Δεκάδες μωρά βαφτίστηκαν στην Βρετανία με ονόματα από το Game of Thrones!

Σύμφωνα με στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μέσα στην περασμένη χρονιά 18 μωρά βαφτίστηκαν «Θίον», 14 βαφτίστηκαν «Μπραν» και τέσσερα «Σάντορ»

Το Game of Thrones, που έχει αποκτήσει εκατομμύρια φαν ανά την υφήλιο, ενέπνευσε την περασμένη χρονιά πολλούς γονείς στη Βρετανία να δώσουν στα παιδιά τους το όνομα κάποιου από τους συναρπαστικούς χαρακτήρες της.

Δεκάδες μωρά στη Βρετανία και την Ουαλία βαφτίστηκαν με κάποιο από τα ιδιαίτερα σπάνια ονόματα του φανταστικού κόσμου που δημιούργησε ο συγγραφέας George R.R. Martin

Όσον αφορά στα κοριτσάκια, 244 μωρά βαφτίστηκαν «Arya», 53 μωρά βαφτίστηκαν «Καλίσι», εννέα «Daenerys», έξι «Σάνσα» και τέσσερα «Μπριέν».


«Όπως και στην τηλεοπτική σειρά, οι οίκοι των Σταρκ, των Λάνιστερ και των Γκρέιτζοϊ ανταγωνίζονται σε δημοτικότητα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ονόματα των αρσενικών μωρών», σημειώνει ένας εκπρόσωπος της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά, γνωστή για τις σκηνές βίας και σεξ που περιέχει, μπορεί να μην φαίνεται ως η ιδανική πηγή έμπνευσης για ονόματα μωρών. Ωστόσο ο αριθμός των βρεφών που αποκτούν ένα από αυτά τα παράξενα ονόματα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, ενώ φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ από την πρεμιέρα της σειράς το 2011.


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.