Οι ήχοι των White Walkers!

Ένα από τα πράγματα που παρατηρήσαμε αυτή τη σεζόν ήταν μια εντατικοποίηση του σχεδιασμού ήχου του Game Of Thrones, ειδικά όταν πρόκειται για το soundtrack στο παρασκήνιο των επεισοδίων όχι μόνο για την μουσική, αλλά για τους συνολικούς ήχους της σειρά.

 Γι 'αυτό και ήταν πολύ ενδιαφέρον,η συνέντευξη που παραχώρησε πριν μέρες στο Esquire ο Tim Kimmel υπεύθυνος για την επίβλεψη της επεξεργασίας ήχου στο Game of Thrones. Συζητά για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην δημιουργία ήχων ειδικά για τις σκηνές που δεν θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβούν και στην πραγματική ζωή, όπως τη μάχη στο Hardhome.

"Οι σκηνές δράσης, όπως στο Hardhome που υπάρχει άνεμος, πλήθη, και ακροβατικά πρέπει το πρώτο βήμα στη διαδικασία να είναι το εξής: να πάρω το επεισόδιο της σειράς και να δούμε τι είδους σχήμα ο ήχος πρέπει να έχει. Βάζουμε τους διαλόγους των ηθοποιών, τα σκηνικά, τα εφέ και αρχίζουμε την πρόσθεση του ήχου." 
 
Tο μεγαλύτερο μέρος του διαλόγου καταγράφεται έξω από την ίδια τη σκηνή.

 
"Ο σχεδιαστής ήχου είναι συνήθως το υπεύθυνο άτομο για τη δημιουργία νεότερων ήχων που δεν θα βρείτε σε μια βιβλιοθήκη εφέ, όπως οι ήχοι των wights, των White Walkers και των δράκων." 


 
Ο Kimmel λέει για το επεισόδιο ότι ήταν τεράστιο όσον αφορά την παραγωγή, και παραδέχεται ότι όταν πήρε για πρώτη φορά το κόψιμο του αμοντάριστου υλικού από αυτό, έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα. Λέει ότι περίπου το 98 τοις εκατό από αυτό που ακούσαμε όσον αφορά τους διαλόγους και τον ήχο σε γενικές γραμμές είχαν δημιουργηθεί στο στούντιο.


 Όταν πρόκειται για τη δημιουργία ήχων από πλάσματα που δεν υπάρχουν, ο Kimel λέει ότι έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια οι παραγωγοί που πρέπει να ψάξουν:

"Οι wights ήταν λίγο δύσκολο. Δεν υπάρχουν φωνητικές χορδές. Οπότε πώς μπορεί να κάνει τους ήχους; Αλλά αυτό είναι μια τηλεοπτική σειρά. Για να βρείτε το σωστό ήχο και το σωστό είδος φωνής τους, χρειάζεται κάποιο χρόνο."
 
Όταν ρωτήθηκε για τους ήχους των White Walker, ο Kimmel είπε τα εξής:"Έχουμε βάλει λίγο νότες Skroth για τους White Walkers."


 Ακόμα, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι οι White Walkers έχουν τη γλώσσα τους, ακόμα και αν δεν τους έχουμε ακούσει να μιλάνε. 
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.