Από που είναι εμπνευσμένοι οι White Walkers;


Υπάρχει παρθενογένεση στην συγγραφή; Σίγουρα ναι άλλα οι μετέπειτα συγγραφείς του φανταστικού έχουν άθελα ή ηθελημένα επηρεαστεί από συναδέλφους ή μύθους και ιστορίες που προϋπήρξαν.

Οι White Walkers ή Άλλοι στα βιβλία μόλις άρχισαν την κάθοδο τους προς το Γουέστερος. Στην 5η σεζόν έδωσαν μεγάλο ρεσιτάλ και έγιναν σημαντικό μέρος της σειράς. Εκτός από την εμφάνιση τους στον πιλότο κλπ η 5η σεζόν αποκάλυψε στρατηγικές και ηγετικές ικανότητες ανάμεσα τους, όπλα και μαγικές ικανότητες. Περιμένουμε σίγουρα να εμφανιστούν και στην 6η και φυσικά να παίξουν ρόλο μέχρι και το φινάλε της σειράς.


Πώς ο Μάρτιν λοιπόν κατέληξε στα τρομερά αυτά πλάσματα; Αν και υπάρχουν διαφορές μεταξύ σειράς και βιβλίων, μια πιθανή εξήγηση – έμπνευση θα μπορούσε να έρθει από τους Κέλτικους μύθους και τους aos si. Οι aos si, παλαιότερα aes sídhe είναι πλάσματα σαν νεράιδες και ξωτικά που ζούνε σε έναν αόρατο κόσμο και συνυπάρχει με τον δικό μας των ανθρώπων. Η ονομασία τους στην Ιρλανδική γλώσσα σημαίνει οι άνθρωποι των λόφων και λέγεται ότι είναι πρόγονοι, πνεύματα της φύσης ή θεοί/θεές.


Συχνά κατευνάζονταν με προσφορές όπως οι Walkers με τα παιδιά του Κράστερ. Οι Ιρλανδικοί μυθολογικοί κύκλοι ταιριάζουν παράλληλα με αυτές με τις επιδρομές του Γουέστερος. Στην Ιρλανδία επανειλημμένα εισέβαλαν ομάδες νεράιδων που συχνά περιγράφονται ως τερατώδη, οι οποίες τελικά οδηγήθηκαν σε μια ομάδα που πήρε τον έλεγχο του νησιού. Αυτό είναι παρόμοιο με τα Παιδιά του Δάσους και την εισβολή των Πρώτων Ανθρώπων.


Διαβάστε περισσότερα για τα πλάσματα εδώ κι εδώ
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.