Θεωρία : Ανατίναξη του King’s Landing

Το θέμα περιέχει σπόιλερ!!!

όχι, όχι δεν υπερβάλω! Να καεί το King’s Landing! Και το είδατε κι εσείς… το νοιώσατε στο πετσί σας εκείνο το τελευταίο βλέμμα της Cersei μετά το Walk of shame που ήταν όλα τα λεφτά! Η ανατίναξη έρχεται! Θα βοηθήσει κι ο θάνατος της Μυρσέλα σίγουρα… θα βοηθήσω κι εγώ! Κάτω το παπαδαριό από την πρωτεύουσα! :-P

Πέραν της πλάκας όμως, όντως το τελευταίο βλέμμα της Cersei προδίδει εκδίκηση. Προς όλες τις μεριές. Θυμάστε την συζήτηση με τον Τζέιμη όταν ανοίγουν το κουτί και βλέπουν το κεφάλι οχιάς να κρατάει το μενταγιόν της; Θα κάψω πόλεις αν την αγγίξουν! Μόνο που την σκότωσαν οπότε… το wildfire έρχεται, γιατί ποιο καλύτερο και άφθονο υλικό έχει στα χέρια της;! Στην διάρκεια των σεζον η Cersei μιλάει για κάψιμο πόλεων όταν απειλείται η ακεραιότητα των παιδιών της όπως στην συζήτηση με τον Τόμμεν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οδηγείται από αυτή την αγάπη και την προστασία των παιδιών της!


Και την προστασία του ίδιου της του εαυτού, μην ξεχνάμε και την προφητεία που δείχνει το τέλος της μετά των παιδιών της. Οπότε συζητείται πολύ τελευταία πως η Cersei θα κάψει συθέμελα την πρωτεύουσα με wildfire. To επεισόδιο Blackwater μας έδειξε την δύναμη και αποτελεσματικότητα του υλικού σε όλο του το μεγαλείο και στα βιβλία η Cersei «χρησιμοποιεί» τους Πυρομάντες. Μετά τον θάνατο του πατέρα της η Cersei βάζει τους πυρομάντες να κάψουν τον Πύργο του Χεριού και καθώς γίνεται παρανάλωμα εκείνη το απολαμβάνει, θαυμάζοντας τις φλόγες και νοιώθοντας ζωντανή. Επίσης σύμφωνα με την προφητεία της, κάποιοι υποθέτουν ότι θα προχωρήσει στην ανατίναξη αφού έχει πεθάνει και ο Τόμμεν και απειληθεί η πόλη από κατάληψη (ίσως από την Dany, ίσως από την απειλή των walkers – αν και φαίνεται περίεργο να φτάσουν μέχρι την πρωτεύουσα), οπότε υποθετικά όχι κάτι που θα δούμε στο επόμενο βιβλίο ή σεζόν. Συμπληρωματικά και εξηγώντας τον μικρό αδερφό που θα την σκοτώσει πολλοί ποντάρουν πια στον Τζέιμη. Αυτός θα τυλίξει τα χέρια του γύρω από το λαιμό της ως επανάληψη της ιστορίας με τον Τρελό Βασιλιά. Μήπως αυτό θα είναι και το τέλος του Τζέιμη; Μιας και είναι δίδυμα και ήρθαν μαζί στην ζωή μπορεί να πεθάνουν και μαζί όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο ίδιος. 


Κι έχω και το κερασάκι στην τούρτα! Η λέξη Cersei και wildfire συνδυάζονται πολλές φορές απο τον συγγραφέα και όχι άδικα λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα της. Υπάρχει μια θεωρία που της δίνει ένα πόντο ακόμη σε μια τέτοια κίνηση. Η Cersei και o αδερφός να είναι παιδιά του Τρελού Βασιλιά!!! Αντί να υπήρξε βιασμός και εγκυμοσύνη στον Τύριον, να έγινε πιο κοντά στο γάμο του Tywin με την Joanna και προϊόν του... τα δίδυμα Λάννιστερ δίνοντας στην Cersei την κληρονομική τρέλα των Ταργκάρυεν ή τουλάχιστον του Aerys. 

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.