Ανάλυση των teaser της 6η σεζον – Game of Thrones


Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας πρεμιέρας της 6ης σεζον και σε αναμονή του πολυπόθητου trailer (το οποίο πάντα αργεί), το HBO μας παρουσίασε τρία μικρά teaser με τα λάβαρα των οίκων Stark, Lannister και Targaryen.

Δεν ξέρω για σας, αλλά τα βρήκα άκρως πωρωτικά και πιστεύω αρκετά ενδιαφέροντα στο τι μπορεί να μας παρουσιάζουν ή… στο πως μας παραπλανούν! Ακολουθούν εικασίες και σπόιλερ.

Στο πρώτο teaser των Stark, βλέπουμε το σκισμένο λάβαρο του οίκου και ακούμε την γαργαλιστική φωνούλα του Ramsay Bolton, ο οποίος μας ανακοινώνει ξεκάθαρα ότι το Winterfell είναι δικό του, «Winterfell is mine, come and see». O Ramsay προφανώς μιλά ή απαντά σε κάποιο άτομο (τον Τζον?) και του δηλώνει ότι το Winterfell είναι δικό του. Συνεπάγεται δεν θα πέσει / το παραδώσει αμαχητί. Οπότε κάποιος απειλεί την εξουσία του και δεν νομίζουμε ότι έχει να κάνει με την αναχώρηση της Sansa. Οδηγούμαστε λοιπόν στην πολυσυζητημένη Μάχη των Μπάσταρδων. Μπορεί ο Ramsay να είναι πλέον Bolton και με τη βούλα αλλά τι καλύτερο από μια μάχη με τον αναγεννημένο Τζον της τάξεως των 9ων επεισοδίων;! Με τον Stannis εκτός παιχνιδιού, η κυριαρχία του Ramsay μπορεί να απειληθεί μόνο από έναν Stark… ή μισό Stark.

Στο δεύτερο teaser βλέπουμε το επίσης σκισμένο λάβαρο των Lannister να ανεμίζει μπροστά στο ηλιοβασίλεμα και ακούμε την φωνή του Υψηλού Σέπτον. Το σημαντικό είναι σε ποιον μιλά ο Σεπτον. Αν μιλά για τους Lannister και το προφανές μπερδεύεται το πράγμα. Δεν νομίζω ότι ο Σεπτον σε αυτή την φάση φοβάται τους Lannister. Δεδομένου ότι στον θρόνο βρίσκεται ένα μπάσταρδο. Βέβαια θέλω κολασμένα να δω την Cersei να τα παίρνει κρανίο (ειδικά μετά το θάνατο της κόρης της) και να καίει συθέμελα το King’s Landing και το παπαδαριό. Αν πήραμε λίγο γεύση από το βλέμμα στην τελευταία της σκηνή, τότε τα πράγματα θα είναι άκρως ενδιαφέροντα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, οι φήμες λένε ότι ο Σεπτον μιλά με την Margaery που σαπίζει στα υπόγεια κελιά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της ηθοποιού (για τον χρόνο που θα περάσει τηλεοπτικά στο κελί) υποστηρίζεται ότι θα έχει αρκετές συνομιλίες με τον Σέπτον. Τώρα αν η φράση αναφέρεται στην προσφορά του για συνεργασία, μένει να το δούμε.

Στο τρίτο με το λάβαρο των Targaryen, μένει να δούμε καταρχάς ποιος είναι αυτός που της (?) μιλά με τόσο «θράσος» και την αποκαλεί Βασίλισσα του Τίποτα! Ο τίτλος της Καλίση δεν αξίζει τίποτα χωρίς καλασάρ και η Ντάνυ είναι ακριβώς αυτό. Οπότε από τη μια μπορεί να αναφέρεται στον τίτλο της (αν η Ντανυ προσπαθεί να προστατέψει τον εαυτό της και αναφέρεται στο ποια είναι). Όπως και να έχει αναμένουμε μεγάλο χαστούκι με την συγκεκριμένη φράση, καθώς όντως η Ντανυ δεν είναι Καλίση χωρίς καλασάρ και δεν είναι μητέρα των δράκων χωρίς δράκους (με τον Ντρόγκον φευγάτο και τους άλλους δυο φυλακισμένους). Η Ντάνυ με το πέρασμα του χρόνου έχει χάσει τελείως τον στόχο της που ήταν να περάσει την θάλασσα και να κατακτήσει το Westeros και ίσως αυτή η φράση προμηνύει την επάνοδο της (επιτέλους γιατί την έχω βαρεθεί). 

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.