Ο George R.R. Martin δεν θέλει κανείς άλλος να γράψει στο σύμπαν του A Song of Ice and Fire

Ο δημιουργός του A Song of Ice and Fire/Game of Thrones George RR Martin δεν θέλει κανείς άλλος να γράψει ιστορίες για τον κόσμο, που με τόση αγάπη δημιούργησε.

Είναι ένα θέμα που ο συγγραφέας ασχολήθηκε πρόσφατα στο Blog του, όταν ένας φαν τον ρώτησε αν θα επιτρέψει ποτέ σε άλλο συγγραφέα να γράψει στο σύμπαν του A Song of Ice and Fire.

George R.R. Martin: ". Εεε ... όχι"

OneFairfax: "Βλέπεις κανέναν; Ή τα ASOIAF βιβλία θα παραμείνουν για πάντα και μόνο δουλειά σας; "

George RR Martin: "Δεν βλέπω κανέναν άλλο ποτέ να γράφει νόμιμα σε αυτό το σύμπαν."

Για όσους αναρωτιούνται, "Daniel και Tyler" είναι ο Daniel Abraham και Ty Franck, οι συντάκτες της σειράς βιβλίων The Expanse, για τους οποίους ο Μάρτιν συζητούσε. Ο Franck επίσης ήταν και  προσωπικός βοηθός του Συγγραφέα.

Ο Martin είναι 67 ετών, και αρκετοί φαν ανησυχούν ότι δεν προλάβει να τελειώσει τη σειρά. Πρόκειται για μια νοσηρή γραμμή σκέψης, αλλά είναι μια έγκυρη ανησυχία.

Ίσως το πιο γνωστό παράδειγμα που κάποιος δεν έζησε για να τελειώσει μια σειρά είναι ο Τροχός του Χρόνου, του συγγραφέα Robert Jordan. Ο Jordan, ο οποίος είχε την ίδια ηλικία με τον Μάρτιν, πέθανε το 2007, ενώ έγραφε το 12ο βιβλίο της σειράς. Προς μεγάλη ανακούφιση των οπαδών του, ετοίμασε λεπτομερείς σημειώσεις, και ο συγγραφέας Brandon Sanderson ήταν σε θέση να ολοκληρώσει τη σειρά σύμφωνα με τις επιθυμίες του Jordan.

Ο Martin αντιτίθεται σε αυτή τη διαδικασία. Το 2013, μιλώντας στην Αυστραλία, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ένας άλλος συγγραφέας να τελειώσει το έργο του. Η απάντησή του; "Όχι όσο είμαι ζωντανός".

Ο συγγραφέας ανέφερε το παράδειγμα του J.R.R. Τόλκιν για το Lord of the Rings που ολοκληρώθηκε από τον γιό του και δεν επέτρεψε σε άλλο συγγραφέα να γράψει στο σύμπαν του Τόλκιν.

"Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν εκδότες που θα ήθελαν να ολοκληρώσουν το έργο μου αν σε περίπτωση δεν προλάβω, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα ήθελα να γίνει." 

Ο George RR Martin έχει ένα μοναδικό στυλ γραφής, και αυτό το στυλ βοήθησε να κάνει τα βιβλία του μερικά από τα πιο αγαπημένα στην ιστορία της λογοτεχνίας. 


Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.