Το κολιέ και η αθανασία της Μελισάντρας

Η παρουσία της Μελ στο πρώτο επεισόδιο προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά.

Ξέραμε ότι η Μελισάντρα είναι μια Ιέρεια του Κόκκινου Θεού, όπως ο Θόρος, ο Ιερέας που είδαμε στο Μιρίν και η ιέρεια που επίσης είδαμε πέρυσι στην σκηνή που ταξιδεύει ο Τύριον με τον Βάρυς. Είναι πολλοί.

Αυτό όμως που δεν ξέραμε (εκτός από κάποιες αναφορές στα βιβλία που σε προϊδέαζαν) είναι η πραγματική της ηλικία. Αν και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρη η Μελ σίγουρα μετράει πολλά - πολλά χρόνια, πάνω από αιώνα και η παραγωγή είπε ότι περίμενε την κατάλληλη στιγμή να το αποκαλύψει. Δεν πιστεύω ότι είναι αθάνατη μιας κι γερνάει. Στα βιβλία ο Μάρτιν γράφει πως εξασκεί μαγεία για αμέτρητα χρόνια και έχει πληρώσει το τίμημα και αλλού ότι δεν τρώει και κοιμάται μόνο για μια ώρα τη νύχτα.

Η αποκάλυψη της εμφάνισης φέρνει ταυτόχρονα κι αυτή της δύναμης. Αν είσαι ζωντανή για τόσα πολλά χρόνια κρύβοντας την αληθινή σου μορφή και επιζώντας μέσα στους αιώνες τότε σίγουρα κατέχεις αξιοσέβαστη μαγεία. Μοιάζει μάλιστα να χρησιμοποιεί τη μαγεία για να προκαλεί ψευδαισθήσεις. Η μαγεία της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Θεό του Φωτός. Μήπως λοιπόν, όντας τόσο μακριά στο Βορρά εκεί που άλλες θεότητες και μαγεία λαμβάνουν χώρα η Μελ χάνει το μότζο της; Πέρυσι με τον θάνατο του Στάννις συνειδητοποιεί ότι έχασε κάτι και φέτος στην πρεμιέρα βλέποντας το νεκρό σώμα του Τζον επιβεβαιώνει κατά κάποιο τρόπο τις φοβίες της και βλέπουμε μια κλονισμένη πίστη.

Τώρα στο τι συμβαίνει με το κολιέ οι απόψεις διίστανται. Σε συνέντευξη του ο σκηνοθέτης Jeremy Podeswa δεν σχολίασε το ρόλο που παίζει το κολιέ αλλά είπε η κίνηση να το βγάλει είναι σημάδι της κλονισμένης της πίστης. «Αμφισβητεί τη δύναμη της και την ικανότητα να προσυλητίζει. Είναι στο κατώτερο σημείο της, κοιτάζοντας στον καθρέπτη και τον πραγματικό της εαυτό. Είναι σημάδι αδυναμίας. Την βλέπεται στην πιο ευάλωτη στιγμή της». Μιας και την ξαναείδαμε όμως χωρίς το κολιέ (4η σεζον στη σκηνή με την Σελίς) να παίρνει το μπάνιο της πολλοί φαν έσπευσαν να πουν για λάθος της παραγωγής και άλλοι ότι αποκάλυψε στην Σελίς την πραγματική της μορφή στην σκηνή απλά δεν το είδαμε στις οθόνες. Και αυτός ήταν ο λόγος που η Σελις κοίταξε αλλού.

Ίσως το πετράδι στο κολιέ να έχει ζωτική δύναμη που μπορεί να μεταφερθεί αργότερα στον Τζον, ουσιαστικά θυσιάζοντας τον εαυτό της. Αν πιστέψουμε όμως τις συνεντεύξεις της ηθοποιού κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο. Ίσως να μην παίζει και κανένα ρόλο!
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.