Θεωρία: Πιθανά σενάρια για την 6η σεζον του Game of Thrones

Θεωρίες… θεωρίες παντού! Το θέμα περιέχει αναφορές στα βιβλία οπότε προσοχή για σπόιλερ!

Επτασφράγιστη παραμένει η 6η σεζόν του Game of Thrones έχοντας ακυρώσει την αποστολή υλικού σε δημοσιογράφους, επιπλέον προστασία στα σημεία των γυρισμάτων και φυσικά ελάχιστα teaser και φωτογραφίες. Με τα λίγα που έχουμε στα χέρια μας υποθέτουμε την εξέλιξη στις περιοχές του Γουέστερος και Έσσος!!! Ας δούμε τα βασίλεια και πέρα.

Βορράς! Τρεις βασικές περιοχές που θα δούμε φέτος σύμφωνα με trailer και φωτογραφίες είναι Πέρα από το Τείχος, Γουίντερφελ και Μαύρο Κάστρο στο Τείχος.

Πέρα από το Τείχος έχουμε Walker και Άγριους. Οι Άγριοι καίγονται να μπουν στο Γουέστερος για προστασία και αυτό είναι η κινητήρια δύναμη στην καινούργια σεζον. Οι Άγριοι θα προχωρήσουν στο Γουίντερφελ ενάντια στους Μπόλτον και οι σκηνές θα έχουν πόλεμο και βία, μάλλον στο 9ο επεισόδιο της σεζόν και κατά πάσα πιθανότητα ο Τζον αναγεννημένος κάπου στο 7ο επεισόδιο θα οδηγήσει την στρατιά για να πετάξει τους Μπόλτον από το Γουίντερφελ και φυσικά θα σκοτώσει τον Ράμσεϋ. Μοιάζει το πιο λογικό ως δικαίωση για τη Σάνσα, τη δολοφονία της Κατ, του Ρομπ κλπ. Αν ο Τζον θριαμβεύσει θα αναγνωριστεί ως Σταρκ. Για την αναγέννηση του Τζον θα χρειαστούμε τους Ντάβος και Μελ στο Μαύρο Κάστρο. Τα γεγονότα φαίνεται να ξεκινούν με συζητήσεις μεταξύ των δύο και θα φτάσουν σε συνεργασία. Η Μελ θα συνειδητοποιήσει ότι ο Τζον είναι ο ήρωας μέσα από τις φλόγες. Βέβαια κάποιος πρέπει να δώσει την ζωή του για να γυρίσει ο Τζον και ίσως αυτή είναι η ίδια η Μελ. Η θεωρία ότι η ψυχή/οντότητα του Τζον βρίσκεται μέσα στον Ανταρόλυκο του χάρη στις warg ικανότητες του θα αποτελούσε μια υπέροχη αναγέννηση. Αν ο Τζον έρθει πίσω διαφορετικός (όπως ο Μπέρικ) θα κάνει κιμά τον Άλλισερ για αρχή και την υπόλοιπη κομπανία που τον σκότωσε. Έτσι θα δει την κατάσταση με άλλη ματιά και θα κατευθυνθεί στο Γουίντερφελ.

Έχουμε και Σάνσα με Θίον που γλύτωσαν από την πτώση. Σχεδόν σίγουρο να πέσουν πάνω στην Μπριάν η οποία θα τους σώσει πριν τους ανακαλύψει ο Μικροδάχτυλος. Έτσι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν με σχετική ασφάλεια και στη διαδρομή να βρουν τον Τζον. Η Σάνσα λόγω αίματος θα μπορούσε να εγκατασταθεί στο Γουίντερφελ και να ενώσει τους Οίκους του Βορρά. Ίσως συμμετάσχουν και στον αφανισμό των Μπόλτον. Άλλο πιθανό σενάριο είναι ο Θιον να βρει το σόι του και να πάρουν τη Σάνσα υπό την προστασία τους μιας και είναι το κλειδί του Βορρά. Ίσως ένας γάμος με τον Euron.

Τέλος στο Βορρά βρίσκεται και ο Μπραν με το Κοράκι όπου θα μάθουμε μαζί του να χρησιμοποιούμε δυνάμεις ώστε να δούμε το μέλλον (πιθανό ή όχι) το παρελθόν και να «πετάξουμε». Από ότι καταλαβαίνουμε τα οράματα δεν θα μείνουν φυσικά στα όρια του Βορρά αλλά θα μας μεταφέρουν στο Ντορν και ίσως πιο μακριά. Ίσως μάθουμε την πατρότητα του Τζον επιτέλους! Αυτή η πτυχή θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον Howland Reed. Η σκηνή με τον βασιλιά walker θα μπορούσε να είναι το cliffhanger του τελευταίου επεισοδίου με τον δεύτερο να βρίσκεται έξω από το Τείχος.

Σιδερένια Νησιά. Kingsmoot!!! Ένα από τα σενάρια που σταμάτησαν είναι των Γκρέυτζοϋ που φέτος επανέρχονται με νέο υλικό. Ο πατέρας Balon δεν μοιάζει να ζήσει για πολύ και ο Euron ο αδερφός θα βάλει το χεράκι του για να πάρει το στέμμα. Ως παράτολμος πειρατής, ας πούμε τρελός, με πόθο για δύναμη αποτελεί αγαπημένος χαρακτήρας πολλών αναγνωστών. Για τον αδερφό Βικτάριον που δεν ανακοινώθηκε κάστινγκ υπάρχουν φήμες ότι ο Euron ή η Γιάρα (Άσσα) θα απορροφήσουν το ρόλο ή κομμάτια του και ίσως η δεύτερη πάει στο Μιρίν για να βρει την Ντάνυ.

«Κεντρικά» έχουμε πρωτεύουσα και Riverlands. Στο King’s Landing ο Τζέιμι γυρίζει με την νεκρή Μυρσέλλα και φέρνει τα σπαρακτικά νέα στην Σέρσεϊ η οποία δεν πιστεύω να λυγίσει αλλά θα τα πάρει κρανίο. Ελπίζω. Ίσως το παίξει έξυπνα και χρησιμοποιήσει τον θάνατο της προς όφελος της ή ρίξει τις ευθύνες στον Τύριον που την έστειλε αρχικά στο Ντορν. Σίγουρα θα προσπαθήσει να προστατέψει τον Τόμμεν για να μην βγει η προφητεία.

Στα μπουντρούμια της πρωτεύουσα η Margaery θα ξεγλιστρήσει από τα νύχια του Σπουργιτιού, θα την αφήσει να φύγει αλλά πιστεύω αυτό είναι το σχέδιο του και όχι λόγω των ικανοτήτων της Μαριωρής. Θα δείξει έλεος ώστε να κλιμακώσει τη σχέση της με την Σέρσεϊ μπας και κερδίσει τους Ταϊρέλ με το μέρος του. Μην ξεχνάμε ότι ο οίκος προσφέρει τα τρόφιμα και ζει ο λαός στην πρωτεύουσα.

Στα Riverlands σύμφωνα με φήμες γυρισμάτων κλπ. έχουμε τον οίκο Τάλλυ και την επιστροφή του Μελανιχθύ και Έντμουρ (που τους χάσαμε από 3η σεζόν) αλλά και την παρουσία του Τζέιμι. Εδώ μπλέκεται και το πράγμα. Σύμφωνα με τα βιβλία η Μπριάν ψάχνοντας την Σάνσα οδηγείται στα Saltpans όπου μια θεωρία λέει ότι το Κυνηγόσκυλο είναι ζωντανό. Όμως η Μπριάν είναι πολύ μακριά οπότε ο Τζέιμι θα μπορούσε να τελειώσει με το Ρίβεραν και να πέσει πάνω στην υποτιθέμενη αποκάλυψη του Κυνηγόσκυλου. Έτσι το Κυνηγόσκυλο θα μπορούσε να γυρίσει στην πρωτεύουσα και να παλέψει σε μονομαχία εναντίον του αναγεννημένου αδερφού του (Cleganebowl), να θριαμβεύσει και έτσι να έρθει και η καταδίκη για την Σέρσεϊ. Και μπλεκόμαστε περισσότερο με προφητείες δίνοντας στον Σάντορ τον ρόλο του μικρού αδερφού (valonqar) που θα σκοτώσει την Σέρσεϊ.

Νότια έχουμε την Παλιά Πόλη (Oldtown) που θα δούμε τους Σαμ και Γκίλλη με μωρό. Η σειρά θα μπορούσε να κόψει τα κομμάτια του Σαμ και να μείνει περισσότερο στην άφιξή τους στην Oldtown, τον διχασμό του που να κρύψει την Γκίλλη κλπ. Όλο αυτό επίσης με την ανακοίνωση των νέων για τους walker στα ανάλογα πρόσωπα. Η ιστορία του δεν θα κάνει καμιά μεγάλη ανατροπή αλλά θα έρθει στην κόψη του ξυραφιού με την εμφάνιση του πατέρα του Randyll. Περιμένουμε μια μεγάλη συνάντηση που θα βάλει την ζωή του σε κίνδυνο; Θα δείξει.

Έσσος. Έχουμε την Άρυα στο Μπράαβος, τους Τύριον – Τζόρα – Ντάριο και λοιπούς στο Μιρίν και την Ντάνυ με τους Ντοθράκι. Η Άρυα θα αποδεχτεί το ότι είναι τυφλή και λογικά θα μάθει να λειτουργεί στο σκοτάδι. Η σκηνή που την χαστουκίζουν στο τρέιλερ ίσως σημαίνει ότι μαθαίνει να "βλέπει" με τις άλλες αισθήσεις της. Έχουμε ένα κομμάτι από το 6ο βιβλίο όπου η Άρυα ως Μέρσι συμμετέχει σε ένα θίασο και έτσι σκοτώνει και παίρνει την εκδίκηση της. Κυκλοφόρησαν σχετικές φωτογραφίες οπότε η θεωρία θέλει την Άρυα να ξαναβλέπει. Ίσως αποφασίσει να κατευθυνθεί ξανά στο Γουέστερος με την «βοήθεια» του Mace Tyrell.

Στο Μιρίν ο Τύριον θα βρεθεί αντιμέτωπος με την διακυβέρνηση μιας πόλης στην θέση της χαμένης βασίλισσας. Μαζί με Βάρυς και Grey Worm θα αναλάβουν την διατήρηση της ειρήνης ενάντια στους επαναστάτες που βομβαρδίζουν όπως είδαμε την Μεγάλη Πυραμίδα, πράγμα που σημαίνει ότι μένουν πολύ ενεργοί. Η σκηνή του Τύριον με την δάδα μάλλον έχει να κάνει με τους δράκους τους οποίους θα ελευθερώσει. Αν οι δράκοι επιτεθούν μόνο στους επαναστάτες θα είναι μια καλή κίνηση αλλά σίγουρα η πόλη θα υποφέρει.

Η Ντάνυ στην Θάλασσα των Ντοθράκι επιστρέφει στην πρώτη σεζόν αλλά τώρα ως κρατούμενη. Δεν θα την σκοτώσουν αλλά θα την πιέσουν να ενταχθεί στις Dosh Khaleen. Οι Τζόρα και Ντάριο θα την ψάξουν, θα την βρουν, αλλά θα χρειαστούν βοήθεια ενάντια στο Καλασάρ. Η οποία βοήθεια είναι πιθανό να έρθει από τον δράκο. Όταν η Ντάνυ σωθεί λογικά ο Τζόρα θα της αποκαλύψει την αρρώστια του και ίσως ζητήσει λύτρωση. Στο φινάλε της σεζόν η Ντάνυ θα μπορούσε να ενωθεί με τους τρεις δράκους της και να ξεκινήσει επιτέλους σχέδια για εισβολή στο Γουέστερος, που λογικά θα κρατήσουν σε ολόκληρη την 7η σεζον.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.