Όταν η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ συνάντησε το Game Of Thrones!

Σκεφτήκατε ποτέ το ενδεχόμενο η Τζόαν Ρόουλινγκ να έπλαθε κάπως διαφορετικά τον κόσμο της; Ένα κόσμο με βασιλιάδες, δυνατούς ιππότες, δράκους (όχι ότι δεν είχε), χιονοζόμπι, συνομωσίες, σεξ και πολύ θανατικό; Αναμφίβολα θα ήταν μια εξίσου συναρπαστική ιστορία αυτή που θα είχε να μας αφηγηθεί.

Η δράση εξελίσσεται στο βασίλειο του ΧόΓΚουαΡτΣ, ένας τόπος που στο όνομά του κρύβει τις τέσσερις μεγάλες «οικογένειες»: της Χάφλπαφ, του Γκρίφιντορ, της Ράβενκλοου και του Σλίθεριν, και που, ως άλλο Γουέστερος του Μάρτιν, έρχεται να μας καθηλώσει με τα γεγονότα που διαδραματίζονται.

Στο θρόνο βρισκόταν ο Ρούμπεους Χάγκριντ του οίκου Γκρίφιντορ. Στο θυρεό του παρατηρεί Βασιλεύει η δικαιοσύνη είναι το μότο τους, που φανερώνει ότι είναι ένας οίκος που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Οπλισμένοι με το θάρρος και την καρδιά του λιονταριού, το Γκρίφιντορ διατήρησε το θρόνο του κόντρα σε όλους τους σφετεριστές και τους στασιαστές. Ο βασιλιάς όμως βρέθηκε νεκρός και παρ’ ότι σκοτώθηκε στο κυνήγι από το αγαπημένο του κατοικίδιο, την αράχνη Άραγκογκ, ο λαός ψιθύριζε ότι επρόκειτο για συνωμοσία. Το σπαθί της δικαιοσύνης ένιωσε το Χέρι του βασιλιά, Άλμπους Ντάμπλντορ κατηγορούμενος για προδοσία ύστερα από φοβερά μυστικά που ανακάλυψε. Χάρι Πότερ και Τζίνη Ουέσλι βρήκαν φρικτό θάνατο σε ένα γαμήλιο τραπέζι καθώς σφαγιάστηκαν από τους οικοδεσπότες.  Η τύχη των μικρών Πότερ παραμένει άγνωστη και τα τρία αδέρφια θεωρούνται αγνοούμενα ενώ ο αδερφός της Τζίνη και κολλητός φίλος του Χάρι, Ρον Ουέσλι αποφάσισε να πάρει το δρόμο του Θεού και να γίνει μέιστερ. Η στενή φίλη του Χάρι, Ερμιόνη Γκρέιντζερ για να σωθεί έφυγε μακριά, ώστε να μάθει τη τέχνη του πολέμου και να πάρει εκδίκηση. Μάλλον η τιμιότητα και η δικαιοσύνη δεν είναι από τα βασικά προτερήματα (ούτε) σε αυτό τον κόσμο.

Τον Χάγκριντ διαδέχθηκε ο Ντράκο Μαλφόι του οίκου Σλίθεριν. Ένα ασημένιο φίδι σε πράσινο φόντο, αποτελεί τον θυρεό του οίκου αυτού. Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος είναι το σύνθημά τους. Ένα σύνθημα που δείχνει πως ο οίκος αυτός είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα – θεμιτά και μη – για να καταφέρει το σκοπό του. Καλή η αποφασιστικότητα αλλά όταν συνδυάζεται με μοχθηρότητα και πονηριά έχει άσχημα αποτελέσματα. Ο Μαλφόι όμως δηλητηριάστηκε και πέθανε. Πολλοί κατηγόρησαν το Χέρι του, τον Σέβερους Σνέιπ, ο οποίος τώρα βρίσκεται εξόριστος πολύ μακριά κρατώντας την ταυτότητά του μυστική. Η αιτία όλων των κακών, ο Βόλντεμορτ, φυλακίστηκε από μισή ντουζίνα καλογριών με μουστάκια και σώμα άνδρα, με σκοπό να ομολογήσει για τις αμαρτίες του και να εξαγνιστεί η ψυχή του. Ο μικρός Σκόρπιους Υπερίων Μαλφόι κάθεται στο θρόνο τώρα με τους Λούσιους Μαλφόι, Μπέλατριξ Λεστρέιντζ και Ντολόρες Άμπριτζ να τον πλαισιώνουν στο μικρό συμβούλιο.


Εκδίκηση για τους Γκρίφιντορ ζητά και ο Σέντρικ Ντίγκορι του οίκου Χάφλπαφ. Ένας ασβός σε κίτρινο φόντο, είναι ο θυρεός του τρίτου οίκου. Μότο τους το πιστοί στο καθήκον καθώς πρόκειται για ένα οίκο που τον χαρακτηρίζει η αφοσίωση, η τιμιότητα, η σκληρή δουλειά και η ειλικρίνεια. Ο Σέντρικ και ο στρατός του προελαύνουν προς το Χόγκουαρτς, τιμωρώντας τους συμμάχους των Σλύθεριν για τη συμφορά που προκάλεσαν στους Γκρίφιντορ και στο βασίλειο. Στο πλευρό του η αλλόμορφη Νυμφαδόρα Τόνκς.

Αρκετά πιο μακριά από το βασίλειο του Χόγκουαρτς, βρίσκεται η Λούνα Λόβγκουντ του οίκου Ράβενκλοου. Ένας χάλκινος αετός σε μπλε φόντο κοσμεί το θυρεό τους και το πνεύμα πάνω από το μέγεθος  είναι το σύνθημά τους, πιστοποιώντας ότι είναι ένας οίκος που λατρεύει τη μόρφωση και την ευφυΐα. Πεπεισμένη ότι σφετεριστές κάθονται στο θρόνο που δικαιωματικά της ανήκει, η Λούνα διασχίζει τις Ελεύθερες Πόλεις καταργώντας τη σκλαβιά και τη δουλεία, ελευθερώνοντας ανθρώπους από τους αφέντες τους και αποκτώντας ένα πολύ ισχυρό στρατό.

Πιστοί συμπαραστάτες της Λούνα  είναι η Τσο Τσάνγκ, η οποία έχει θέση στα δωμάτια της «βασίλισσας» βοηθώντας τη στο ντύσιμο, το φαγητό, ενώ πολλές φορές είναι καλή συντροφιά, καθώς και ο Νέβιλ Λόνγκμποτομ, ένας ιππότης από το Χόγκουαρτς που άφησε το βασίλειο για την ομορφιά της βασίλισσας, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του στρατηγού. Εξαιρετικής σημασίας για την μέχρι τώρα πορεία της Λούνα είναι η παρουσία ενός μυστηριώδους ιππότη με μαγικές ικανότητες με το όνομα Έβερους Σέιπ

Ποιος θα κάτσει τελικά στον σιδερένιο θρόνο;

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.