Οι πιο τοξικές σχέσεις στο Game of Thrones

Ρομαντικές, αδερφικές, συμβουλευτικές ή φίλων/εχθρών το GοΤ είναι γεμάτο από ντουέτα που κάνουν την σειρά πιο ενδιαφέρουσα και τη ζωή των πρωταγωνιστών χειρότερη. Αναλόγως από ποια μεριά του παιχνιδιού είσαι.

Αφήνω πάνω σας τη σειρά κατάταξης.

Σέρσεϊ και Τζέιμι. Τα δίδυμα αδέρφια αγαπιούνται με ένα διαστροφικό τρόπο. Αν και η αιμομιξία ήταν κάτι αποδεκτό πριν την Πίστη, βλέπε Ταργκάρυεν, η σχέση των δύο τους είναι άρρωστη και ανατριχιαστική. Ως αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η γέννηση των τριών παιδιών, η παρανομία της ίδιας της πράξης ως προς τον θρόνο αλλά και τοξικότητα που βγαίνει σε τρίτους, όπως στον Μπραν που τους ανακάλυψε και πετάχτηκε από το παράθυρο.

Ντάνυ και Βισέρυς. Άλλα δύο αδέρφια που μπορεί να μην είχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους αλλά η τοξικότητα χτύπησε κόκκινο. Όταν ο Βισέρυς υποτιμά την Ντάνυ και την πουλά ουσιαστικά για δικό του όφελος η αδερφική αγάπη κάνει φτερά. Μην ξεχάσουμε και την λεκτική αλλά και πρακτική βία που ασκούσε πάνω της οπότε καταλάβαμε την παγερή αντίδραση της στον θάνατο του.

Στάννις και Μελισάνδρα. Μιας και αναφερόμαστε μόνο στην τηλεοπτική σειρά το πάνω χέρι έχει η ιέρεια του κόκκινου Θεού. Με κορύφωση τη θυσία της ίδιας του της κόρης ο Στάννις προέβη σε πολλές αρρωστημένες πράξεις όπως το κάψιμο συγγενών, τη γέννηση της σκιάς δλδ την δολοφονία του αδερφού Ρένλυ κ.α. Μετά την ήττα στον Μαυροπόταμο προσπάθησε να πνίξει την Μελ και όλο τον καιρό παράκουσε τις συμβουλές του πιστού Ντάβος. Η Μελ απο την άλλη θέλοντας να ικανοποιήσει τον θεό της ήταν η πηγή του κακού και άμεσα ή έμμεσα υπαίτια για το τέλος του Στάννις.

Τάιγουιν και Τύριον. Στην θέση του Τάιγουιν θα μπορούσα να βάλω και την Σέρσεϊ καθότι τα αισθήματα ήταν ίδια. Ο πατέρας μίσησε τον γιο από τη στιγμή της γέννησης του, όχι μόνο για το παρουσιαστικό αλλά τον θεώρησε υπαίτιο για τον θάνατο της συζύγου του. Περνώντας έτσι ολόκληρη τη ζωή του υποτιμώντας και δημιουργώντας του ένα βαθύ τραύμα, ο Τάιγουιν ταπείνωσε και σκότωσε την πρώτη γυναίκα του Τύριον και τερμάτισε τα πράγματα με την δίκη και το κρεβάτωμα της ερρωμένης του. Ο Τύριον που ζητούσε ανεπιτυχώς την αποδοχή του πατέρα του και τέρμα πικραμένος έγινε πατροκτόνος δίνοντας του το πιο εξευτελιστικό τέλος.

Σάνσα και γαμπροί. Αρχικά με τον αρραβωνιάρη Τζόφρυ η μικρή ονειροπαρμένη Σάνσα φυλακίστηκε, χτυπήθηκε, είδε μπροστά στα μάτια της τον αποκεφαλισμό του πατέρα της (συν μετά στο παλούκι), κατηγορήθηκε για τον θάνατο του και γενικά βρέθηκε αρραβωνιασμένη με ένα τέρας. Επειδή η μοίρα δεν τελείωσε εδώ ο δεύτερος γάμος της την έφερε αντιμέτωπη με ακόμη ένα τέρας, χειρότερο από τον Τζόφρυ, τον Ράμσεϋ ο οποίος την κακοποιούσε σωματικά όσο και ψυχικά.

Μικροδάχτυλος και Λάισα. Η Λάισα δηλητηρίασε τον άντρα της και κορόιδεψε την αδερφή της για τα μάτια του Baelish του παιδικού της έρωτα. Παρόλο που ο ίδιος αγαπούσε την αδερφή της (σε νεότερη ηλικία) και την έπαθε μια φορά με την εγκυμοσύνη η αρρωστημένη σχέση εκμετάλλευσης οδήγησε τους δύο στον γάμο και τέλος στο θάνατο της. Ο Μικροδάχτυλος απλά έπαιζε το παιχνίδι του.

Αράχνη και Μικροδάχτυλος – όταν οι κατάσκοποι παίρνουν φωτιά. Και οι δύο κάθισαν στο Μικρό Συμβούλιο ως σύμμαχοι και εχθροί ταυτόχρονα, γνωρίζοντας πως ανά πάσα στιγμή ο ένας θα πρόδιδε τον άλλο.

Άρυα και Σάντορ. Μια περίεργη σχέση που απολαύσαμε με το Κυνηγόσκυλο να απαγάγει την Άρυα για να την πάει στην οικογένεια της για να κερδίσει φυσικά το κατιτίς του και την Άρυα να θέλει να τον σκοτώσει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο Σάντορ σκότωσε τον καλύτερο της φίλο αλλά την έσωσε στον Κόκκινο Γάμο και τέλος η Άρυα αρνήθηκε να τον σκοτώσει και τον άφησα να τον φάνε τα κοράκια, όσο κι αν ικέτευε όταν έπεσε τραυματισμένος μετά την μονομαχία με την Μπριεν. Ένα μπερδεμένο συναισθηματικά δίδυμο και μια άκρως τοξική σχέση.

Τζόρα και Ντάνυ. Στην αρχή ο Τζόρα δηλώνει πίστη στη Ντάνυ και την ακολουθεί στο ταξίδι της αλλά τελικά αποκαλύπτεται ότι είναι "μυστικός πράκτορας" του Θρόνου που όμως άλλαξε γνώμη στην πορεία και την αγάπησε. Η Ντανυ μαθαίνοντας τα μαντάτα τον εξορίζει κι ο Τζορα μετά ψάχνει απεγνωσμένα να την ξανακερδίσει προσφέροντας τον Τύριον ως δώρο, μαχόμενος στον λάκκο για τα μάτια της και τελικά όπως θα δούμε στη νέα σεζον ψάχνοντας να την φέρει πίσω στο Μιρίν.


Πηγή
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.