5+1 γεγονότα στο game of thrones που δεν συνέβησαν ποτέ στα βιβλία!

Η σειρά Game of Thrones βασίζεται ως γνωστών στα βιβλία του George R.R. Martin και σε γενικές γραμμές ακολουθεί την ίδια πορεία με αυτά.

Ωστόσο, όσο η σειρά προχωράει και εξελίσσετε όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία βλέπουν ότι αρχίζει όλο και πιο πολύ να αποκλίνει από αυτά. Aς δούμε λοιπόν 6 μεγάλες διαφορές της σειράς σε σχέση με τα βιβλία που έχουν συμβεί μέχρι τώρα.


Στα βιβλία ο lord Varys δεν ταξιδεύει μαζί με τον Tyrion για να βρούνε την Daenerys. Στην σειρά αυτό γίνεται πιθανός για να κρατήσουν δύο αγαπημένους χαραχτήρες μαζί, αλλά επειδή και ως γνωστών οι fan λατρεύουν να βλέπουν μαζί ένα καλό δίδυμο (βλέπε: The Hound και Arya, Tyrion και Bron, Brienne και Jaime κτλ)

Ο γάμος της Sansa με τον Ramsay Bolton


Στα βιβλία ο “Μικροδάχτυλος” aka Littlefinger και η Sansa δεν έφυγαν ποτέ από την πόλη Eyrie. Το συμβάν αυτό στην σειρά είναι ένα είδος επανάληψης της ιστορίας της Jeyne Pool η οποία στα βιβλία μεταμφιεσμένη ως Arya Stark παντρεύτηκε τον Ramsey Bolton και η οποία παρεμπίπτοντος παθαίνει πολύ χειρότερα πράγματα από ότι έπαθε η Sansa στην σειρά.

Το love story του Robb και της Talisa


Στην σειρά είδαμε να εξελίσσεται όλη η ρομαντική ιστορία μεταξύ του Robb και της Tallisa η οποία δεν το λες φυσικά ότι είχε και happy ending. Βέβαια η, Talisa δεν υπάρχει καν στα βιβλία. Ο Robb παντρεύεται μια γυναίκα που ονομάζεται Jeyne Westerling και ο ίδιος έρχεται απλώς κάποια στιγμή πίσω παντρεμένος!

Ο Jaime πηγαίνει στο Dorne να φέρει πίσω την Myrcella


Ενώ στα βιβλία ο Jaime σαπίζει σε ένα κελί στο Riverlands στην σειρά απολαμβάνουμε μια χαβαλετζίδικη περιπέτεια του μαζί με τον Bronn στο Dorne που αντικαθιστά περιττούς χαρακτήρες και μια δίνει μια διαφορετική εξέλιξη της πλοκής.

Ο Jorah μολύνεται από την αρρώστια


Αυτό αποτελεί μια ακόμα μεγάλη προσθήκη στην σειρά και μια μίξη στοιχείων και πλοκής από διαφορετικούς χαραχτήρες των βιβλίων. Στα βιβλία ο Jorah δεν μολύνεται ποτέ με αυτήν την αρρώστια. Η τύχη αυτή πηγαίνει σε ένα διαφορετικό σύντροφο στα ταξίδια του Tyrion ο οποίος δεν εμφανίζεται ποτέ στην σειρά.

Η θυσία της Shireen Baratheon


Η Shireen Baratheon αποτελεί στα βιβλία του Martin ένα σύμβολο ελπίδας και καλοσύνης. Η στιγμή που ο Stannis επέλεξε να κάψει ζωντανή την κόρη του, καθώς εκείνος στέκοντας ανέκφραστος βλέποντας την να ουρλιάζει και παρακαλάει για τη ζωή της, ήταν σίγουρα μια από τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές της πέμπτης σεζόν. Ωστόσο τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί στα βιβλία του Martin καθώς η Shireen παραμένει στο Castle Black όπου γίνεται φίλη με τον γίγαντα Wun Wun!

[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.