Το υδρόμελι αυξάνεται σε δημοτικότητα, χάρη στο Game of Thrones!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Game of Thrones έχει οικονομικό όφελος για το HBO, αλλά το δίκτυο δεν είναι ο μόνος οργανισμός που είναι κερδισμένο από την επιτυχία της σειράς. 

Το Game of Thrones βοήθησε τον τουρισμό στη Βόρεια Ιρλανδία και την Κροατία, και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Quartz είναι η κινητήρια δύναμη για το υδρόμελι.

Το υδρόμελι, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ποτά, είναι ένα οινοπνευματώδες ποτό που γλυκαίνεται με μέλι που έχει υποστεί ζύμωση και το χρησιμοποιούσαν πολύ κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Η έκθεση στο 2ο Ετήσιο υδρόμελι, σημειώνει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 32% μεταξύ 2012 και 2013. Το 2014, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 42%. Κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, οι πωλήσεις του κρασιού αυξήθηκαν μόλις κατά 6,2%. 


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σε σύγκριση με το κρασί και την μπύρα, το υδρόμελι είναι μια ειδική κατηγορία ποτού. Σύμφωνα με τον Michael Fairbrother, Πρόεδρος της Αμερικανικής Mead Makers Association, υπάρχει μια σαφής σχέση μεταξύ της δημοτικότητα του Game of Thrones, και της ανάπτυξης της αγοράς του υδρόμελι και λέει τα εξής:

 "Είναι ενδιαφέρον, αν και μπορώ να θυμηθώ πολλές συζητήσεις χαρακτήρων με κρασί και μπύρα, τόσο για την σειρά όσο και στα βιβλία, δεν θυμάμαι πολλές αναφορές με υδρόμελι. Έχουμε μια πολύ ευρύτερη αγορά από ό, τι έχουμε συνηθίσει και οι άνθρωποι γωνρίζουν τι είναι το υδρόμελι, δήλωσε η
Sophia Fenton, ιδιοκτήτης της βρετανικής ζυθοποιίας Cornish Mead. Το Game of Thrones βοήθησε να τους ανθρώπους να μάθουν και είχαμε θεματικές βραδιές ζητώντας υδρόμελι." 

Το υδρόμελι ή mead, δεν είναι μόνο ένα δυναμωτικό ποτό με ιστορία, είναι ένα ιδιαίτερα εύγευστο κρασί, που μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα μόνοι σας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.