Λύθηκε το πρόβλημα της ανεργίας στην Οσούνα της Ισπανίας λόγω Game of Thrones!


Στη μόλις 20.000 κατοίκων πόλη στην περιοχή της Σεβίλης, αυξήθηκαν κατά 175% οι τουρίστες και εκμηδενίστηκε το 34,7% της ανεργίας – Πάνω από 40.000 άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο την περιοχή

Η Ισπανία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη, μετά την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Μία πόλη στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, ονόματι Οσούνα, δέχθηκε το... μάννα εξ ουρανού. Βρήκε τον τρόπο, ή μάλλον τη... βρήκε ο τρόπος, να αντιμετωπίσει εξ ολοκλήρου την ανεργία,, εκτοξεύοντας την οικονομία της! Πώς έγινε αυτό; Με τη συμφωνία για τα γυρίσματα του 5ου κύκλου της γνωστής σειράς Games of Thrones.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι έγιναν στην περιοχή τα γυρίσματα της παγκόσμιας αυτής επιτυχίας, χιλιάδες τουρίστες άρχισαν να συρρέουν στη μικρή πόλη της Ισπανίας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη Σεβίλλη. Η μόλις 20.000 κατοίκων πόλη, είχε 34,7% ποσοστό ανεργίας. Ξαφνικά, η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων βρήκαν δουλειά, καθώς χρειάστηκε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τουρισμό. Χιλιάδες φαν της σειράς θέλησαν να κάνουν διακοπές στην πόλη και να βρεθούν στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του 5ου κύκλου του Games of Thrones.


Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της μικρής πόλης, κάθε χρόνο η πόλη του δεχόταν περίπου 15.000 τουρίστες, οι οποίοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τις ταυρομαχίες, στην αρένα. Μετά τα γυρίσματα, οι τουρίστες ξεπερνούν κάθε χρόνο τους 40.000, δηλαδή υπήρξε μία αύξηση 175% των τουριστικών ροών. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν μεγάλες ανάγκες για την εξυπηρέτηση ενός αριθμού ανθρώπων διπλάσιων από τον πληθυσμό της πόλης. Άπαντες βρήκαν δουλειά, η ανεργία εξαφανίστηκε και πόλη Οσούνα ανθεί οικονομικά.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στις περιοχές της Κροατίας, της Ισλανδίας και στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, όπου είχαν γυριστεί οι προηγούμενοι κύκλοι του Games of Thrones.


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.