Πιθανοί νικητές και ηττημένοι της 6η σεζον Game of Thrones

Καθώς η πρεμιέρα πλησιάζει πιθανολογούμε τι θα δείξει η φετινή σεζον και ποιον / ποιους θα φάει λάχανο!

Το φινάλε της 5η μας άφησε πολλά ανοιχτά σενάρια και φέτος θα τα κλείσουμε. Θα συνεχίσουν οι ίδιοι χαρακτήρες τον δρόμο που χάραξαν ή θα έρθει επιτέλους μια αλλαγή και θα νικήσει το «καλο»; GoT είναι αυτό και ποτέ δεν είσαι σίγουρος.

ΧΑΜΕΝΟΙ:

Ράμσεϋ. Τον αγαπώ. Αγαπώ τον ηθοποιό, τον τρόπο που παίζει και φυσικά το σενάριο που του έδωσαν. Αν και θα ήθελα πολύ να συνεχίσει επι της οθόνης μοιάζει σχεδόν σίγουρο φέτος να αφήσει την τελευταία του πνοή, φέρνοντας τον στην μεριά των χαμένων παικτών του GoT. Αν γυρίσει ο Τζον ή μεταμορφωθεί η Σάνσα και πάρει εκδίκηση θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σκηνή.

Δεύτερος χαμένος θα είναι ο Τόμμεν. Γιατί είναι χαμένος από χέρι από την στιγμή που ανέβηκε στο θρόνο. Υπάρχει μια προφητεία που κρέμεται πάνω από το ξανθό κεφαλάκι του και η ασφυκτική αγάπη της Σέρσεϊ ως το μοναδικό εν ζωή τέκνο της. Δύσκολο να πούμε αν φέτος θα πεθάνει αλλα σίγουρα οι μέρες του στον θρόνο μοιάζουν μετρημένες.

Παραμένουμε στην πρωτεύουσα και στην προσωπική μου ελπίδα να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια ο κύριος Σπουργίτης. Με στρατό Λάννιστερ και Ταϊρέλ στα σκαλοπάτια του η μόνη σωτηρία μοιάζει η συνεργασία με Μαριωρή. Με την φυλάκιση και φυσικά τον εξευτελισμό της Σέρσεϊ ο Σπουργίτης πίεσε πολύ την τύχη του. Το πιο πιθανό είναι ο θάνατος του από τα χέρια του Τζέιμι ή ακόμη και της Σέρσεϊ αν της δοθεί η ευκαιρία.

Τέταρτος χαμένος το γκρουπ Κορακιών που πρόδωσαν τον Τζον με αρχηγό τον Άλλισερ Θόρν. Βλέποντας το τρείλερ με Νταβος και λοιπούς πιστούς να θέλουν την προστασία του Τζον (έστω του νεκρού σώματος του) μοιάζει σίγουρο ότι θα βγουν νικητές από την μονομαχία. Ίσως πάνω στην κατάλληλη στιγμή μπουκάρουν Άγριοι με τον γίγαντα (που φαίνεται στο τρέιλερ να σπάει την πόρτα) και όλοι μαζί τους κάνουν με τα κρεμμυδάκια. Happy end!

Η πετρωμένη αγάπη. Πρωταγωνιστούν μολυσμένος Τζόρα και Ντάνυ. Το να έχεις την οστρακιά στο GoT είναι βέβαιος θάνατος (εκτός κι αν είσαι η Σιρίν και σε κουράρουν οι καλύτεροι μάεστερ της εποχής). Πολύ πιθανό η τελευταία πράξη του ατιμασμένου πρώην άρχοντα να είναι η σωτηρία της Ντάνυ και ο θάνατος με εντυπωσιακό και ηρωικό τρόπο, μαχόμενος για την μεγάλη του αγάπη και λοιπά μελό ή αν βγει ζωντανός από την περιπέτεια του να προχωρήσει σε προσωπική εξορία.

Ειδική αναφορά :
Όταν μπαίνει νέο αίμα στο GoT κάποιος παλιός πεθαίνει. Και με την εισαγωγή του Euron ο αδερφός Balon μάλλον θα μας αφήσει χρόνους. Γιατί δεν έχει και τίποτα να προσφέρει πλέον.

ΝΙΚΗΤΕΣ:

Τύριον. Ο αγαπημένος μου νάνος θα αντιμετωπίσει τη διοίκηση μιας πόλης σε αναβρασμό με εξεγέρσεις και μια χαμένη βασίλισσα. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο αλλά έχει στο πλευρό του τον Βάρυς και τους Άσπιλους. Η εισαγωγή της ελευθέρωσης των δράκων είναι μια ενδιαφέρουσα τροπή, φυσικά αν δεν τον κάνουν μπάρμπεκιου. Αν υποθετικά οι δράκοι μανιασμένοι σπάσουν τις αλυσίδες και φάνε μόνο τους Υιούς θα είναι θαύμα. Αν πάλι ακολουθήσουν τη μυρωδιά του αδερφού τους και παίξουν ρόλο στην απελευθέρωση της Ντάνυ πάλι ο Τύριον θα έχει κερδίσει (εκτός από την εύνοια της).

Η φωνή της λογικής θα έρθει να ενώσει τον Βορρά με Άγριους ενάντια στους Μπόλτον και σε συνέχεια στους walkers. Ο Ντάβος προστατεύει πρώτα το σώμα του Τζον στρέφοντας την προσοχή του στον πραγματικό πόλεμο που έρχεται.

Η μέχρι τώρα «ντροπή του οίκου» πρέπει να σταματήσει πια τις γελοίες και άβουλες αποφάσεις και να τιμήσει το όνομα Σταρκ. Με τις τελευταίες τις εμπειρίες ως γνώση (Τζόφρυ, Τύριον, Μικροδάχτυλος, Ράμσεϋ) ήρθε ο καιρός να πάρει το μέλλον στα χέρια και να αναγεννηθεί. Rise like a phoenix.

Κάτι μου λέει ότι οι Λάννιστερ δεν χάθηκαν ακόμη και οι γονείς του Τόμμεν θα καταφέρουν να πάρουν εκδίκηση τουλάχιστον από έναν εχθρό. Σε τον Strong και τους Ταϊρέλ στο πλευρό τους θα μπορούσαν να νικήσουν το παπαδαριό και με τον πιθανό θάνατο του Τόμμεν η Σέρσεϊ θα μπορούσε να βγει εντελώς εκτός εαυτού καίγοντας την πρωτεύουσα. Μοιάζει πολύ πιθανό να κρατήσουν για λίγο ακόμη την εξουσία μέχρι να μπουν περισσότερο οι Μαρτέλ στο παιχνίδι.

Το δυναμικό come back των Γρέυτζοϋ ως διεκδικητές του Θρόνου. Ανοίξαμε και λειτουργούμε υπό νέα διοίκηση και θα μπούμε στον χορό για να χορέψουμε. Ακόμη κι αν δεν κάνουν πολλά φέτος οι ironborn θα ξαναμπούν στο παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι ήδη επιχείρησαν μια επανάσταση στο παρελθόν.

Ειδική αναφορά :
Αν ο Τζον έρθει πίσω στην ζωή είναι ήδη νικητής. Υπάρχει το κενό στα βιβλία, συν οι φήμες για επιστροφή του Θόρος, συν η θεωρία R+l=J και τέλος η μάχη των μπάσταρδων που περιμένουν κολασμένα πολλοί φαν. Αν δεν έρθει στην ζωή πάλι κερδίζει μιας και ο οριστικός θάνατος του θα μπορούσε να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και να ενώσει τον ηττημένο Βορρά του Ρομπ.

Τελευταίος νικητής της σεζον; Οι white walkers φυσικά και ο στρατός των νεκρών. Δεν υπάρχουν αρκετά όπλα και δεν υπάρχει ένωση μεταξύ των Βασιλείων απέναντι τους. Οι walkers κινούνται με τουπέ προς το κέντρο του Γουέστερος. Όσο οι άλλοι τρώγονται σαν τα κοκόρια οι walkers καβαλούν τα σάπια άλογα τους και ανενόχλητοι προχωρούν με το σχέδιο τους.πηγή
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.