Πιθανά σενάρια για την 6η σεζον του Game οf Thrones

Με βάση το trailer βεβαίως – βεβαίως…

Το είδαμε δεκάδες φορές, το ψάξαμε καρέ-καρέ, το αναλύσαμε και το λατρέψαμε. Το trailer που άργησε τόσο έφερε στο φως μικρά και μεγάλα πιθανά σενάρια για μια σεζόν άνευ υλικού από τα βιβλία (όχι σε όλα – βλέπε Γκρέϋτζοϋ κλπ).

Ξεκινάω με τον Τύριον μόνο και μόνο επειδή τον αγαπώ. Η μικρή σκηνή που είδαμε στο trailer έχει μια εσανς μπουντρουμιών. Αν θυμηθούμε που βρίσκεται υποθέτουμε ότι ο Τύριον κατευθύνεται στους δράκους. Πιθανώς για να τους ελευθερώσει. Και το γιατί; Είτε θέλει να τους «επιστρέψει» στην μητέρα τους, είτε θέλει να νικήσει τους Υιούς μιας και πήραμε μια γερή γεύση από τις συνεχιζόμενες μάχες στο Μιρίν. Βέβαια η βασική απορία είναι στο πως θα τους ελευθερώσει μιας και οι δράκοι δεν είναι σκυλάκια και μπορεί να τον κάψουν ζωντανό.

Και μιας και μιλάμε για Λάννιστερ συνεχίζουμε με την επανένωση των Σέρσεϊ και Τζέιμι κάτω από την ομπρέλα του πόνου για όσα έχασαν και όσα έζησαν. Αυτό που πήραμε από το trailer είναι ο πιθανός θάνατος του ξάδερφου Λάνσελ από το αναγεννημένο Βουνό. I choose violence. Ο τελευταίος και βασιλιάς Τόμμεν φαίνεται να κρατά ακόμη το στέμμα και μένει να δούμε τι συμβουλές και κινήσεις θα κάνει (εάν κάνει) από την μητέρα και το Μικρό Συμβούλιο ή φέτος πεθάνει οδηγώντας τη Σέρσεϊ στην τρέλα και στον θάνατο της.

Συνεχίζουμε με τα συμπεθέρια που βρίσκονται στα μπουντρούμια της πρωτεύουσας αλλά όσο πήρε το μάτι μας έφερναν και μουσαφιρέους. Αναφέρομαι φυσικά στον ασημένιο στρατό που βρίσκεται πλέον και επίσημα στην πρωτεύουσα. Οι σκηνές από Μαριωρή θα παίξουν το δικό τους ρόλο και πιστεύω ότι ο κ. Σπουργίτης θα της προσφέρει συγχώρεση. Το θέμα είναι με τι τίμημα. Την ελευθέρωση της και του αδελφού της για την συνεργασία της ενάντια στους Λάννιστερ; Οδηγείται από απελπισία λόγω της κατάστασης της ή αντέχει και παίζει το παιχνίδι της για να γίνει Η βασίλισσα; Από την άλλη ο Τζέιμι εθεάθει μπροστά από τον Ταϊρέλ στρατό. Το σίγουρο είναι ότι θα ανάψουν τα αίματα! Για τα αδέρφια Ταϊρέλ βέβαια υπάρχει και ο σενάριο του Randyll Tarly που θα κάνει το ντεμπούτο του (βλέπε βιβλία).

Νέα είσοδο επίσης θα έχουμε με Γρεϋτζόυ που συνδέεται με τη συνέχεια της ιστορίας του Θίον και ίσως της Σάνσα. Ο ερχομός του Euron και οι εικόνες από πλοία κλπ. φέρνουν στο προσκήνιο την είσοδο στο παιχνίδι του Οίκου. Πιθανολογώ ότι η Σάνσα αν δεν βρει καταφύγιο σε κάποιον οίκο του Βορρά (ή στην «αγκαλιά» του Μικροδάχτυλου) θα μπορούσε να ακολουθήσει τον Θίον στα σιδερένια νησιά υπό την «προστασία» τους. Μην ξεχνάμε ότι είναι η τελευταία εν ζωή Σταρκ και το Γουίντερφελ της «ανήκει». Όπως άλλωστε την χρησιμοποίησαν και οι Μπόλτον.

Οι υπόλοιποι Σταρκ μένουν στις θέσεις τους. Έχουμε τον Μπραν που φέτος θα δει και ζήσει πολλές αναδρομές στο παρελθόν και στιγμές του μέλλοντος. Το ενδιαφέρον φυσικά είναι στα γεγονότα του Πύργου της Χαράς και την λύση του μυστηρίου γύρω από την πατρότητα του Τζον. Ο Τζον από την άλλη παραμένει στο τρέιλερ νεκρός, με τον Ανταρόλυκο στο πλευρό του και από την είσοδο του Ντάβος συμπεράνουμε πως θα «κλέψει» το σώμα του και θα το δώσει στην Μελ προς ανάσταση. Μια εικόνα που πατήσαμε πολλοί pause έδειξε έναν μακρυμάλλη σαν τον Τζον να οδηγεί ιππικό Άγριων στον πόλεμο ενάντια στους Μπόλτον. Δεν είμαστε φυσικά σίγουροι αν είναι ο Τζον αλλά κάτι τέτοιο θα επιβεβαίωνε τις φήμες για την μάχη των μπάσταρδων. Σίγουρα θα υπάρξει μάχη μεταξύ Μπόλτον και Άγριων καθώς είδαμε και τον Τόρμουντ στο τρέιλερ.Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.