Ο George R.R. Martin αποκάλυψε τι τον ενέπνευσε στην δημιουργία του Τείχους


Ο George RR Martin δήλωσε ότι το Τείχος, το φράγμα που χωρίζει το Westeros από τη φρίκη στο μακρινό Βορρά, είναι εμπνευσμένο από το Τείχος του Αδριανού, που χτίστηκε περίπου το 122 μ.Χ. 

Παρόλα αυτά, το A Song of Ice and Fire είναι μία πολυεπίπεδη σειρά, και έχει πολυεπίπεδες εμπνεύσεις. Ακόμη είπε ότι το Τείχος ήταν έμπνευση από τη μεγάλη χιονοθύελλα του Σικάγου του 1967.

Αυτό το γεγονός συνέβη όταν ο Μάρτιν ήταν πρωτοετής φοιτητής δημοσιογραφίας στο Σικάγο, και του άφησε μια τρομερή εντύπωση. "Ο πιο κρύος χειμώνας ήταν στο Σικάγο, επιτρέψτε μου να σας πω για το κρύο", είπε σε ένα μαθητή ο οποίος τον ρώτησε αν οι χειμώνες του Westeros ήταν συγκρίσιμοι με τους περίφημους χειμώνες στο Σικάγο. "Υπήρχε τόσο πολύ χιόνι, πάγος και κρύο, που δεν φαντάζεστε."

Κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας, 23 ίντσες χιονιού έπεσαν κατά τη διάρκεια των 35 ωρών."Ήταν σαν τα χαρακώματα κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ήταν χαρακώματα του πάγου. Θυμάμαι το περπάτημα μέσα από τα χαρακώματα και τις σήραγγες του πάγου, το φύσημα του ανέμου. Είναι μια εμπειρία που ποτέ δεν θα ξεχάσω".

Αυτό θέτει ορισμένες περιγραφές στο πικρό κρύο από τα βιβλία του Martin. Τέλος πάντων, ο Martin είπε ότι αυτό ήταν όπου το τείχος άρχισε να σχηματίζεται στο μυαλό του όταν άρχισε να γράφει το A Song of Ice and Fire χρόνια αργότερα.

Ο Martin συζήτησε επίσης για τους χαρακτήρες από τα βιβλία του που θα ήθελε να δει στην σειρά. "Lady Stoneheart", είπε απλά. "Ήταν μια μεγάλη ιστορία στα βιβλία."  Και, επίσης, "Arianne Martell". Ο χαρακτήρας της δεν είχε συμπεριληφθεί. "
 
O Μάρτιν απάντησε στην αναπόφευκτη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του Jon Snow. "Ουδέν σχόλιο για αυτό", δήλωσε ο Martin. "Απλά λέω, διαβάστε τα βιβλία."Τέλος ο συγγραφέας μίλησε για την έκπληξή του που η σειρά τον πρόλαβε και τον ξεπέρασε στα βιβλία.

'' Η σειρά τελικά με πρόλαβε και είναι κάτι που δεν περίμενα να γίνει. Είχα τρομερό προβάδισμα αλλά η αλήθεια είναι πως είμαι αργός στο γράψιμο και τελικά με προσπέρασε.''Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.