Μικροδάχτυλος : Ο άρχων του παιχνιδιού

Με την πρεμιέρα να θέλει κάτι λιγότερο από μήνα το Game of Thrones έχει βάλει τα καλά του και θα μας υποδεχτεί σε ακόμη μια υπέροχη σεζόν.

Το νούμερο ένα που πρέπει να ξέρει κάθε φαν της σειράς δεν είναι οι μάχες, οι θάνατοι και τα ονόματα όλων των χαρακτήρων αλλά ποιος είναι ο μεγαλύτερος δολοπλόκος παίκτης στο Γουέστερος και φυσικά θυμηθείτε ποιο μυαλό ξεκίνησε τον Πόλεμο των Πέντε Βασιλέων. Δεν είναι οι Λάννιστερ ή οι Στάρκ αλλά ένας μικρός άνδρας με ένα κοτσύφι στο πέτο πιο γνωστός ως Μικροδάχτυλος. Ήταν αυτός και οι μηχανορραφίες του, που όπως αποκαλύφθηκε τρανά στο 5ο επεισόδιο της 4η σεζόν ξεκίνησε το γαϊτανάκι των γεγονότων, των θανάτων και των μαχών. Ο Άρχοντας Petyr Baelish παίζει βρώμικα πίσω από την κάλυψη των οίκων ανοχής του και των υπηρετών του. Κουνά περίτεχνα τα πιόνια δίνοντας αργά και σταθερά δύναμη και περιουσία στον ίδιο απολαμβάνοντας τους κόπους του.

Ο Μικροδάχτυλος είναι ο εναπομείναν του οίκου Baelish και στην ουσία χαμηλής καταγωγής. Ο προ-προπάππος του ήταν μισθωτός στο Μπράαβος που ήρθε στην Κοιλάδα. Ο πατέρας του ήταν ιππότης με καλές σχέσεις με τον άρχοντα Τάλλυ. Ο Άρχοντας Huron πήρε τον Petyr υπό την προστασία του σε ηλικία 8 ετών, ένα αγόρι λιπόσαρκο που πήρε το παρατσούκλι του εξ αιτίας του μεγέθους του και της χαμηλής καταγωγής του. Εκεί στο Ρίβεραν ο Μικροδάχτυλος ερωτεύτηκε στην Κατ η οποία δεν ανταποκρινόταν στα αισθήματα του σε αντίθεση με την αδελφή της Lysa που ήταν φουλ ερωτευμένη. Επίσης σημαντικό, ο Μικροδάχτυλος άφησε έγκυο την Lysa στα νιάτα της αλλά ο πατέρας Τάλλυ της έδωσε να πιει βοτάνι ώστε να αποβάλει. Ο Μικροδάχτυλος πατώντας σε αυτή την αδυναμία ξεκίνησε τον πόλεμο των 5 Βασιλέων. Πως;


Συνοπτικά θυμηθείτε στην πρώτη σεζόν όπου βάζει την Lysa να δηλητηριάσει τον άνδρα της και Χέρι του Βασιλιά Ρόμπερτ, Τζον Άρρυν, στέλνοντας γράμμα στην αδερφή της και ρίχνοντας ευθύνες στους Λάννιστερ. Και όλα αυτά με την υπόσχεση γάμου και αγάπης. Έτσι είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Νεντ και τον πόλεμο. Στην 4η σεζόν η Lysa αποκτά πια τον αγαπημένο της, όταν αυτός φτάνει στην Κοιλάδα με την Σάνσα και τελικά σκοτώνει την Lysa πετόντας την απο την τρύπα. Επίσης μαζί με την θεά Ολέννα σκοτώνουν τον Τζόφρυ. Μην ξεχνάμε και την τοποθέτηση της Σάνσα στο Γουίντερφελ, στην 5η σεζόν αφού τον βοήθησε να γλυτώσει το κεφαλάκι του στο Eyrie ως μάρτυρας του στην δήθεν αυτοκτονία της θείας της, έχοντας έτσι τους Μπόλτον με το μέρος του ενώ ταυτόχρονα πείθει τη Σέρσεϊ πίσω στην πρωτεύουσα να μαζέψει στρατό και να κατευθυνθεί στο Βορρά.

Ο Μικροδάχτυλος είναι τόσο σημαντικός παίκτης όσο η Ντάνυ με τους δράκους ή ο Τζον, ο Μπράν και λοιποί και ίσως παραπάνω από την Αράχνη λόγω των διαφορετικών τους σκοπών. Ο Βάρυς θέλει να τοποθετήσει ένα βασιλιά στον θρόνο φέρνοντας ειρήνη στο βασίλειο ενώ ο Μικροδάχτυλος θέλει τα πάντα. Ποιόν λοιπόν θα φάει ο Μικροδάχτυλος στην επόμενη σεζόν; Πόσοι πιστεύετε ότι θα είναι αυτός ο τελευταίος ζωντανός στο Γουέστερος;
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.