Η πιθανή συνομωσία των maesters εναντίον των Targaryens, για να απαλλαγεί το Westeros από τη μαγεία! (Θεωρία)


Παρακολουθήστε μια βίντεο θεωρία που ερευνά κατά πόσον οι maesters αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας για να απαλλαγεί το Westeros από τους Targaryens και τη μαγεία.

Όπως Night’s Watch, έτσι και οι maesters θεωρούνται ότι είναι υπηρέτες του Westeros, και θεωρητικά, δεν έχουν καμία πολιτική υποταγή. Εμείς δεν τους δίνουμε πολύ σημασία, αλλά στην πραγματικότητα διαθέτουν μεγάλη δύναμη και επιρροή. Διαβάζουν και γράφουν επιστολές για τους άρχοντές τους και διαχειρίζονται τα κοράκια που μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ των κάστρων, ελέγχοντας έτσι τη ροή των πληροφοριών.


Αν και οι maesters γενικά είναι αντίθετοι με την μελέτη και την πρακτική της μαγείας, φαίνεται ότι υπάρχει μια προκατάληψη εναντίον των Targaryens. Στο βιβλίο A Dance with Dragons, ο Barbrey Dustin ισχυρίζεται ότι οι maesters συμμετείχαν σε συνωμοσία κατά των Targaryens πριν από την Εξέγερση του Robert. O Rickard Stark πιστεύει ότι ο maester Walys, ήταν εν μέρει υπεύθυνος για την Εξέγερση του Robert, δεδομένου ότι οι γάμοι μεταξύ των Starks, Baratheons, Tullys, και Arryns ήταν δική του ιδέα. Ήταν οι γάμοι αυτοί μόνο για να υπονομεύσουν τους Targareyens; Ή ένας τρόπος για να αποκτήσουν οι Οίκοι μεγαλύτερη δύναμη; Πριν από αυτό, ο Grand Maester Pycelle πρόδωσε τους Targaryens πείθοντας τον τρελό Βασιλιά να ανοίξει τις πύλες του στο στρατό του Tywin. Παρά την υποταγή του Pycelle προς τους Lannisters, ίσως αυτή η πράξη να ήταν για το καλό της πόλης, αφού ο τρελός Βασιλιάς ήταν εκτός ελέγχου.


Ένας maester που είναι σίγουρα προ-Targaryen είναι ο Marwyn, ο οποίος εξορίστηκε από τους συναδέλφους του. Πέρασε χρόνια στα ανατολικά εδάφη, ψάχνοντας για χαμένα βιβλία, και μελετώντας πολύ. Πιστεύει, επίσης, ότι υπάρχει μια συνωμοσία μεταξύ των maesters εναντίον των Targaryens. Στο A Feast for Crows λέει ο Sam:

Ποιοι νομίζετε ότι σκότωσαν όλους τους δράκους την τελευταία φορά; Οι dragonslayers οπλισμένοι με σπαθιά; Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί ο Aemon Targaryen αφέθηκε να σπαταλάει τη ζωή του πέρα στο Τείχος, όταν θα έπρεπε να είναι ο πρώτος Maester. Το αίμα του ήταν ο λόγος.


Είναι ασαφές τι εννοεί ο Marwyn δεδομένου ότι γνωρίζουμε οι περισσότεροι από τους δράκους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου των Targaryen. Χωρίς άμεσες αποδείξεις, μπορεί να σημαίνει μόνο συμμετοχή των maesters. Το σχόλιό του για τον Aemon φαίνεται υπερβολικό.

Δεν έχει σημασία ποια είναι τα συναισθήματα των maesters για τους δράκους και τη μαγεία, γιατί ίσως αλλάξουν τη στάση τους από τη στιγμή που αντιλαμβάνονται ότι οι White Walkers οδεύουν προς αυτούς.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.