Game of Thrones: Η νέα θεωρία για τον Jon Snow που πρόκειται να αλλάξει τα πάντα!

Μια νέα θεωρία για την καταγωγή και το μυστήριο γύρω από το παρελθόν του Τζον Σνόου και την ταυτότητα της μητέρας του κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Αν ισχύει, ίσως έχουμε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη στη συνέχεια.

Το θέμα περιέχει Spoilers

Το Game of Thrones είναι αποδεδειγμένα η πιο ανατρεπτική σειρά που έχει προβληθεί ποτέ από την τηλεόραση, ίσως αυτό να αποτελεί και το μυστικό της επιτυχίας της, καθώς δεν προλαβαίνεις ποτέ να βαρεθείς και δεν μπορείς ποτέ να μαντέψεις ή να υποθέσεις πως θα εξελιχθεί.

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί η θεωρία ότι ο Τζον Σνόου δεν είναι γιος του Νεντ Σταρκ. Οι υποστηρικτές αυτής της εκδοχής, ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα ο Ραίγκαρ Ταργκάρυεν και η Λυάννα Σταρκ είναι οι πραγματικοί γονείς του, ωστόσο, παρουσιάστηκε από τον Νεντ ως γιος του μετά την υπόσχεση που έδωσε ο στην αδελφή του να κρατήσει μυστική την ταυτότητά του.

Ο λόγος για αυτή τη στάση του Νεντ και της Λυάννας, είναι πιθανότατα το μίσος του Ρομπερτ προς τους Ταργκάρυεν και η πεποίθησή του ότι η Λυάννα απήχθη και βιάστηκε, κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής.

Επομένως, η θεωρία θέλει τους Ραίγκαρ Ταργκάρυεν και Λυάννα Σταρκ να ερωτεύονται και να φεύγουν μαζί για τον Πύργο της Χαράς, όπου ο Ραίγκαρ αναγκάζεται μετά από λίγο καιρό να εγκαταλείψει την έγκυο Λυάννα για να πολεμήσει τον Ρόμπερτ. Την τοποθεσία ανακαλύπτει ο Νεντ και οι 6 σύντροφοί του, μεταξύ των οποίων και ο Χάουλαντ Ριντ, που νομίζουν ότι η Λυάννα έχει απαχθεί και δίνουν πραγματική μάχη με τα μέλη της Βασιλικής Φρουράς που έχουν αναλάβει τη φύλαξή της. Από τη μάχη ζωντανοί βγαίνουν μόνο ο Νεντ και Χάουλαντ Ριντ.

Στη συνέχεια ο Νεντ Σταρκ, βρίσκει την αδελφή του, που έχει γεννήσει, ετοιμοθάνατη λόγω επιπλοκών και της υπόσχεται ότι θα κρατήσει μυστική την ταυτότητα του παιδιού της.

Τώρα, μια νέα θεωρία έρχεται να ταράξει και άλλο τα νερά, καθώς υποστηρίζει ότι ο Τζον Σνόου έχει μια δίδυμη αδελφή που δεν είναι άλλη από τη Μίρα, την κόρη του Χάουλαντ Ριντ και αδελφή του Τζότζεν Ριντ, που έχουμε δει κυρίως κατά τη διάρκεια του 3ου και του 4ου κύκλου της σειράς, στο πλευρό του Μπραν Σταρκ.

Με βάση τις αποκαλύψεις του George R.R. Martin ότι ο 6ος κύκλος της σειράς θα βασιστεί στο παρελθόν των πρωταγωνιστών και την ιστορία τους, πολλοί φανατικοί θεατές της σειράς και θαυμαστές των βιβλίων ισχυρίζονται ότι θα αποκαλυφθεί επιτέλους το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα της μητέρας του Τζον Σνόου και θα μάθουμε πως.... έχει μια δίδυμη αδελφή.

Το σενάριο φαντάζει τρελό, ωστόσο οι υποστηρικτές της νέας θεωρίας, έχουν επιχειρήματα.

Εξετάζοντας λοιπόν όλες τις πιθανότητες για το ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η αδελφή, η Μίρα αποτελεί την κατάλληλη υποψήφια. Αυτό γιατί, πέρα από τις ομοιότητες στην εξωτερική τους εμφάνιση, σύμφωνα με το wikiwesteros ο Τζον Σνόου και η Μίρα έχουν την ίδια ηλικία, με έτος γέννησης το 283, που είναι και η χρονολογία του θανάτου της Λυάννα Σταρκ. Επομένως, το γεγονός ότι η ίδια μεγάλωσε με τον Χάουλαντ Ριντ ενισχύει ακόμη περισσότερο τις υποψίες, καθώς να υπενθυμίσουμε ότι ήταν ο μόνος που ήταν παρών στον θάνατο της Λυάννα, επομένως είναι και ο μόνος, εκτός από τον Νεντ, που γνωρίζει την αλήθεια.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ο Χάουλαντ Ριντ, που ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους και συμμάχους του Νεντ Σταρκ, εξαφανίζεται και δεν επισκέπτεται ποτέ ξανά τον οίκο των Σταρκ μετά από εκείνο το περιστατικό είναι ύποπτο, εκτός και αν είχε σοβαρό λόγο για να μείνει μακριά ακόμα και όταν ο φίλος του χρειαζόταν τη βοήθειά του.

Τα ιστορικά γεγονότα που αποτελούν τη βάση της ιστορίας 

Ο George R.R. Martin έχει δηλώσει πολλές φορές την αγάπη του για την ιστορία, πράγμα που το έχουμε δει και στα βιβλία του, όπου αρκετές από τις ιστορίες είναι εμπνευσμένες από αυτήν.

Αυτή τη φορά πηγή έμπνευσής του φαίνεται να αποτέλεσε ο μύθος του Ρωμύλου και Ρέμου, που κατά τον Στράβωνα ήταν οι ιδρυτές της Ρώμης.


Σύμφωνα με τον μύθο, γονείς των δίδυμων αδελφών ήταν ο Άρης και η Ρέα κόρη του βασιλιά της Άλβας Λόνγκας, Νουμίτορα. Η Ρέα είχε αναγκαστεί από τον θείο της Αμούλιο, που σφετερίστηκε το θρόνο της Άλβας και ήθελε να εξοντώσει όλους τους απόγονους του Νουμίτορα, να γίνει εστιάδα, δηλαδή Ιέρεια. Έτσι, όταν μαθεύτηκε ότι η Ρέα ήταν έγκυος από τον Άρη, ο Αμούλιος την έριξε στον Τίβερη, ενώ τα δίδυμα μωρά τα παρέδωσε σε κάποιον υπηρέτη του με τη διαταγή να τα σκοτώσει.

Ωστόσο, αυτός τα λυπήθηκε και τα έβαλε σε μια σκάφη, αφήνοντας τα στο ποτάμι όπου τα βρήκε μια λύκαινα, η Λούπα, που τα πήρε υπό την προστασία της και τα μεγάλωσε. Τα παιδιά έζησαν σαν βοσκοί έως ότου μάθουν την ιστορία για την τύχη της μητέρας και του παππού τους Νουμίτορα, αλλά και την αδικία που είχε διαπράξει ο Αμούλιος, με αποτέλεσμα να γίνουν πολεμιστές και να τον ανατρέψουν από τον θρόνο, παίρνοντας εκδίκηση για την οικογένειά τους.

Επομένως, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη θεωρία η Μίρα αποτελεί τον χαρακτήρα κλειδί για την αποκατάσταση των αδικιών και την εκδίκηση του οίκου των Σταρκ, των οποίων η μ(ο)ίρα είναι σημαδεμένη.Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.