Bran, που επικοινωνεί με τον Theon μέσω δέντρου Weirwood (ADWD) και κορακιών (TWOW), μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αποκεφαλισμό του Theon (όπως προτείνεται από την Asha στον Stannis - TWOW) ως την θυσία αίματος για να αναστήσει τον Jon. “There is power in king’s blood” και ο λόγος που η τελευταία εικόνα που είδε ο Bran μέσω του Weirwood (ADWD) ήταν θυσία αίματος. Θάνατος για ζωή.

Η πιθανότητα ανάστασης μέσω μιας θυσία μεταξύ καπνού (οι καπνισμένες πληγές του Jon) και αλατιού (Το Τείχος είναι αλμυρό) θα ξυπνήσουν ένα δράκο ή δράκους. Γέννηση μέσω καπνού και αλατιού φωνάζει Azor Ahai. Οπότε υποθετικά ο πρίγκιπας και ο Αζόρ θα μπορούσαν να είναι το ίδιο πρόσωπο και ο Τζον θα μπορούσε να γεννηθεί για να είναι και τα δύο. Ο τελευταίος ήρωας που σώζει τον κόσμο και ο υπέρμαχος των εχθρών που πρέπει να πολεμήσει.

Στην προφητεία της Mel καλεί τον Azor αλλά το μόνο που βλέπει είναι τον Jon. Αυτό φέρει μεταφορική και κυριολεκτική σημασία. Το μόνο που βλέπει είναι ο Jon Snow ή εννοώντας χιόνι (ατμοσφαιρικούς υδρατμούς παγωμένους σε κρυστάλλους πάγου). Επιπλέον στις φλόγες είδε ένα «ξύλινο πρόσωπο, άσπρο πτώμα, χιλιάδες κόκκινα μάτια και ένα αγόρι με κεφάλι λύκου» και πιστεύει ότι είναι οι υπέρμαχοι των Άλλων. Πιστεύουμε ότι ένας εκ αυτών, εκτός από Bloodraven και Bran, θα καταλήξει να είναι ο Jon αναγεννημένος. (Ξύλινο πρόσωπο - Bran, χίλια μάτια και ένα - Bloodraven, αγόρι με κεφάλι λύκου – Jon).

Η δυαδικότητα του Τζον μπορεί να μην είναι μόνο οι γονείς του αλλά όλα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Γεννήθηκε μπάσταρδο αλλά μεγάλωσε σαν ευγενής. Αδερφός νυχτερινής Φρουράς αλλά και άγριος (πάτημα όρκων κλπ.). Αυτό μας δείχνει ότι μπορεί να πολεμήσει και για τις δύο μεριές ακολουθώντας την δική του ηθική και λογική.

Lightbringer. Για το σπαθί υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Ο Stannis κρατάει το ψεύτικο Lightbringer. Και τότε ποιος έχει το αληθινό; Κάποιοι λένε ότι δεν είναι καν σπαθί. Μπορεί να σημαίνει αυτός που θα πολεμήσει τους Άλλους ή φωτιά ή κατασκευασμένο από την θυσία ενός αγαπημένου. Κάποιοι λένε ότι είναι οι δράκοι. Μπορούν εύκολα να πολεμήσουν τους Άλλους, είναι δράκοι που δημιουργήθηκαν από τρεις θυσίες. Της Miri Maz Dur, του Drogo και της αναγέννησης της Dany. Μια θυσία για κάθε ζωή. Άλλοι λένε ότι το Lightbringer είναι η Νυχτερινή Φρουρά. Η Φρουρά ιδρύθηκε για να προστατεύει το βασίλειο από τους Άλλους, είναι το σπαθί στο σκοτάδι και είναι (τουλάχιστον ήταν γιατί τώρα κλάφτα) άτομα που απαρνήθηκαν τη ζωή τους, το γάμο, τις γυναίκες, τα πλούτη κλπ για να ενταχθούν σε αυτή. Τέλος το Lightbringer είναι ένα σπαθί που δεν έδειξε ακόμη τις ιδιότητες του. Στο όνειρο του ο Jon βλέπει να κρατά ένα κόκκινο φλεγόμενο σπαθί. Είναι ντυμένος σε μαύρο πάγο και πολεμά τους νεκρούς στην κορυφή του Τείχους. Στην προφητεία της η Daenerys βλέπει έναν Βασιλιά με μπλε μάτια που δεν έχει σκιά, με ένα κόκκινο φλεγόμενο σπαθί στο χέρι του στην κορυφή του Τείχους.

Υποθετικά, αν μόνο ένας από τους δύο μπορέσει να πολεμήσει την καταστροφή που έρχεται σώζοντας τον κόσμο από το αιώνιο σκότος, αναρωτιόμαστε... ποιο είναι αυτό; Δεν πιστεύουμε ότι οι Dany και Jon θα συναντηθούν, θα αγαπηθούν και θα γίνουν το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου, διοικώντας το Westeros και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Φανταστείτε ότι ο Jon θέλοντας να παλέψει με την μεριά των ζωντανών εννοεί στην πραγματικότητα την πλευρά που θα παλέψει για την ζωή. Έτσι θα έχουμε έναν νόμιμο Targaryen μαχόμενο με έναν μπάσταρδο Targaryen. Επανάσταση Blackfyre σε άλλο επίπεδο.

Ο δράκος του Jon. Πώς να παλέψεις λοιπόν κάποιον που έχει δράκους; Μα με έναν δράκο φυσικά. Σύμφωνα με την ιστορία υπήρχαν αρχικά πέντε αυγά δράκων. Ο Ilyrio Mopatis έδωσε τα τρία ως δώρο γάμου στην Daenerys. Ο Brynden “Bloodraven” Rivers πιθανώς έχει ένα στην κατοχή του. Η γνώση του πέμπτου είναι άγνωστη, μάλλον στον πάτο της θάλασσας των Greyjoys. Αν ο Bloodraven έχει το αυγό και ο Jon είναι εξ αίματος Targaryen ίσως αυτό να εξηγεί το ενδιαφέρον του Bloodraven προς τον Jon. Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι το Βαλυριανό αίμα είναι κάπως συνδεδεμένο με δράκους. Οι Σταρκ είναι απόγονοι των Πρώτων Ανθρώπων και ως warg μπορούν να μπουν μέσα σε ζώα. Αν ο Jon είναι και τα δύο και η αναγέννηση του κάποιας σημασίας (μάλλον ναι) είναι δυνατόν η δυαδικότητα του να ταιριάξει ώστε να ξυπνήσει και τους δύο τύπους δράκων. Τον δράκο από πάγο που μιλάει η Melisandre – ο οποίος μάλλον δεν είναι κρυμμένος στο Dragonstone αλλά τον έχει ο Bloodraven, το αυγό του Euron που λέει ότι πέταξε στην θάλασσα και ένα δράκο του πάγου.

Ένας δράκος του πάγου μπορεί να έχει υπάρξει μόνο στα παραμύθια, αλλά όπως λέει και το βιβλίο του Μαρτιν ο Δράκος του Πάγου, η Adara που γεννήθηκε στην διάρκεια ενός μεγάλου χειμώνα, αγαπούσε τον χειμώνα και την έλκυε το κρύο. Το δέρμα της ήταν μόνιμα κρύο και όταν ήταν 4 ετών άγγιξε τον δράκο για πρώτη φορά. Στα πέντε της τον καβάλησε. Όταν ο δράκος πετούσε άφηνε πίσω του παγωμένη γη. Όταν ήταν επτά, οι δράκοι του Νότου ήρθαν να κάψουν (εν μέσω πολέμου) την φιλήσυχη φάρμα της και η Adara με το δράκο πέταξαν κατά πάνω τους νικώντας τους (τρεις). Αλλά μετά ο δράκος χάθηκε (αφού έπεσε τραυματισμένος) και στην μεριά βρήκαν μόνο μια λίμνη νερού. Στο νέο βιβλίο με την ιστορία του Westeros υπάρχει μια αναφορά για Δράκο του Πάγου που ζει στην Shivering Sea. Σύμφωνα με την ιστορία και τον μύθο οι δράκοι αυτοί είχαν το διπλάσιο μέγεθος των κανονικών και έκπεαν πάγο αντί για φωτιά.

Κατά το μαχαίρωμα του Jon, το μόνο που ένοιωθε ήταν το κρύο, το οποίο μπορεί να μη σημαίνει τίποτα αλλά όμως και κάτι, ότι πεθαίνει ή νοιώθει το σώμα του να παγώνει ή ότι είναι μέσα στον ανταρόλυκο ή ότι οι Walkers είναι κοντά. Το τι θα γίνει με το σώμα του είναι μια απορία. Μπορεί να το κάψει η Νυχτερινή Φρουρά ή να τον πετάξουν στις παγωμένες κρύπτες του Τείχους. Πιστεύουμε ότι το σώμα του Jon θα καταλήξει ακριβώς στο κατάλληλο σημείο όπου θα αναστηθεί. Συμβολικά γεννημένος μέσα στον κρύο χειμώνα με το δέρμα του παγωμένο. Και η φωτιά και ο πάγος κολλάνε αλλά ο Bran βλέπει μόνο τον πάγο. «Finally he looked north. He saw the Wall shining like blue crystal, and his bastard brother Jon sleeping alone in a cold bed, his skin growing pale and hard as the memory of all warmth fled from him.» Ξανά, ακολουθώντας την αναλογία της Dany (βιβλίο ένα – πρώτη σεζόν) όπου αναγεννήθηκε από φωτιά, ο Jon θα αναγεννηθεί από πάγο κάτω από το Τείχος όπου ένας νέος δράκος από πάγο θα έρθει στην ζωή.

WHITE WALKERS. Σύμφωνα με τον μύθο οι Άλλοι είχαν να φανούν 8,000 χρόνια, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου χειμώνα που κράτησε μια γενιά. Μια περίοδο σκότους γνωστή ως η ΜεγάληΝύχτα. Ένας μεγάλος ήρωας γνωστός στις ανατολικές θρησκείες ως Azor Ahai ηγήθηκε του πολέμου ενάντια στους Άλλους κραδαίνοντας το φλεγόμενο σπαθί του,  Lightbringer, διώχνοντας τους μακριά. Τους νίκησαν και ο Bran Stark, γνωστός ως Bran ο Χτίστης έφτιαξε το Τείχος. Η Νυχτερινή Φρουρά ιδρύθηκε περίπου την ίδια εποχή για να στέκεται φύλακας προστατεύοντας το Westeros. Στην παράδοση πιστεύεται ότι ο Azor Ahai ίσως ήταν ο τελευταίος ήρωας που θα αναγεννηθεί όταν επιστρέψουν οι Walkers. Υπάρχει βέβαια κι η παρόμοια προφητεία του Πρίγκιπα που έχει υποσχεθεί χωρίς να είναι σαφές  αν μιλάνε για το ίδιο πρόσωπο. Η Melisandre πιστεύει ότι ο Αζόρ είναι ο Stannis και οι Άλλοι λογοδοτούν στους Μεγάλους Άλλους στον θεό του σκότους, του πάγου και του θανάτου. Θεωρείται το αντίθετο του R’hllor, του Άρχοντα του Φωτός.

Τι γίνεται όμως αν ο Bran έχτισε το Τείχος, όχι για να προστατευτούν από τους Άλλους αλλά ως καταφύγιο από τους δράκους; Χωρίς να ξέρουμε πολλά για τους Walkers ή τους σκοπούς τους ο Μαρτιν σε συνέντευξη του είπε ότι οι φαν τους έχουν παρεξηγήσει και αντί για ορδή από ζόμπι είναι όμορφα πλάσματα που μοιάζουν με ξωτικά φτιαγμένα από πάγο. Έχουν αναπτύξει την δική τους γλώσσα (σημάδι πολιτισμού). Στην τελευταία μάχη ο Αζόρ έδιωξε πίσω τους Άλλους και είναι το μόνο που ξέρουμε από τον μύθο – ιστορία. Η απορία όμως που δεν έχει λυθεί είναι ο σκοπός του Τείχους ακριβώς όσο αφορά την προστασία, μαζί με αυτό τους Σταρκ και τον Bran τον Χτίστη. Μήπως το Τείχος χτίστηκε ως πιθανό όπλο το οποίο είναι ζωντανό και δεν κρύβει ένα αυγό αλλά έναν ολόκληρο δράκο; Ενώ τα πέτρινα αυγά είναι κάτι απλό, οι δράκοι του πάγου δεν αναφέρονται συχνά. Αν η μεγάλη μάχη καταλήξει να είναι φωτιά/δράκοι/Daenerys εναντίον πάγος/δράκοι πάγου/White Walkers/Jon, μπορεί να είναι πιθανό οι Walkers να γίνουν ο στρατός του Jon Snow;

Η Melisandre λέει ότι το Κέρας του Joramun δεν πρέπει να ξυπνήσει αλλιώς θα έρθει η καταστροφή. «The Horn of Joramun? No. Call it the Horn of Darkness. If the Wall falls, night falls as well, the long night that never ends. It must not happen, will not happen!». Η Mel τρομάζει με την πτώση του Τείχους, όχι επειδή δεν θα υπάρχει τίποτα μεταξύ Walkers και βασιλείου αλλά με το τι έρχεται,. Φωτιά, δρακόγυαλλο και Βαλυριανό ατσάλι μπορούν εύκολα να νικηθούν από τους ίδιους του Walkers, αλλά οι δράκοι, ελεγχόμενοι και οδηγούμενοι από τον Πρίγκιπα, βοηθώντας τους στον σκοπό τους θα θριαμβεύσουν στο τέλος, κάτι το οποίο εξηγεί το γιατί η Melisandre βλέπει μόνο Snow/χιόνι. Προσεύχεται για τον Azor Ahai αλλά το μόνο που βλέπει είναι χιόνι, ξανά όχι επειδή ο Jon είναι ο πρωταθλητής του R’hllor αλλά θα νικήσει τον πρωταθλητή του, την Daenerys. Αποκαθιστώντας έτσι την ισορροπία στον κόσμο. Μέχρι το τέλος η ανθρωπότητα θα πεθάνει δίνοντας την θέση της στην αναγέννηση ενός νέου κόσμου, που είναι ακριβώς αυτό που βλέπει η Daenerys στην αίθουσα του θρόνου.

PATCHFACE. Ο Patchface ήταν στα νιάτα του ένα έξυπνο αγόρι, βασικά με εκπληκτική εξυπνάδα, ωστόσο μετά το ατύχημα στη θάλασσα το μυαλό αλλά και το σώμα του «έσπασαν». Ικανός να τραγουδήσει ωραία σε 4 γλώσσες, το παιδί βρέθηκε στο πλοίο του Άρχοντα Steffon Baratheon. Όπως γνωρίζουμε, όλοι στο πλοίο σκοτώθηκαν συμπεριλαμβανομένου του άρχοντα, της γυναίκας του και 100 στρατιωτών και ναυτών. Ο Patchface ξεβράστηκε τρεις ημέρες αργότερα γυμνός, ρυτιδιασμένος και ο άνθρωπος που τον βρήκε ο Jornmy ορκίζονταν μέχρι την μέρα που πέθανε ότι το δέρμα του ήταν παγωμένο και στην αρχή τον πέρασαν για νεκρό. Δεν είχε καμία ανάμνηση του τι συνέβη εκείνες τις δύο μέρες αλλά οι ψαράδες έλεγαν πως μια γοργόνα τον δίδαξε να αναπνέει στο νερό. Ένα πανέξυπνο αγόρι τρελάθηκε μετά από τρεις ημέρες στον πάτο της θάλασσας, κάπως παρόμοια περίπτωση με τον τρελό ιχνηλάτη που είδε τους Walkers στην αρχή της πρώτης σεζόν. Θα μπορούσαμε να υποθέσουν ότι κάτι είδε. Ίσως …. τους White Walkers να αναδύονται από το βυθό:

“In the dark the dead are dancing.”
“I will lead it. We will march into the sea and out again. Under the waves we will ride seahorses, and mermaids will blow seashells to announce our coming, oh, oh, oh. “

Μια ακόμη ένωση θα μπορούσε να είναι ο Πνιγμένος Θεός και Μεγάλος Άλλος. Αν αυτό ήταν αλήθεια και ο R’lhor είναι το αντίθετο τους θα εξηγούσε την φόβο της Melissandre προς τον Patchface και γιατί τον έβλεπε συνέχεια στις φλόγες, που επίσης θα εξηγούσε τον Jon ως υπέρμαχο του Μεγάλου Άλλου.

“Under the sea the crows are white as snow”
“Under the sea it snows up, and the rain is dry as bone. I know. I know… “

Υποθέτουμε ότι κάτι συμβαίνει στον πάτο της θάλασσας.

“Under the sea, the birds have scales for feathers.”
“Under the sea, smoke rises in bubbles, and flames burn green and blue and black,”

Αν οι Walkers δεν έρθουν απλά από τις χώρες πέρα από το Τείχος αλλά περικυκλώσουν το Westeros; Αν γινόταν κάτι τέτοιο τότε το Τείχος δεν αποτελεί αντίσταση για τους Άλλους αλλά μια κρυψώνα για τον δράκο του πάγου του απόλυτου όπλου κατά των δράκων που ξέρουμε.

Αλλά γιατί ξύπνησαν τώρα οι Άλλοι?  Αν οι Σταρκ είναι δεμένοι με τους Walkers μέσω μαγείας του αίματος με τον ίδιο τρόπου που οι Targaryen είναι δεμένοι με τους δράκους ίσως ο Bran ο Χτίστης να είχε κάποια σχέση και μάλιστα τα Παιδιά του Δάσους να τον βοήθησαν. Ίσως και οι White Walkers να έχουν μια προφητεία που ακολουθούν, την ιστορία ενός παιδιού από τον Βορρά που γεννήθηκε από την γενιά του Bran και θα σώσει τον Βορρά. Θα γεννηθεί στην αυγή της καταστροφής του οίκου. Ίσως η πρώτη τους έννοια να είναι η εξαφάνιση του Οίκου των Σταρκ με τους οποίους είναι δεμένοι. Βλέποντας από την ιστορία ότι όλα τα κείμενα έχουν γραφτεί από Maesters που τα έλεγαν όπως ήθελαν πάνω κάτω, ίσως οι Walkers να μην είναι οι καλοί της ιστορίας αλλά όχι και τα τέρατα που παρουσιάζονται. Αυτό φυσικά εξαρτάται από τον αρχηγό τους και ποιος καλύτερος από τον Jon;

Επίσης αυτό δεν σημαίνει ότι η Daenerys είναι το απόλυτο κακό. Έτσι κι αλλιώς κανένας χαρακτήρας (καλά εκτός από Joffrey και Ramsay) δεν είναι ο απόλυτος κακός ή καλός στο GoT. Ωστόσο δεν μας δίνει λόγο να εμπιστευτούμε την κρίση της στην διοίκηση, στα πολιτικά ή στις διπλωματικές της ικανότητες. Είναι ξεροκέφαλη, περήφανη, κοντόφθαλμη και νοιάζεται να γίνει Βασίλισσα ασχέτως από την ευχή της να βοηθήσει τους απλούς ανθρώπους (που επίσης αποτυγχάνει στο Slaver’s Bay).

Τα λόγια της περί σπασίματος του τροχού, το μίσος της προς τους ανθρώπους στο Westeros, η έλλειψη γνώσης σχετικά με το μέρος και η τάση προς κρίση πάνω σε ανθρώπους και πολιτισμούς που δεν ξέρει τίποτα είναι «εκπληκτική». Όλα αυτά τα πράγματα είναι που την διαχωρίζουν από τον Jon. Και όπως η ίδια είπε είναι βασίλισσα και όχι πολιτικός. Για να λειτουργήσει αυτό, για να λάβει χώρα η ειρήνη, είναι απαραίτητη μια ένωση διπλωμάτη και πολιτικού, με ηρωισμό και ακεραιότητα. Και αυτό δεν είναι η Daenerys Targaryen. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με την δική της πρόβλεψη στον Οίκο των Αθανάτων, να χάσει την ζωή της στη μάχη κατά του Τείχους και πάρει το ευτυχισμένο τέλος που της αξίζει ενώνοντας την με την οικογένεια της.

Μην ξεχνάμε ότι ο Μάρτιν έχει δώσει μεγάλη σημασία και ανάλυση και στον εμφύλιο των Ταργκάρυεν και στην Εξέγερση Blackfire!Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.