Τι αποκαλύπτει η Carice van Houten και ο σκηνοθέτης Jeremy Podeswa, όσον αφορά την πραγματική ηλικία της Melisandre?

  


  Η πρεμιέρα του Game of Thrones είναι γεγονός! Επιτέλους, μετά από περίπου ένα χρόνο, η αγαπημένη σειρά επέστρεψε στις οθόνες μας. Τα σχόλια για το πρώτο επεισόδιο της έκτης σεζόν είναι άκρως θετικά, και το ενδιαφέρον όλων βρίσκεται στην τελευταία σκηνή με την Melisandre.

H Κόκκινη Γυναίκα, πρόκειται για μια ανθρώπινη παρουσία που η ηλικία της μετρά πολλούς αιώνες. Όταν βγάζει το κολιέ από πάνω της, τότε εμφανίζεται η πραγματική Melisandre, ενώ όταν το φορά, κρύβει τα χρόνια της πίσω από ένα όμορφο και νεανικό σώμα. Αυτό το γεγονός, σίγουρα ξάφνιασε πολλούς από τους φαν της σειράς, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε στα βιβλία.

Η ηθοποιός Carice Van Houten, μιλώντας στο EW, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της, όσον αφορά την εξέλιξη του χαρακτήρα της στη σειρά:

"Χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι θα παρουσιάσουμε αυτό το γεγονός φέτος. Νομίζω πως λίγα άτομα το περίμεναν. Η πραγματική ηλικία της Melisandre, μπορεί να την αποδυναμώνει, αλλά ταυτόχρονα της προσδίδει κύρος και σοφία. Επιπρόσθετα, την καθιστά ακόμα πιο μυστήρια φυσιογνωμία μέσα στο Game of Thrones"


Πως όμως η παραγωγή κατάφερε και "έπλασε" την υπεραιωνόβια παρουσία της Melisandre? Ο σκηνοθέτης του επεισοδίου, Jeremy Podeswa, σε συνέντευξη που έδωσε, αποκάλυψε:

"Ι ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε μια γυναικεία φιγούρα χωρίς ακριβή ηλικία και νομίζω πως το πετύχαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Βέβαια, υπήρχε το δίλημμα εάν έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα εφέ, με σκοπό να φαίνεται μια αρχαία φυσιογνωμία, αλλά θεωρώ πως αυτό θα την έκανε και λιγότερο πιστευτή. Όταν δουλεύεις πάνω σε μια σειρά φαντασίας, όσο περισσότερο προσθέτεις πραγματικά στοιχεία, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ψευδαίσθηση που δημιουργείς"

Και φυσικά, η ομοιότητα της πραγματικής Mel, με έναν χαρακτήρα του Princess Bride, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τα μάτια των τηλεθεατών:

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.