Ο τουρισμός στην Ιρλανδία κέρδισε το βραβείο μάρκετινγκ για την εκστρατεία του Game of Thrones


Καθώς παιζόταν η 5η σεζόν του Game of Thrones, η Ιρλανδία οργάνωσε μια σειρά από θέματα Game of Thrones για να προσελκύσει περισσότερο τουρισμό.

Υπήρξε μια συλλογή από αυγά δράκου που πωλούνταν στην τοπική αγορά ... 


...μεσαιωνικά όπλα σε ένα δοχείο που προορίζόνταν για αιχμηρά αντικείμενα στο αεροδρόμιο του Μπέλφαστ ...


.. Και ένα σιντριβάνι από White Walkers.


Πρόσφατα ο τουρισμός στην Ιρλανδία τιμήθηκε με το βραβείο "καλύτερος προορισμός" (best travel) στα Διεθνή Βραβεία Marketing που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, κερδίζοντας τον ισχυρό ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η British Airways, Scandinavian Airlines, και Quantas Airways.

Ο Επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας Μάρκετινγκ τουρισμού της Ιρλανδίας, Brian Twomey, είπε τα εξής:

"Στόχος μας ήταν να φτάσουμε σε παγκόσμιο fanbase τη σειρά, ώστε να τους κάνουμε να θέλουν να επισκεφθούν τα τοπία και τις τοποθεσίες που εμφανίζονται στο Game of Thrones και να έρθουν να εξερευνήσουν τη Βόρεια Ιρλανδία. Ψάχνουμε συνεχώς ελκυστικούς τρόπους πως θα προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο και έτσι είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να λάβουμε αυτό το βραβείο."

Το Κάστρο Ward, που χρησιμοποιείται για το Winterfell, προσέλκυσε 10.000 επισκέπτες το 2014 και τον διπλάσιο αριθμό το 2015. Σύμφωνα με το Radio Times, οι άνθρωποι από τις ΗΠΑ είναι λάτρης του "glamping" στα δάση γύρω από το κάστρο Ward, το οποίο είναι το πιο κοντινό στα δάση έξω από το winterfell.

To Game of Thrones βοήθησε την τοπική κινηματογραφική βιομηχανία, πάρα πολύ. Πριν από δέκα χρόνια, η χώρα δεν είχε καν ένα κινηματογραφικό στούντιο. Τώρα έχει τρία, συμπεριλαμβανομένου του Titanic Studios, όπου μεγάλο μέρος του Game of Thrones είναι γυρισμένο εκεί. Η σειρά  πραγματικά εδραίωσε τη φήμη της Ιρλανδίας, ότι μπορεί να παραδώσει μια μεγάλης κλίμακας τηλεοπτικής εκπομπής, η οποία έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη στον κόσμο.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.