Αποστάσεις που διανύουν χαρακτήρες στο Game of Thrones
Πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος του GoT? Βλέποντας τη σειρά ή διαβάζοντας τα βιβλία μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε ακριβώς το πόσο μεγάλες είναι οι ήπειροι των Westeros and Essos, αλλά με τους χιλιάδες χάρτες που κυκλοφορούν μπορείτε να πάρετε μια ιδέα του γνωστού κόσμου.

Σύμφωνα με αναφορές στα βιβλία και χρησιμοποιώντας τες ως βάση για την κλίμακα των ηπείρων, το tech insider δημιούργησε μια απεικόνιση των αποστάσεων που έχουν διανύσει τέσσερεις χαρακτήρες. 


«Ο Μικροδάχτυλος ταξίδεψε σχεδόν 2.000 μίλια καθώς οι ραδιουργίες του τον έφεραν από το King's Landing μέχρι το Winterfell. Στη συνέχεια στην πέμπτη σεζόν, ο Μικροδάχτυλος ταξίδεψε από το Winterfell στο King’s Landing σε διάστημα μόλις δύο επεισοδίων. Η εκτιμώμενη απόσταση του ταξιδιού είναι περίπου 1.500 μίλια.Η Yara Greyjoy ταξίδευε κατά τη διάρκεια ολόκληρης σχεδόν της τέταρτης σεζόν, ξεκινώντας από τα Σιδερένια Νησιά στο Dreadfort σε μια αποστολή διάσωσης. Μιας και το ταξίδι συνέβη εκτός οθόνης, μπορεί να μην έχετε συνειδητοποιήσει ότι η Yara έπλευσε γύρω από ολόκληρο το Westeros για να φτάσει εκεί.Η Daenerys Targaryen θέλει να επιστρέψει στο Westeros αλλά μέχρι στιγμής έχει διανύσει περίπου 5.000 μίλια στην λάθος κατεύθυνση. Ξεκινώντας από το Pentos έχει διανύσει ολόκληρο το ανατολικό Essos προκειμένου να κερδίσει δύναμη. Ίσως στην επόμενη σεζόν τη δούμε τελικά πιο κοντά στον Σιδερένιο Θρόνο.Ο Tyrion Lannister εν τω μεταξύ έχει πάει μακρύτερα από οποιοδήποτε άλλο χαρακτήρα. Από το βόρειο άκρο του Westeros μέχρι το Slaver's Bay, φτάνει τα 6.500 μίλια. Αυτό είναι ισοδύναμο της μετάβασης από Νέα Υόρκη στο Σαν Φρανσίσκο και πίσω. Μόνο που αντί για οδικός με αυτοκίνητο ή με αεροπλάνο, κάνει το μεγαλύτερο μέρος με την ταχύτητα ενός αλόγου. Ο Tyrion είναι διαβόητος αναγνώστης βιβλίων και μελετητής γλωσσών - σαφώς η πολιτιστική του γνώση αποδίδει καρπούς καθώς ο ίδιος επιβιώνει των ταξιδιών στον τότε γνωστό κόσμο.»

Δείτε το χάρτη και ενημερωθείτε εδώ

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.