Αλγόριθμος προβλέπει ποιοι θα πεθάνουν και ποιοι θα ζήσουν στην 6η σεζόν του Game of Thrones!


Όσοι θα ήθελαν να μάθουν ορισμένα πράγματα πριν από την πρεμιέρα της 6ης σεζόν δυστυχώς θα απογοητευτούν.

Χωρίς βιβλία, χωρίς οδηγό, χωρίς χάρτη, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να μάθουμε τι θα συμβεί φέτος. Κάποιοι ειδικά, προσπαθούν απεγνωσμένα να προβλέψουν το απρόβλεπτο. Έχουμε ήδη μια μελέτη που απέδειξε ότι ο Tyrion είναι ο κύριος χαρακτήρας της σειράς και, ως εκ τούτου, λογικά, θα φτάσει μέχρι το τέλος. Τώρα, το “A Song of Ice and Data” ήρθε για να προβλέψει τις πιθανότητες επιβίωσης των υπόλοιπων χαρακτήρων αυτή τη σεζόν, καθώς και να αποδείξει μια για πάντα ότι ο θάνατος του Jon Snow είναι ψεύτικος.

Λαμβάνοντας δεδομένα από όλες τις αξιόπιστες πηγές στο διαδίκτυο που καλύπτει την ύλη, συμπεριλαμβανομένου του A Wiki of Ice and Fire και του Game of Thrones wiki, ο αλγόριθμος του προγράμματος κατηγοριοποιεί κάθε χαρακτήρα της σειράς και των βιβλίων, όπως το φύλο, την ηλικία, τον τίτλο, την δημοτικότητα, καθώς και το πόσες φορές τα μέλη των Οίκων έχουν εμφανιστεί.Οι γυναίκες στα μυθιστορήματα είναι πάνω από 2: 1 σε σχέση με τους άντρες.
Αλλά όταν πρόκειται για την επιβίωση, οι γυναίκες επιβιώνουν λίγο κάτω από 2: 1 σε αναλογία προς το τέλος του τελευταίου βιβλίου, μόνο το 43% των αρσενικών χαρακτήρων έχουν διασωθεί, σε σύγκριση με το 79% των γυναικών.

Οι άνδρες είναι συνήθως ευγενείς, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να είναι αγρότισσες.

Το 2ο βιβλίο  (A Clash of Kings) έχει τους περισσότερους χαρακτήρες: 437
Το 1ο βιβλίο (A Game of Thrones) έχει τους περισσότερους αρσενικούς χαρακτήρες: 271 (115 γυναίκες). Το 5ο βιβλίο (A Dance with Dragons) έχει τους λιγότερους χαρακτήρες: 104.

Υπάρχουν συνήθως περίπου 30 χαρακτήρες ανά επεισόδιο.


Σύμφωνα με τη μελέτη αυτοί είναι πιο πιθανό να πεθάνουν στην 6η σεζόν:

Tommen Baratheon (97%)
Stannis Baratheon (96%)
Daenerys Targaryen (95%)
Davos Seaworth (91%)
Petyr Baelish (91%)


Ο Tommen δεν αποτελεί έκπληξη. Ο Stannis έχει ήδη πεθάνει στην σειρά αλλά όχι στα βιβλία, ο Davos ίσως μας χαιρετήσει στο τέλος της σεζόν, με βάση τις πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Liam Cunningham κατά τη διάρκεια της προωθητικής περιόδου. Για τον Littlefinger και την Dany θεωρούμε ότι πολύ δύσκολο θα γίνει κάτι τέτοιο. 


Έχει όμως και ενδιαφέρον και ποιοι θα επιβιώσουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς:

Sansa Stark (3%)
Jon Snow (11%)
Cersei Lannister (16%)
Mace Tyrell (18%)
Roose Bolton (28%)


Η Sansa είναι το πιο πιθανό να επιβιώσει περισσότερο από όλους, γιατί πολλά από τα μέλη της οικογένειάς της έχουν πεθάνει. Το Ίδιο και η Cersei παρά τις αποτυχίες της. Ο Mace θα επιβιώσει γιατί είναι ανόητος. Για τον Roose, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει.

Το περίεργο είναι με τον Jon Snow. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτούς, η δημοτικότητα του χαρακτήρα τον κρατά ασφαλείς, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήδη έχει πεθάνει. Ειλικρινά, οι ερευνητές απλά δεν το πιστεύουν. Οι αριθμοί σπάνια ψεύδονται.

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.