Το Game of Thrones έφερε 110.000.000 € στην οικονομία της Βόρειας Ιρλανδίας!

Η παραγωγή του Game of Thrones κάνει γυρίσματα αυτό το διάστημα στη Βόρεια Ιρλανδία.

Με την εξαίρεση της Κροατίας, το Game of Thrones ταυτίζεται με τη Βόρεια Ιρλανδία από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου, και έχει ωφελήσει την τοπική οικονομία της με πολλά χρήματα από τότε που άρχισε η μαγνητοσκόπηση το 2010. 
 
Συγκεκριμένα η Times αναφέρει ότι το Game of Thrones έφερε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ στη Βόρεια Ιρλανδία κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Η σειρά έχει δημιουργήσει 900 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.700 θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης στην περιοχή, οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσοι άνθρωποι και επιχειρήσεις επωφελούνται από την παραγωγή. Πολλά από αυτά τα χρήματα προέρχονται από τον κυβερνητικό οργανισμό που είναι αρμόδιος για την ανάπτυξη της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, και των βιομηχανιών ψηφιακού περιεχομένου στην περιοχή. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, ο οργανισμός έχει επενδύσει περίπου 12.450.000 € στη σειρά από τότε που ξεκίνησε, και αυτό το κίνητρο ήταν ένας από τους λόγους που το HBO αποφάσισε να κινηματογραφήσει στη Βόρεια Ιρλανδία και όχι στη Σκωτία όπου γυρίστηκε μέρος του πιλοτικού επεισοδίου. Η παρουσία της σε ένα μεγάλο στούντιο το Titanic Studios στο Μπέλφαστ ήταν επίσης ένα συν.

Η Βόρεια Ιρλανδία έχει αξιοποιήσει την τεράστια δημοτικότητα του Game of Thrones με τη δημιουργία περιηγήσεων στα αξιοθέατα. Ακόμη αποφάσισαν να διατηρήσουν τα σκηνικά του τείχους στο
Magheramorne λατομείο, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει μόνιμο τουριστικό αξιοθέατο. 


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.