Οι γυναίκες του Game of Thrones στην 6η σεζόν

Το GoT δεν είναι ο καλύτερος χώρος για σουφραζέτες αλλά παρόλα αυτά η σειρά μέσω των χαρακτήρων και φυσικά ο Μάρτιν στα βιβλία του έχουν δώσει συγκεκριμένη αξία σε ορισμένους γυναικείους χαρακτήρες, χαρίζοντας τους εκτός από ομορφιά, εξυπνάδα - ικανότητες και δύναμη.

Στο Entertainment Weekly είδαμε νέες φωτογραφίες με τις γυναίκες του GoT. Ο διευθυντής προγράμματος είπε ότι φέτος θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Οι Μπριεν, Ντάνυ, Αρυα, Σάνσα, Μελ, Σέρσεϊ, Γιάρα και Μάρτζορυ λαμβάνουν θέση ως σημαντικά πιόνια στο φετινό σκάκι για τον Θρόνο και είναι φοβερά ενδιαφέρον να δούμε τις κυρίες να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Αναλυτικά έχουμε την επιστροφή της Γιάρα που την είδαμε σε ενσταντανέ στο τρέιλερ. Αν και κόπηκε στην 5η σεζόν η Γιάρα τώρα έχει να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση στο πρόσωπο του θείου της Euron που επιστρέφει σπίτι του με δίψα για δύναμη. Λογικά θα πάρουμε μια γεύση στο πρώτο επεισόδιο της σειράς.


Αν και δεν θα υπάρξει η ίδια τιμωρία για την Μαριωρή όπως με την πεθερά της, η νέα σεζόν θα την βάλει αντιμέτωπη με αποφάσεις. Αποφάσεις που θα έχουν να κάνουν άμεσα με την ζωή της αλλά και τη βολή της. Στο trailer και φώτο την είδαμε με τον Σπουργίτη ο οποίος θα την συγχωρέσει και λογικά θα συμμαχήσουν. Ο κύριος αντίπαλος της είναι η Σέρσεϊ και η κρατούμενη θα παίξει το κεφάλι της για να την καθαιρέσει και βγάλει από την άκρη.

Στο τέλος του εξευτελισμού της Σέρσεϊ και αγκαλιά στα χέρια του νέου της υπηκόου είδαμε ένα βλέμμα που έλεγε πολλά. Η Σέρσεϊ σίγουρα θα πληγεί από τον χαμό της Μυρσέλλα και ήρθε η στιγμή να βγάλει τα λεόντεια νύχια της, με τον Strong στο πλευρό της και να ετοιμαστεί για μονομαχία με την Πίστη. Όπως ακούσαμε και στο τρέιλερ “I choose violence” και η Σέρσεϊ της 6η σεζόν θα γίνει πιο σκοτεινή από ποτέ.

Στην άλλη πλευρά του κόσμου η Ντάνυ βρίσκεται αιχμάλωτη στα χέρια των κάποτε υπηκόων της Ντοθράκι. Αν και η παρουσία του Ντρόγκον είναι έντονη η Ντάνυ πηγαίνει σφαίρα στην Vaes Dothrak και θα βρεθεί μπροστά στον νέο Καλ. Πλέον την αποκαλούν βασίλισσα του τίποτα και μένει να δούμε αν απλά θα σωθεί από τον Ντρόγκον ή τους Τζόρα και Ντάριο ή θα γυρίσει την κατάσταση προς όφελος της, παίρνοντας με το μέρος της τους Ντοθράκι.

Η Μπριεν της 6η σεζόν βλέπουμε ότι ακόμη μάχεται αλλά με ποιον; Με την παρουσία πλέον στο καστ του Ian McShane, μάλλον στο ρόλο του Μεγάλου Αδερφού, ίσως κολλήσει και επανέλθει σε ένα κομμάτι της ιστορίας της από τα βιβλία αν και γνωρίζοντας την επιμονή και πίστη της μάλλον θα συνεχίσει να ψάχνει για τη Σάνσα.

Η Σάνσα από την άλλη γλύτωσε από τον βασανιστή Ράμσεϋ και περιμένουμε να αλλάξει η τύχη της (άλλωστε δεν έχει ουσία να συνεχιστούν τα μαρτύρια της) και να βρεθεί είτε σε κάποιο οίκο πιστό των Σταρκ, είτε με τους Γκρέυτζοϋ ή αν την βρει ο Μικροδάχτυλος και να την πάει στην Κοιλάδα. Φέτος η Σάνσα πρέπει να κερδίσει κάποιο σεβασμό και να εκμεταλλευτεί τον καιρό που πέρασε μαθαίνοντας δίπλα στον Μικροδάχτυλο.

Η επόμενη ζωντανή Στακ, Άρυα, βρίσκεται τυφλή στο Μπράαβος. Θα συνεχίσει την εκπαίδευση της με τους Απρόσωπους Άνδρες και θα ξανακερδίσει την όραση της. Από τις φωτογραφίες των γυρισμάτων ξέρουμε πως θα συμμετάσχει σε ένα θίασο.

Τέλος αλλά όχι τελευταία έχουμε την Μελ που κρατά στα χέρια της ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι των θεωριών. Η Μελ λοιπόν θα βρεθεί πίσω στο Τείχος τη στιγμή του θανάτου του Τζον και φαίνεται να έχει ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τον Ντάβος. Μένει να δούμε τι ρόλο θα της δώσει η σειρά, αν πρόκειται να αναστήσει ή όχι τον Τζον και φυσικά αν την εγκατέλειψε παντελώς ο Κόκκινος Θεός της.


[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.