Η μεσαιωνική ιστορία σε πανεπιστημιακό μάθημα μέσω του Game of Thrones!Μια σειρά μαθημάτων στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ υιοθετεί μια προσέγγιση των  Κινηματογραφικών Σπουδών, το βόρειο πανεπιστήμιο του Ιλλινόις μελετά την ιστορία της τεχνολογίας καλωδίων, και ένα μάθημα στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια συγκρίνει τη λογοτεχνική αξία του πρώτου βιβλίου στο A Song of Ice and Fire σε σχέση με τη σειρά.

 Το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC), θα το χρησιμοποιήσει για να εξετάσει τις σύγχρονες αντιλήψεις των μεσαιωνικών χρόνων. Με τίτλο Modern Medieval : Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου ως σύγχρονος μεσαιωνισμός, το μάθημα απαιτεί πολλή δουλειά, οι μαθητές πρέπει να διαβάσουν κάθε βιβλίο του A Song of Ice and Fire, να παρακολουθήσουν τις πέντε σεζόν του Game of Thrones και στο τέλος θα είναι μια επιβράβευση για εκείνους.

 
Το μάθημα αποσκοπεί στο να εξετάσει το ρόλο της μεσαιωνικής στη λαϊκή συνείδηση ​​στο τέλος του εικοστού και τις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα.


Σύμφωνα με τον καθηγητή Robert Rouse, οι απεικονίσεις των μεσαιωνικών χρόνων, όπως αυτές που βρίσκονται στα μυθιστορήματα του Martin υποσκελίζουν σε μεγάλο βαθμό οποιαδήποτε πραγματική έννοια του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα. Πιο σοβαρά, ακούγεται σαν ο Rouse να έχει σκεφτεί πώς οι αντιλήψεις των μεσαιωνικών χρόνων έχουν αλλάξει σε όλη την ιστορία.


Για τους φοιτητές που δεν είναι εξοικειωμένοι με το
A Song of Ice and Fire, θα είναι κάπως δύσκολα τα πράγματα. Το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια απαιτεί από τους μαθητές μόνο να διαβάσουν το A Song of Ice and Fire ενώ το UBC απαιτεί από αυτούς να μάθουν τα πάντα και μέσω της σειράς. 

Τα βιβλία, θα αποτελέσουν τη βάση του μαθήματος, το οποίο θα εξετάζει την εικόνα που έχουν για τον μεσαίωνα οι σημερινοί αναγνώστες μέσα από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.