Πως η Ισπανία βγαίνει κερδισμένη λόγω Game of Thrones!

Την 5η σεζόν, το Game of Thrones γυρίστηκε σε δύο περιοχές της Ισπανίας: την Σεβίλλη (Dorne) και την Osuna (Daznak’s Pit). 

Ήταν η πρώτη φορά που η παραγωγή έκανε γυρίσματα στην Ισπανία, που φαίνεται ότι κέρδισε τις εντυπώσεις. Για την 6η σεζόν θα κινηματογραφήσει σε τουλάχιστον τέσσερις ισπανικές περιοχές: Navarre, Girona, Peñíscola, και Almería.

Μερικές από τις τοπικές ισπανικές περιοχές έχουν ήδη δει τα οφέλη της οικονομίας. Το Deutsche Welle αναφέρει ότι υπάρχει μια αύξηση 25 τοις εκατό των τουριστών που επισκέπτονται το Αλκαζάρ της Σεβίλλης, το παλάτι των Μαυριτανών που χρησιμοποιήθηκε για τους νερόκηπους στην 5η σεζόν. Φέτος που θα γίνουν περισσότερα γυρίσματα στην Ισπανία για την 6η σεζόν, η χώρα μπορεί να περιμένει περισσότερους τουρίστες και χρήματα για τα επόμενα χρόνια.

 
Γιατί όμως η παραγωγή αποφάσισε να αυξήσει την παρουσία της στην Ισπανία; Μπορεί να έχει κάτι να κάνει με τον ενθουσιασμό των φανς. Ο Nikolaj Coster-Waldau ανέφερε ότι η παρουσία των φανς της σειράς είναι πολύ έντονη στο Μπέλφαστ και στο Ντουμπρόβνικ, αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στην Ισπανία και αποδείχθηκε από τους χιλιάδες φίλους που ήθελαν να πάρουν μέρος ακόμη και στα γυρίσματα. 


Επίσης, οι ισπανικές πόλεις φαίνεται να έχουν βάλει το Game of Thrones και στην πολιτική, όταν ένας  ηγέτης με μια λαϊκίστικη πολιτική κίνηση παρουσίασε το DVD στον βασιλιά Felipe VI, μονάρχη της χώρας, ως πολιτική δήλωση. Υπήρξε και
πολιτική συγκέντρωση στη Μαδρίτη με ακτιβιστές ντυμένους ως αντίπαλοι χαρακτήρες του Game of Thrones. Έτσι φαίνεται το Game of Thrones να έχει ριζώσει στην ισπανική κουλτούρα με έναν τρόπο που δεν υπάρχει αλλού και αυτό μόνο οφέλη μπορεί να έχει στην χώρα.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.