Η Ισπανική κυβέρνηση ενθαρρύνει τη συνέχιση των γυρισμάτων του Game of Thrones στην Ισπανία

Οι δύο τελευταίες σεζόν του Game of Thrones έχουν φέρει πολλά χρήματα στην ισπανική οικονομία, και η κυβέρνηση της χώρας θέλει η σειρά να συνεχίσει να κάνει γυρίσματα εκεί. 

Η Ισπανική Επιτροπή, Κινηματογράφου (CFS) δημιουργεί το Red Española de Territorios Juego de Tronos (το Ισπανικό Δίκτυο Game of Thrones, ή Κόκκινο GOT). Όλο αυτό το εγχείρημα θα φέρει 15% μείωση στην φορολογία και μια ομάδα θα είναι υπεύθυνη και επιφορτισμένη για τη διατήρηση του Game of Thrones στην Ισπανία. Μεγάλα τοπία της Ισπανίας, αρχαίες πόλεις και κάστρα είναι εδώ και καιρό από τα αγαπημένα επικών ταινιών. Έτσι και το Red GOT θέλει να βεβαιωθεί ότι η παράδοση θα συνεχιστεί.

Η CFS παρουσίασε τα σχέδια και τους στόχους της σε μια συνάντηση την περασμένη Παρασκευή στο Tudela (Navarra), κοντά στο Bardenas Reales. Συζητήθηκε η πρόσφατη εφαρμογή των φορολογικών κινήτρων που η Ισπανική κυβέρνηση προσφέρει τώρα στις εταιρείες παραγωγής. Το Game of Thrones αρχικά επέλεξε να κάνει γυρίσματα για την 5η σεζόν στην Ισπανία, όταν δεν υπήρχαν φορολογικά κίνητρα, αλλά η παραγωγή έχει αποδειχθεί όφελος για την ισπανική οικονομία, ειδικά σε πολλές από τις αγροτικές περιοχές, όπου συχνά τα γυρίσματα γίνονται.Η συζήτηση στράφηκε και σε άλλες χώρες οι οποίες είχαν επιτυχία με τα φορολογικά κίνητρα για την παραγωγή ταινιών, και συγκεκριμένα για το Game of Thrones. Η Βόρεια Ιρλανδία πρόσφερε αρχικά £ 6.050.000 σε φοροαπαλλαγές για τις δύο πρώτες σεζόν της σειράς. Η συμφωνία αυτή συνεχίστηκε και σήμερα αντιπροσωπεύει συνολικά £ 12,450,000 αξίας των δημοσίων επενδύσεων. Σε αντάλλαγμα, η παραγωγή έχει δαπανήσει £ 110 εκατομμύρια στη Βόρεια Ιρλανδία, και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε όλα τα τουριστικά δολάρια που η παραγωγή έφερε.

Η Κροατία είναι μια άλλη χώρα που έχει επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τη σχέση της με το Game of Thrones και έχει δει μια τεράστια ώθηση από τον τουρισμό, μιας και η πόλη το έχει εκμεταλλευτεί με πολλές ξεναγήσεις και τουριστικές εγκαταστάσεις.  Εδώ είναι οι βασικοί στόχοι του Red GoT, όπως συζητήθηκε κατά τη συνάντηση:

1.  Η
Ενθάρρυνση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των έργων των δήμων του Δικτύου, εθνικού και ΕΕ που θα διευκολύνει τη δικτύωση και τη συνεργασία με το HBO σε νέα γυρίσματα της σειράς.


 2.
Η Δημιουργία ενός καταλόγου των περιοχών που θα χρησιμοποιηθούν για τα γυρίσματα του Game of Thrones. Η πρωτοβουλία θα υποστηριχθεί από όλα τα τεχνικά μέσα επικοινωνίας, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το συντομότερο δυνατό από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της σειράς, σε συνεργασία με το HBO.


 3. Η
Εργασία με περιφερειακούς θεσμούς για την εκτέλεση έργων και την ανάπτύξη ένος πρωτόκολλου λειτουργίας.


 4.
Η συμμετοχή σε διεθνή γεγονότα της αγοράς, όπως το American Film Market, η Ευρωπαϊκή Αγορά Κινηματογράφου στο Βερολίνο, και το Marché du Film στις Κάννες
    
 

Όλα αυτά θα διευκολύνουν τον άμεσο διάλογο με το HBO για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να δωθούν λύσεις για όλα τα θέματα τηςπαραγωγής. Η επόμενη συνεδρίαση του Red GOT έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Osuna, και οι Ισπανοί ελπίζουν πως το νέο πρόγραμμα θα πείσει το HBO για να συνεχίσει τα γυρίσματα της σειράς στην Ισπανία.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.