Περίληψη 1ου επεισοδίου - 6η σεζόν

Αγαπημένοι και συν-καμένοι φαν του GoT καλώς ήρθατε στην 6η σεζόν και στις περιλήψεις μας. Λυπάμαι που γίνομαι κουραστική αλλά για τους νέους φίλους και στην προσπάθεια μας να μην σποιλάρουμε κανέναν στο facebook, τα σχόλια επεισοδίου επιτρέπονται στο site τις ημέρες Δευτέρα και Τρίτη. Μετά ελεύθερα και στο facebook. Επίσημες φωτογραφίες επεισοδίων ανεβαίνουν από Τρίτη απόγευμα και μετά. Για να είμαστε όοοολοι αγαπημένοι.

Στα δικά μας τώρα, μετά από μια ακόμη μεγάλη αναμονή μηνών τα ματάκια μας χάρηκαν τα καλούδια της σειράς. Το πρώτο επεισόδιο είναι πάντα εισαγωγικό και αυτό περίμενα στη 6η σεζον αλλά είχαμε και κάτι παραπάνω! WTF με Ντορν;;;; Είχαμε αφήσει πολλά ανοιχτά μέτωπα, πολλές ιστορίες και cliffhanger και πλέον ήρθε η στιγμή συνεχίσουμε.

Η νέα σεζον ξεκινάει φυσικά με το παγωμένο Τείχος και το Μαύρο Κάστρο την επόμενη μέρα από την δολοφονία του Τζον. Ο ανταρόλυκος ουρλιάζει κάτι που βγάζει τον Ντάβος και άλλους από τα δωμάτια τους. Ο Ντάβος βλέπει τον νεκρό στο χιόνι. Ο ανταρόλυκος προσπαθεί να βγει από την ξύλινη πόρτα. Στο προαύλιο κατεβαίνουν κι άλλοι αδερφοί όπου αντικρίζουν τον Τζον και τον μεταφέρουν μέσα στο Κάστρο. Ο Εντ φανερά λυπημένος του κλείνει τα μάτια, κατονομάζει τον Θόρν και πάνω στην ώρα χτυπά η πόρτα και μπαίνει η Μελ. Μοιάζει κι αυτή στεναχωρημένη και απογοητευμένη και λέει οτι τον είδε στις φλόγες να μάχεται στο Γουίντερφελ. Φέτος η Μελ πρόκειται να αντιμετωπίσει τον ίδιο της τον εαυτό και την πίστη της στο Θεό του Φωτός.
 

Μέσα στην αίθουσα του Κάστρου ο Θορν ήδη ανακοινώνει τα νέα για τον θάνατο του Τζον και ονομάζει την ομάδα ανταρσίας. Μιλά για πίστη και θυσία και παρουσιάζει τον Τζον ως καταστροφέα αυτών των ιδεών. Τον φέρνει ως κατάρα στον σκοπό τους και το τέλος της Νυχτερινής Φρουράς βυθίζοντας τους πάντες σε σκέψεις.

Πάλι μέσα στο δωμάτιο οι λιγοστοί πιστοί προσπαθούν να βρουν τρόπο για να σωθούν να βρουν συμμάχους και να εκδικηθούν τον θάνατο του Τζον. Ο Εντ έχει μια λαμπρή ιδέα και φεύγει. Μου μυρίζει …. Άγριοι!

Λίγο πιο μακριά στο Βορρά ο Ράμσεϊ "θρηνεί" την αγαπημένη του Μιράντα καθώς εξιστορεί την πρώτη τους συνάντηση. Εκεί που λες ότι έχει καρδιά αποφασίζει να τη φάνε τα σκυλιά. Δευτερόλεπτα μετά προχωρά με τον πατέρα του ο οποίος από την μια τον επαινεί για τον θάνατο και ήττα του Στάννις αλλά από την άλλη πετά στα μούτρα την μπούρδα που έκανε με τη Σάνσα και φυσικά το νόμιμο κληρονόμο που περιμένει με την Γουάλντα. ΧΑΧΑΧΑ φάτην στα μούτρα Ράμσεϊ. Χωρίς νόμιμο κληρονόμο Σταρκ ο Ράμσεϊ και κατ' επέκταση οι Μπόλτον δεν έχουν δυνατό χαρτί για να πάρουν με το μέρος τους το Βορρά. Με τη Σάνσα απούσα δεν θα καταφέρουν να βρουν συμμάχους ώστε να νικήσουν μια πιθανή επίθεση των Λάννιστερ.

Και μιας και μιλάμε για Σανσουλίνι, αυτή και ο Θίον βρίσκονται στο δάσος προσπαθώντας να ξεφύγουν όσο πιο μακριά. Η Σάνσα είναι ακόμη η κλασσική Σάνσα και ο Θίον/Ρικ προσπαθεί να την εμψυχώσει ώστε να συνεχίσουν, να περάσουν ένα ποτάμι και γενικά να σωθούν. Προσπαθεί ακόμη να τη ζεστάνει από τις κακουχίες και μέσα στα μάτια του φαίνεται καλοσύνη και αποφασιστικότητα. Η στιγμή όμως δεν διαρκεί πολύ καθώς οι στρατιώτες Μπόλτον τους φτάνουν και παρά την «θυσία» του Θίον/Ρικ ανακαλύπτουν τη Σάνσα. Ως από μηχανής θεός πάνω στην ώρα φτάνει η Μπριεν με Ποντ και μάχονται σκοτώνοντας τους στρατιώτες και σώζοντας τη δεσποσύνη. Η Μπριεν εναποθέτει το ξίφος στα πόδια της Σάνσα και μαζί για ακόμη μια φορά τις υπηρεσίες της και την πίστη της. Η παρέα Σάνσα και ΣΙΑ δέθηκε επιτέλους.
 

Ζεσταίνουμε το κοκαλάκι μας βλέποντας την πρωτεύουσα και το καράβι που φέρνει τα δυσάρεστα νέα. Την ώρα που η Σέρσεϊ όλο χαρά κατεβαίνει στο λιμάνι, βλέπει το πρόσωπο του Τζέιμι καταλαβαίνει ότι η Μυρσέλλα είναι νεκρή. Μέσα στο δωμάτιο κάνει μακάβριες σκέψεις με αναμνήσεις από το θάνατο της μητέρας τους και θρηνεί με το δικό της τρόπο τη χαμένη κόρη. Με την γλυκύτητα και αθωότητα της Μυρσέλλα η Σέρσεϊ ένοιωθε ότι έφερε κάτι καλό στον κόσμο και παρόλες τις πράξεις της δεν ήταν ένα τέρας. Ακούγοντας τις προφητείες ο Τζέιμι προσπαθεί να την εμψυχώσει και της υπόσχεται ότι θα πάρουν πίσω ότι τους έκλεψαν.

Στα μπουντρούμια τώρα η Σέπτα Ουνέλα διαβάζει από το βιβλίο της πίστης στην Μαριωρή η οποία ρωτά συνέχεια για τον αδερφό της. Πριν της φέρει το βιβλίο στο κεφάλι ο Σπουργίτης μπαίνει ως αγγελάκι και την «σώζει». Χωρίς να απαντήσει στην ερώτηση της την γλυκαίνει με την ανησυχία του Τόμμεν και πως η αγάπη στα μάτια των θεών είναι ιερή. Την αφήνει κουλουριασμένη στο πάτωμα με όμως μια αίσθηση γλυκύτητας.

Και τώρα στο καλό! Στο Ντόρν και ενώ όλα μοιάζουν ήρεμα και γαλήνια ακούμε μαζί με τα κελαηδιστά πουλάκια τις αρετές των Όμπερυν και Ντόραν. Όλα μοιάζουν καλά όταν φτάνουν τα νέα για το θάνατο της Μυρσέλλα. Πριν ειπωθεί λέξη η Tyene πισω-μαχαιρώνει τον Areo Hotah και η Ελλάρια χώνει ένα στιλέτο στην καρδιά του Ντόραν ως εκδίκηση για την ανικανότητα του απέναντι στους θανάτους των Έλια και Όμπερυν. Οι φρουροί δεν κουνιούνται καν για να βοηθήσουν κάτι που επιβεβαιώνει τα λόγια της Ελλάρια για το ποιος πλέον θα κάνει κουμάντο στο Ντόρν.
 

Μέσα στο καράβι για το Κίνγκς Λάντινγκ ο Trystane δέχεται στην καμπίνα του τις ξαδέρφες Ομπάρα και Νυμέρια. Η Ομπάρα στον σκοτώνει με το δόρυ της χαρίζοντας του νέα μύτη! Πάει ο οίκος ξεκληρίστηκε.

Στο Μιρίν οι Τύριον και Βάρυς περπατούν στους ερημωμένους δρόμους συζητώντας για την κατάσταση. Κουβεντιάζοντας για τους Υιούς πέφτουν σε ένα τσούρμο πρώην σκλάβων που ακούν έναν ιερέα του Θεού του Φωτός ντυμένο σε σικ κόκκινο συνολάκι που μιλά για την Ντάνυ και ότι τους εγκατέλειψε. Κι εκεί που λες ότι τα πράγματα είναι δύσκολα ξαφνικά κόσμος τρέχει και τα καράβια της πόλης γίνονται αποκαΐδια στο λιμάνι.

Μιλώντας για την βασίλισσα οι Ντάριο και Τζόρα τρέχουν στα ίχνη της βρίσκοντας πρώτα το λουκούλλειο γεύμα του Ντρόγκον κι έπειτα το δαχτυλίδι καταλαβαίνοντας ότι η Ντάνυ είναι πλέον στην συντροφιά των Ντοθράκι.

Ως σκλάβα ακούει τα εξευτελιστικά σχόλια των Ντοθράκι με μερικές βουρδουλιές. Μένει σιωπηλή μαζεύοντας πληροφορίες και φτάνουν στην άκρη ενός ρυακιού όπου την παρουσιάζουν στον Καλ Μόρο. Την κατάλληλη στιγμή η Ντάνυ μιλάει δηλώνοντας ποια είναι. Γελούν εις βάρος της μέχρι που αναφέρει τον μακαρίτη Καλ Ντρόγκο. Ο Καλ Μόρο φαίνεται άνθρωπος της τιμής και των εθίμων και της εξασφαλίζει την ασφάλεια της αλλά παρά την προσφορά της Ντάνυ θα την οδηγήσει στην Βάες Ντόθρακ όπου θα ενταχθεί στις υπόλοιπες Ντός Καλίν για να περάσει τη ζωή της μαζί τους.
 

Στο Μπράαβος η τυφλή Άρυα ζητιανεύει στους δρόμους. Η Waif όμως που φτάνει την προκαλεί σε μάχη και αφού τη χτυπά αρκετές φορές της υπόσχεται ότι θα γυρίσει πάλι αύριο.

Πίσω στο Μαύρο Κάστρο ο Θόρν στήνει τοξότες απέναντι από το δωμάτιο που βρίσκεται αμπαρωμένος ο Ντάβος και λοιποί και προσφέρει αμνηστία σε όσους παραδώσουν τα όπλα και ειδικά στον Ντάβος ένα άλογο για να φύγει. Ο Ντάβος καθυστερεί δήθεν ζητώντας τρόφιμα και πλέον έχουν προθεσμία να παραδοθούν μέχρι τη δύση του ηλίου. Μεταξύ τους ξέρουν ότι τα λόγια του Θόρν είναι μπαρούφες και πρέπει να δουν τι θα κάνουν. Μιας και δεν έχουν τόση πίστη στον Εντ ο Ντάβος ελπίζει στην Μέλ.

Στην Μελ τώρα που γδύνεται βλέποντας το είδωλο της και παρουσιάζει την πραγματική της ηλικία. Ξαπλώνει έτσι γερασμένη στα γουναρικά του κρεβατιού!

Η πρεμιέρα ήταν πάρα πολύ καλή. Μας εισήγαγε αμέσως στα σενάρια που αφήσαμε και ακόμη είχε την φοβερή ανατροπή στο Ντόρν συν την αποκάλυψη της Μελ.

 Στο Τείχος λοιπόν έχουμε τον Θόρν που παίρνει την εξουσία πιστεύοντας σίγουρα ότι έκανε το σωστό. Το σώμα του Τζον πρέπει να καεί για να σβηστεί τελείως από την Νυχτερινή Φρουρά. Ο Τζον έφερε κάτι εντελώς καινούργιο στους νόμους των Αδερφών επιτρέποντας στους Άγριους να περάσουν στο Γουέστερος. Οι πράξεις του σίγουρα έχουν δόση πραγματικότητας μιας και ο ίδιος είδε τους walkers αλλά μην ξεχνάμε ότι στα μάτια πολλών είναι προδότης. Μάτια που δεν έχουν δει ή δεν πιστεύουν στους αναστημένους νεκρούς που βρίσκονται μια ανάσα μακριά. Τώρα όσο αφορά την Μελ μην πείτε ότι έγινε γριά επειδή έβγαλε το μενταγιόν. Η ίδια σταδιακά αποκάλυψε τον εαυτό της. Είναι απογοητευμένη από τον θεό και κλονίζεται η πίστη της. Η ηλικία της είναι άγνωστη αλλά σίγουρα μετρά πολλούς αιώνες και η παραγωγή περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να τη δείξει. Μαζί με το σώμα της αποκαλύπτει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η όλη σκηνή είναι μεταφορική. Όπως η εμφάνιση της είναι ένα ψέμα έτσι αντικατοπτρίζονται στη στιγμή οι ψεύτικες υποσχέσεις που της έδωσε ο Θεός του Φωτός. Κοιτά τον πραγματικό της εαυτό και αντιλαμβάνεται την κατάσταση που βρίσκεται τώρα!

Στο Μιρίν ο Τύριον είναι πάνω σε μπουρλότο! Οι εχθροί της Ντάνυ είναι μια απειλή που ο Τύριον πρέπει να καταπολεμήσει με την εξυπνάδα, την πολιτική και την στρατηγική που διαθέτει. Είμαι φοβερά ενθουσιασμένη για το μέλλον του Τύριον.

Στην πρωτεύουσα που φτάνουν τα κακά νέα η Σέρσεϊ παίρνει «ανθρώπινη» και μητρική μορφή φτάνοντας στο χειρότερο σημείο. Λίγο καιρό μετά τον εξευτελισμό έρχεται ο θάνατος της Μυρσέλλα, του πιο γλυκού και αθώου παιδιού της. Ο Τζέιμι από την άλλη πρέπει να γίνει ο Άρχων της πρωτεύουσας και πατέρας για τον Τόμμεν. Έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον πόνο του ένα βασίλειο χωρίς κεφαλή, μια πληγωμένη αδερφή / ερωμένη και ένα παπαδαριό!

Η Λιλίκα ξέραμε ότι θα βρεθεί αιχμάλωτη των Ντοθράκι. Αν και η θέση της πλέον είναι καλύτερη, εννοώντας ότι δεν απειλείται από βιασμό ή θάνατο, το μέλλον προβλέπεται άσχημο και όλες οι ελπίδες μένουν στους Τζόρα – Ντάριο μιας και ο Ντρόγκον δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνιση του.

Στον Βορρά ο Ράμσεϊ παίρνει ένα καλό μάθημα από τον πατέρα του και το Σανσουλίνι καταφέρνει για ακόμη μια φορά να την βγάλει καθαρή.

Τέλος στην ανατροπή του πρώτου επεισοδίου το Ντόρν. Όσοι έχετε διαβάσει τα βιβλία (και παρακαλώ μην κάνετε σχόλιο) ξέρετε ποιο ρόλο παίρνει η Ελλάρια. Όμως μένοντας καθαρά στην σειρά η παραγωγή την μετατρέπει στην απόλυτη απειλή για τους Λάννιστερ! Ένοιωσα ότι πήρε και λίγο από Νυμέρια με το να γίνει μια πολεμίστρια πριγκίπισσα. Σίγουρα οι γυναίκες φέτος θα πάρουν ηγετικούς και καθοριστικούς ρόλους και το αντιλαμβάνεσαι σε όλο το επεισόδιο παρόλο που είδαμε διάφορες σε δύσκολη θέση, βλέπε Μαριωρή.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.