Το The Rains of Castamere σε κινούμενα σχέδια από Έλληνα animator (Video)Σίγουρα από τις πρώτες season κιόλας του Game Of Thrones αρκετοί animators έχουν ασχοληθεί με βάση την σειρά, να δημιουργήσουν αρκετά από τα έργα τους. Βέβαια οι περισσότεροι αν όχι όλοι ήταν από το εξωτερικό.
Αυτό όμως γινόταν μέχρι σήμερα καθώς ένας Έλληνας animator και συγκεκριμένα ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, δημιούργησε ένα μικρού μήκους animation το οποίο με αφορμή το τραγούδι The Rains of Castamere που ακούγεται στη σειρά, λειτουργεί ως μια “δραματική χορογραφία αναχωρήσεων”.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη-animator Αρίσταρχο Παπαδανιήλ:


Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Συγγραφέας του βιβλίου «Ελληνική Πολιτική Γελοιογραφία - Η Σοβαρή Πλευρά µιας Αστείας Τέχνης» και δηµιουργός της σειράς φυλλοσκοπίων «Σινεμά Τσέπης». Το 2005 συνίδρυσε το δηµιουργικό γραφείο SYLLIPSIS, µε σκοπό την οπτική επικοινωνία στους τοµείς: animation, εικονογράφηση, γραφιστική.

Συνδημιουργός (σκηνοθεσία-animation) της πρώτης ελληνικής εκπαιδευτικής σειράς κινουµένων σχεδίων «Ένα Γράμμα Μια Ιστορία»σε παραγωγή της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εξελίσσεται σε διαδραστικό ψηφιακό αλφαβητάρι.

Ιδρυτικό µέλος της ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation) Ελλάδος και τακτικό µέλος της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος.


Φωτογραφία: Αρχοντία Παπαθανασίου http://effectandreflectphotography.wordpress.com
Τοποθεσία: Cap Cap  www.capcap.gr

Η ταινία έχει γίνει με την τεχνική του rotoscope animation, όπου η κίνηση των σχεδίων, προκύπτει μετά από επεξεργασία κινηματογραφημένου live action υλικού. Με τον τρόπο αυτό, ο δημιουργός της ταινίας, επέλεξε εμβληματικές σκηνές της σειράς δίνοντάς τους μια νέα κινηματογραφική “ανάγνωση” σε συνδυασμό με το ομώνυμο τραγούδι. Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος του τραγουδιού, με μια μικρή αλλαγή σε δύο στίχους μετατοπίζεται το ενδιαφέρον από τον περήφανο λόρδο του Castamere.
Σκηνοθεσία-Animation: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Μουσική: Ramin Djamadi
Στίχοι: George R. R. Martin
Διασκευή-Εκτέλεση Τραγουδιού: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Ηχοληψία: Θοδωρής Ζευκιλής | Studios SCA
Παραγωγή: Syllipsis   [ 03’:05”, 2015 ]Εμείς από την μεριά μας το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά του Αρίσταρχου και του ευχόμαστε να συνεχίσει με το ίδιο πάθος να δημιουργεί όμορφα animations!
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.