Ο Martin για τον βασιλιά της Νύχτας, τις ταινίες και τον Maegor

O Martin είχε ήδη την ευκαιρία του να κάνει ταινία το ASOIAF, αλλά όταν το Χόλιγουντ του χτύπησε την πόρτα αρνήθηκε.

Μιλώντας στο South Bank Show είπε πως το θέμα του ήταν για το πόσα έπρεπε να κοπούν, προκειμένου να χωρέσει το όραμά του σε μια ταινία.

«Χρειάστηκαν τρεις ταινίες στον Πίτερ Τζάκσον για τον Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Τόλκιν κι ακόμα και τότε έπρεπε να κόψει πολλά. Θα χρειαστούν τρεις ταινίες για το A Storm of Swords μόνο! Και αν υπολογίσετε δύο ταινίες για A Game of Thrones και δύο για το A Clash of Kings καταλήγετε ήδη σε επτά ταινίες και είστε στα μισά του δρόμου μέσα στην σειρά. Κανείς δεν πρόκειται να δεσμευτεί σε αυτό και φυσικά, δεν δεσμεύτηκαν».

Το Χόλιγουντ έχει θέματα στο να φτιάχνει ταινίες για κορίτσια και η Dany θα σιωπούνταν υπέρ του Snow.

« Είπαν - Λοιπόν πρέπει να βρούμε, ναι είναι αλήθεια ότι είναι πολύ περίπλοκο, πολύ μεγάλο, αλλά θα πρέπει να βρoύμε το κεντρικό σενάριο. Και έχουμε αποφασίσει ότι θα πρέπει να είναι ... ο Jon Snow. - Έτσι, ολόκληρη η ταινία θα ήταν για τον Jon Snow ... Θα μπορούσε να είναι μια καλή ταινία, θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα αλλά δεν θα ήταν η ιστορία μου. Η ιστορία μου είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων».

Το Χόλιγουντ θα μπορούσε να κάνει δύο ή τρεις ταινίες και ίσως ακόμη μια που να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην εξόριστη πριγκίπισσα που «γεννά» δράκους, αλλά μόνο αν η πρώτη ταινία ήταν επιτυχία. Αλλά ο Μάρτιν είδε πόσο άσχημα ότι θα μπορούσε να πάει. Παρόλα αυτά, ακόμη και με μια τηλεοπτική σειρά που έδωσε στα βιβλία πολύ περισσότερο χώρο ώστε να κρατήσει τα αλληλένδετα σενάρια ανέπαφα, πολλά πράγματα έχουν κοπεί ή αλλάξει. Ένα από αυτά είναι ο βασιλιάς της νύχτας, που μάλλον είδαμε σε όλη του τη δόξα στη σφαγή του 8ου επεισοδίου. Η χρήση αυτής της ονομασίας προκάλεσε πολλούς φαν στην σύνδεση με τον 8.000 χρόνια πριν χαμένο βασιλιά. Αλλά ο Martin, σε σχόλιο στο blog του λέει ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται γι’ αυτόν. Τουλάχιστον δεν είναι στη δική του εκδοχή της ιστορίας.

«Στα βιβλία είναι μια θρυλική φιγούρα, σαν τον Lann τον Έξυπνο και τον Brandon τον κτίστη και δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν επιζήσει μέχρι τις μέρες μας».

Οπότε οι παραγωγοί χρησιμοποιούν το όνομα του χαρακτήρα για την δική τους εκδοχή; Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ακόμα κι ο Martin δεν λέει. Αυτό που αναφέρει όμως είναι η συζήτηση του Mace Tyrell σχετικά με τον βασιλιά Maegor ΙΙΙ. Ο Martin πιστεύει ότι ήταν λάθος.

«Είναι αλήθεια ότι η διαδοχή Targaryen στη σειρά είναι διαφορετική από εκείνη στα βιβλία. Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας του Τρελού Βασιλιά, Jaehaerys ΙΙ έπεσε με τρόπο πίσω στην πρώτη σεζόν ... Στα βιβλία είναι πολύ πιο περίπλοκο ... μια τηλεοπτική σειρά απαιτεί λίγο περισσότερη απλότητα. Αναφέροντας έναν βασιλιά ή δύο το καταφέρνει. Προσθέτοντας βασιλείς όμως θα ήταν ένα βήμα προς την αντίθετη κατεύθυνση, η οποία είναι ο λόγος που πιστεύω ότι ο Maegor ΙΙΙ (η αναφορά) είναι λάθος».
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.