Κατεβάστε το Games of Thrones σε ένα μόνο δευτερόλεπτο!


Αν το HBO είχε την ελπίδα η νέα υπηρεσία streaming, το HBO Now, να ανταγωνιστεί το Netflix, ή να είναι σε θέση να μειώσει την πειρατεία του Game of Thrones, ήλπιζε μάταια, τουλάχιστον για την ώρα. 

Χθες, η Time Warner ανακοίνωσε ότι, κατά τους πρώτους δέκα μήνες της ζωής το HBO Now, απέκτησε 800.000 συνδρομητές. Αυτό σημαίνει ότι υπολείπεται κατά πολύ του ανταγωνισμού.
Μέρος του προβλήματος ήταν ότι, πέρυσι το HBO επέλεξε να επικεντρωθεί σε μια ενιαία πλατφόρμα: την AppleTV. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποκτήσει αρκετούς συνδρομητές αλλά όχι όσους θα ήθελε.

Φέτος το HBO Now θα επεκταθεί σε πολλαπλές πλατφόρμες και με την 6η σεζόν του Game of Thrones να έχει την ελπίδα ότι αυτή είναι η χρονιά που η υπηρεσία θα απογειωθεί.

Η streaming υπηρεσία παρέχει τη νόμιμη εναλλακτική λύση να δεί κάποιος ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με χαμηλό κόστος και παράλληλα να μειώσει την πειρατεία, όπως έκανε το iTunes πριν από μια δεκαετία. Το HBO Now αποδείχθηκε ότι δεν τα πήγε καλά το περασμένο έτος. Ίσως σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι διέρρευσαν τα πρώτα τέσσερα επεισόδια της 5ης σεζόν στο διαδίκτυο 24 ώρες πριν την πρεμιέρα της σειράς. Φέτος το HBO έχει λάβει μέτρα για να βεβαιωθεί ότι τίποτα τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά, και η 6η σεζόν θα δοθεί σε σχολιαστές μέσω κωδικών πρόσβασης.

Η τεχνολογία προχωράει πολύ γρήγορα και ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, οπότε το HBO πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να πάει καλύτερα. Προχθές, ανακοινώθηκε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ στο dataspeed είναι 1.125Tbps. και σε ένα άρθρο αναφέρεται "Είναι τόσο γρήγορο που μπορείτε να κατεβάσετε μια ολόκληρη HD σεζόν του Game of Thrones σε ένα δευτερόλεπτο"

Την ασύλληπτη ταχύτητα των 1,125 Tb/sec (τεραμπίτ ανά δευτερόλεπτο) στη μετάδοση ψηφιακών δεδομένων/πληροφοριών πέτυχε η Ομάδα Οπτικών Δικτύων της Σχολής Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Μάχερ. Το επίτευγμα, παρουσιάσθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.