Η Β.Ιρλανδία ζητά από το HBO να αφήσει τα σκηνικά του ΤείχουςΤο Τείχος είναι μια τεράστια κατασκευή από πάγο ύψους 213 μ. και μήκους 482 χλμ. και εκτείνεται στα βόρεια σύνορα των Επτά Βασιλείων.


Το Τείχος υπερασπίζεται η Νυχτερινή Φρουρά. Αποτελεί ένα από τα εννέα θαύματα που κατασκευάστηκαν από τον άνθρωπο, φτιαγμένο από τον Brandon τον Χτίστη 8000 χρόνια πριν, μετά την Μεγάλη Νύχτα, ώστε να προστατέψει το βασίλειο των ανθρώπων από τους Άλλους και τους Άγριους.

Σίγουρα ένα τέτοιο κατασκεύασμα θα ήταν αδύνατο να χτιστεί στην πραγματικότητα για τις ανάγκες της σειράς και για τον λόγο αυτό η παραγωγή χρησιμοποιεί το θαυματουργό CGI. Βέβαια μπορεί με την βοήθεια του ''πράσινου τείχους'' να μπορούμε να βλέπουμε αυτό το υπερθέαμα στις οθόνες μας, αλλά ακόμη και η τεχνολογία χρειάζεται κάποιες αρχικές βάσεις. Για τον λόγο αυτό τα γυρίσματα για το Τείχος - Castle Black γίνονται στην Βόρειο Ιρλανδία, όπου έχει χτιστεί ένα μικρό μέρος του σκηνικού - συγκεκριμένα η πύλη του Τείχους και κομμάτια του Castle Black - για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Όπως και στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας (Kings Landing) έτσι και στην Βόρειο Ιρλανδία τα σκηνικά για το Τείχος έχουν ήδη γίνει τουριστικά αξιοθέατα και για τον λόγο αυτό ο Sammy Wilson μέλος του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος δήλωσε:


'' Τα σκηνικά για το τείχος είναι πολύ εντυπωσιακά και θα ήταν μεγάλη τουριστική attraction για την χώρα μας αν και μετά το τέλος της σειράς παραμείνουν εδώ. Ήδη ο αριθμός των λεωφορείων που σταματούν και κατεβάζουν αρκετό κόσμο για να δουν από κοντά τα σκηνικά είναι πολύ υψηλός! ''


Αρκετοί επικρότησαν την δήλωση του Wilson καθώς ήδη η σειρά έχει γυρίσματα για άλλα 2 χρόνια στο σημείο και με την δημοτικότητα της να ανεβαίνει με τον χρόνο, όλο και περισσότεροι τουρίστες θα επισκέπτονται τον χώρο. Η ''συνταγή'' έχει δοκιμαστεί ξανά με μεγάλη επιτυχία, με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών καθώς τα σκηνικά παραμένουν ως τουριστικά αξιοθέατα στην Νέα Ζηλανδία μέχρι και τώρα.

Το μόνο που μένει στην πρόταση αυτή είναι αν και το ΗΒΟ θα δώσει την θετική απάντηση!πηγή
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.